Prancūzė, suviliojusi anglų agentą 007

Žaviausio pasaulyje agento 007 merginų sąrašas — įspūdingas. Jį sugundyti bandė ir kino garsenybės, ir niekam nežinomos aktorės. Po filmo “Operacija “Skyfall” premjeros kino padangėje sužibo nauja žvaigždė — 33 metų prancūzė Berenice Marlohe.

Daugiau nuotraukų (1)

"TV antena"

Dec 2, 2012, 1:05 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 10:54 PM

Jos Didenybės agento 007 palydovės atranka — reikšmingas įvykis, savotiškas pasaulio dailiosios lyties aktorių grožio ir seksualumo konkursas.

Apie šį vaidmenį sklando daug gandų. Egzistuoja, pavyzdžiui, prakeiksmo teorija: visų aktorių, vaidinusių legendinio Džeimso Bondo palydoves, tolesnė kino karjera nesusiklosto.

Nepaisant įvairių prietarų, norinčiųjų gauti agento 007 merginos vaidmenį gretos nemažėja. Į Džeimso Bondo palydovės atrankos eilę stoja tiek garsios, tiek niekam nežinomos dailiosios lyties atstovės. Šįkart laimingą bilietą ištraukė prancūzė Bérénice Marlohe.

Jos kino karjera bent iki šiol nebuvo įspūdinga, nors aktorė ir stengėsi sukurti įsimintinų vaidmenų. Gimtojoje šalyje aktorės agentai nuolat tvirtino, kad ji nepanaši į prancūzę. Beje, iš dalies jie teisūs: B.Marlohe — prancūzė tik iš motinos pusės. Jos tėvo giminėje yra kinų ir kambodžiečių.

Tai, kas prancūzams atrodė pernelyg egzotiška, patiko filmo “Operacija “Skyfall” prodiuseriams ir režisieriui Samui Mendesui.

Kino pasaulyje psichologinėmis dramomis (“Amerikos grožybės”, “Nerimo dienos”), neturinčiomis nieko bendra su veiksmo žanru, išgarsėjęs S.Mendesas naujoje bondiados dalyje agento 007 gerbėjams pažėrė daug siurprizų.

Ilgai lauktas filmas, kuris buvo sukamas Pietų Afrikos Respublikoje, Kinijoje, Turkijoje ir Didžiojoje Britanijoje, kainavo 200 milijonų JAV dolerių (apie 534 milijonus litų).

— Juostoje “Operacija “Skyfall” jums teko laimė vaidinti su tokiomis pasaulinio garso žvaigždėmis kaip Danielis Craigas, Javieras Bardemas, Judi Dench. Kaip pavyko įtikinti prodiuserius, kad atlikti Džeimso Bondo merginos vaidmens pakviestų būtent jus? — žurnalistai paklausė B.Marlohe.

— Nuliūdinsiu jus — specialiai nieko nedariau, tiesiog tikėjau savimi.

Esu įsitikinusi, kad jei turi svajonę ir stengiesi prie jos priartėti, būtinai gausi progą ją įgyvendinti. Niekas neturi teisės sakyti: “Tau nepavyks!” Bet tokių žmonių atsiranda. Net Jeanas Dujardinas, gavęs “Oskarą” už vaidmenį filme “Artistas”, prisipažino, kad jam agentai tvirtino tą patį, ką ir man: “Niekada nepadarysi karjeros, nes tavo veidas netinka.” Vis dėlto jis pasiekė, ko norėjo.

— O kuo gi neįtiko jūsų veidas?

— Netilpau į standartus. Man net nepavykdavo patekti į atrankas. Tie nedaugelis, kurie atsakydavo į mano laiškus, pirmiausia paklausdavo, kokius kino prodiuserius ir režisierius pažįstu. Kadangi nepažinojau nieko, man išrėždavo: “Tuomet ateik vėliau, kai būsi susipažinusi su reikiamais žmonėmis.”

— Ar tėvai nesijaudino dėl jūsų ateities, kai pasirinkote aktorės kelią?

— Žinoma, jaudinosi, nes aktorystė — sudėtingas verslas. Vis dėlto man pasisekė: jie leido daryti tai, ką noriu.

— Ar pasireiškė azijietiškos kilmės šaknys?

— Užaugau Vakarų kultūros šalyje, savo ryšį su Azija pajutau tik prieš ketverius metus, kai pirmą kartą pabuvojau Kambodžoje. Ir tik tuomet supratau, kad man trūksta kažkokios svarbios savo dalies.

— Kaip patekote į filmo “Operacija “Skyfall” aktorių atranką?

— Kai pavargau nuo Prancūzijoje patirtų nusivylimų, nusprendžiau padirbėti užsienyje. “Reikia nedelsiant keliauti į Los Andželą — juk ten kur kas daugiau galimybių”, — pagalvojau ir išvykau į JAV.

Apie filmo “Operacija “Skyfall” aktorių atranką sužinojau grįžusi į Paryžių sutvarkyti savo JAV darbo vizos. Pirmoji peržiūra vyko dar Prancūzijoje.

Paskui laukė susitikimai su režisieriumi, prodiuseriais ir galiausiai su Džeimsu Bondu — Danieliu Craigu.

— Jaudinotės?

— Visiškai ne. Sutelkiau dėmesį tik į vaidmenį, tad nebuvo laiko jaudintis ir nerimauti. Be to, nuolat save įtikinėjau, kad susitinku su D.Craigu, o ne Džeimsu Bondu.

— Kuo jus traukia bondiada?

— Džeimso Bondo pasaulis — išskirtinis, tarsi tarp realybės ir išmonės. Dėl to galima sukurti tokius ryškius charakterius, kokių pasitaiko ir realiame gyvenime. Aktoriams tai suteikia didesnę laisvę.

Be to, man patinka filmų apie Džeimsą Bondą stilistika ir “femme fatale” (lemtinga moteris, — pranc.) koncepcija, kuria paremta viena pagrindinių filmo siužeto linijų. Ji jau retai pasitaiko kine.

Žinoma, filmuose apie Džeimsą Bondą yra merginų, apsitempusių bikiniais, bet ir tai pateikiama stilingai, skoningai. Atviro apsinuoginimo čia nepamatysite ir tai, mano nuomone, yra šaunu.

— Kokia yra jūsų herojė Severina?

— Buvau prieš primityvumą ir tiesmukiškumą, dažnai būdingą Džeimso Bondo merginoms. Norėjau, kad mano personažas būtų sudėtingas, išskirtinis.

Agentas 007, kurį sukūrė D.Craigas, yra itin prieštaringas: pavyzdžiui, nuoširdus ir pažeidžiamas, bet tuo pat metu elgiasi kaip robotas ar samdomas žudikas. Kontrastai visada įdomūs.

— Kaip sekėsi dirbti su D.Craigu?

— Puikiai! Jis — kuklus ir žavus vyras, stebinantis stulbinamu humoro jausmu.

— Klausimas, dominantis daugelį moterų: ar Danielis gerai bučiuojasi?

— Nueikite į “Operaciją “Skyfall” ir pamatysite.

Naujoji stiliaus dievaitė

 ■ Juostos “Operacija “Skyfall” premjera įvyko didingoje karališkojoje “Albert Hall”, į kurią atvyko gražiausios Didžiosios Britanijos ir Holivudo moterys, tokios kaip Penélope Cruz ir Naomi Campbell. Taip pat dalyvavo Didžiosios Britanijos sosto įpėdinis princas Charlesas su žmona Camilla.

■ Jos Didenybės agentui į parankę įsikibusi jo merginą įkūnijanti prancūzų aktorė B.Marlohe atrodė stulbinamai. Iškilmingai premjerai tamsiaplaukė pasirinko garsios britų dizainerės Vivienne Westwood kurtą raudoną pūstą suknelę ir segėjo prabangius auskarus. Suknelės korsetas išryškino liauną B.Marlohe liemenį ir iškilias krūtis. Prancūzė atrodė kaip tikra princesė.

■ Po premjeros “Tate Modern” šiuolaikinio meno muziejuje vykusiame vakarėlyje Džeimso Bondo mergina pademonstravo dramatiškesnį įvaizdį. Ji pasipuošė žemiau kelių siekiančia gėlių nėriniais dekoruota juodos spalvos suknia. Mados specialistų nuomone, Bérénice neabejotinai tapo stiliaus varžytuvių nugalėtoja.

■ Ant Berlyno raudonojo kilimo užvirė tikras mados mūšis. Į “Operacija “Skyfall” premjerą sugužėjusios Vokietijos garsenybės mėgino užtemdyti Džeimso Bondo merginą. Šiam įvykiui Bérénice pasirinko nepriekaištingą variantą — Elie Saabo kurtą juodą suknelę, apnuoginančią vieną petį.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.