„Saulėlydžio“ žvaigždės po vampyrų sagos pradeda naują gyvenimą

„Saulėlydžio“ (angl. „Twilight“) žvaigždės Kristen Stewart ir Robertas Pattinsonas, galvodami apie gyvenimą po didžiulės sėkmės sulaukusios sagos, nekantrauja imtis naujų, su vampyrais nesusijusių vaidmenų.

K. Stewart ir R. Pattinsonas džiaugiasi, kad baigėsi "Saulėlydžio" sagos filmavimai.<br>AP
K. Stewart ir R. Pattinsonas džiaugiasi, kad baigėsi "Saulėlydžio" sagos filmavimai.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 16, 2012, 12:01 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 9:31 AM

Šį savaitgalį Šiaurės Amerikoje debiutuoja „Brėkštanti aušra. 2 dalis“ („The Twilight Saga: Breaking Dawn, Part 2“) - paskutinė „Saulėlydžio“ juosta, kuria baigiasi ir itin pelningas jaunųjų aktorių karjeros etapas.

Penki šios sagos filmai pagal Stephenie Meyer to paties pavadinimo romanus sukrovė turtus ir jiems, ir studijai „Summit Entertainment“. Nuo pirmojo filmo pasirodymo 2008-aisiais visa saga savo kūrėjams jau uždirbo 2,4 mlrd. dolerių.

Be to, kaip ir filmai apie Harį Poterį, ši istorija yra labai sėkminga iki pat paskutinės juostos: Los Andžele prieš šios savaitės premjerą su raudonuoju kilimu kelias dienas stovyklavo maždaug 2,2 tūkst. gerbėjų, daugiausia - paauglių mergaičių.

Žvaigždės sako, kad džiaugiasi dėl jaudulio, kurį vis dar kelia, bet priduria, kad jau atėjo laikas žengti toliau.

„Aš taip džiaugiuosi, kad istorija papasakota, nė neįsivaizduojat. Tai, kad šis dalykas išėjo ir mūsų nebeslegia - aš dėl to superdžiaugiuosi“, - sakė Belą Svon vaidinanti K. Stewart.

„Nenoriu pasakyti, jog džiaugiuosi vien dėl to, kad ši patirtis baigėsi. Tai liūdna, keista“, - sakė ji žurnalistams Beverli Hilse prieš filmo premjerą.

„Tačiau tai - normalu. Reikalai neturėtų užsistovėti“, - pridūrė 22 metų aktorė, kuri jau suvaidino ir keliuose filmuose „po saulėlydžio“, pavyzdžiui, šiemetinėse juostose „Snieguolė ir medžiotojas“ („Snow White and the Huntsman“) ir „Kelyje“ („On the Road“).

Britų aktorius R.Pattinsonas, kuris yra K. Stewart partneris ir ekrane, ir gyvenime, neskaitant kelis mėnesius trukusio išsiskyrimo po plačiai aprašyto aktorės flirto su „Snieguolės“ režisieriumi, sakė, jog skirs sau laiko atsigauti po „Saulėlydžio“.

„Manau, kad prireiks 10 metų, kad tai tikrai susidėliotų mano smegenyse“, - sakė 26 metų aktorius, atliekantis Edvardo Kaleno vaidmenį.

„Jei galėčiau truputį labiau kontroliuoti savo viešą įvaizdį, būtų puiku. Spėju, kad galima vaidinti superherojų po superherojaus. Tai atrodo kaip vienintelis didelius pinigus garantuojantis dalykas. Tai neteikia tokio didelio pasitenkinimo - sulaukti piniginės sėkmės, - bet teikia galimybę daryti tai, ką nori“, - sakė jis.

„Stengiuosi pasirašyti (tokius kontraktus) ir filmuotis tokiuose filmuose, kuriais galiu didžiuotis“, - sakė aktorius, kuris jau pasirodė ir tokiose juostose kaip Davido Cronenbergo „Kosmopolis“ („Cosmopolis“).

Penktajame ir paskutiniame „Saulėlydžio“ filme Bela pradeda naują vampyrės gyvenimą ir turi ginti savo dukrą Renesmę nuo Volturių elito, kuris baiminasi, kad ji gali kelti grėsmę jų ateičiai.

„Pirmasis filmas buvo romantiškesnis ir intymesnis, o šis yra labiau epiškas ir didesnio masto“, - sakė režisierius Billas Condonas, kuriam dabar labiausiai įdomu, kaip žiūrovai reaguos į Belos transformaciją.

„Šie filmai yra Belos istorija. Kristen Stewart yra žmogus ir tas žmogus, kuris mus per visa tai perveda. Dabar Kristen nebėra žmogus, tad dabar tai istorija, kuriai nebeturite savo žmogiškojo vedlio“, - sakė jis.

Paskutiniame filme istorija jau sukasi daugiausia apie vampyrus, kurių išraiškos ir kūno kalba yra itin ribotos.

Pasak B.Condono, tai buvo „didžiausias šio serialo iššūkis byvo kažkas, kas išdėstyta mitologijoje: jie net nekvėpuoja, jiems nereikia sėdėti, jie nejuda, jie neverkia, tad šių intensyvių emocinių dalykų negali būti“.

„Tad taip, iš jų atimama daug aktoriaus įrankių, įskaitant jų akis. Visi aktoriai nešioja kontaktinius lęšius. Todėl jie nemato labai aiškiai, o mes ne taip aiškiai matome jų sielą, - pasakojo režisierius. - Pradedi su baisia suvaržymų krūva. Štai kodėl kartais šie vargšai aktoriai pripranta būti kaip negyvi. Manau, jie jautėsi nesuprasti ir aš juos užjaučiu, nes tai - labai specifinis dalykas. Tas negyvumas ... reiškia daug darbo!“

Tačiau B. Condonas yra įsitikinęs, kad Belos, kaip veikėjos, įtaigumas išlaikys prikaustęs kino žiūrovų dėmesį.

„Manau, šios franšizės paslaptis ta, kad jos centre yra moteris ir ji yra pasakojama iš jos pozicijų. Ir tokių filmų nėra daug, - sakė jis. - Ir aš manau, kad žiūrovai, ypač - žiūrovės, to labai trokšta“.

Neatsitiktinis dalykas ir tai, kad nauja „megasaga“ po „Saulėlydžio“ yra „Bado žaidynės“ , postapokaliptinė drama, kurios centre - taip pat įtaigi veikėja moteris, Ketnė Everdin, kurią vaidina Jennifer Lawrence.

Pirmasis šios trilogijos filmas, kurį taip pat prodiusavo „Lionsgate-Summit“, buvo išleistas kovą ir visame pasaulyje jau uždirbo 645 mln. dolerių. Antroji dalis turi pasirodyti 2013 metų lapkritį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.