JAV policija sužlugdė sąmokslą nužudyti ir kastruoti J. Bieberį

JAV policija sužlugdė sąmokslą nužudyti paauglių popmuzikos dievaitį Justiną Bieberį ir, galbūt, kastruoti jį genėjimo žirklėmis, rodo ketvirtadienį paskelbti teisiniai dokumentai, kuriuose taip pat sakoma, kad įtariamam žudikui buvo pažadėta po 2,5 tūkst. dolerių už sėklidę.

Įtariamam žudikui buvo pažadėta po 2,5 tūkst. dolerių už dainininko sėklidę.<br>AP
Įtariamam žudikui buvo pažadėta po 2,5 tūkst. dolerių už dainininko sėklidę.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 14, 2012, 11:57 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 3:33 PM

41 metų Markas Staake'as ir jo sūnėnas Tanneris Ruane'as praėjusį mėnesį buvo areštuoti Vermonte ir Niujorke; Naujojoje Meksikoje jiems gresia kaltinimai sąmokslu įvykdyti žmogžudystę ir sąmokslu įvykdyti įžeidimą veiksmu sunkinančiomis aplinkybėmis, panaudojant mirtinai pavojingą ginklą.

M. Staake'as ir R. Ruane'as, kaip įtariama, planavo pasmaugti dvi aukas ir kastruoti jas genėjimo žirklėmis, bet vienas nuteistas žudikas, kuris kali iki gyvos galvos, policijai sakė, kad „galutinis“ taikinys buvo Niujorke koncertavęs kanadietis J. Bieberis.

„Paskesnio tyrimo metu buvo nustatyta, kad Justinas Bieberis taip pat galėjo būti šio nužudymo sąmokslo taikinys“, - sakoma Naujosios Meksikos visuomenės saugumo departamento pareiškime.

Vienuose rašytiniuose parodymuose detaliai aprašomas šis šiurpus sąmokslas, pateikiamos net tokios detalės, kokios firmos žirklėmis ketinta pasinaudoti, ir kaip sėklidės būtų transportuojamos po planuoto dviejų vyrų nužudymo Amerikos šiaurės rytuose esančioje Vermonto valstijoje.

M. Staake'as ir R. Ruane'as lapkričio 19 dieną automobiliu atvyko į Vermontą planuodami nužudyti savo aukas, kurių skelbiami tik inicialai - P. L. ir M. S. Aukos vadinamos šunimis, jas buvo planuojama pasmaugti kaklaraiščiu, sakoma parodymuose.

Dana Martinas, kuris buvo įkalintas iki gyvos galvos už 2000-aisiais įvykdytą žmogžudystę Vermonte ir kuris buvo susitikęs su M. Staake'u kalėjime Naujojoje Meksikoje, kaip įtariama, įtikino M. Staake'ą įvykdyti tas žmogžudystes. M. Staake'as tada paprašė savo sūnėno jam padėti.

Per vieną pokalbį telefonu D. Martinas, kuris, kaip teigiama, yra beprotiškai įsimylėjęs J. Bieberį, paklausė M. Staake'o, kuo jis kastruos aukas.

„Ponas Ruane'as pareiškė, kad nusipirko rankines gyvatvorių žirkles“, ir pridūrė, kad tikisi gauti po 2,5 tūkst. dolerių už kiekvieną sėklidę, sakoma minėtuose rašytiniuose parodymuose, kuriame taip pat nurodoma, kad nupirktos žirklės yra firmos „Durasharp“.

„Ponas Martinas paklausė, ar jie turi maišelių sėklidėms sudėti, ir ponas Ruane'as pareiškė, kad kai ką turi. Ponas Martinas pasiūlė jas kur nors paslėpti, pavyzdžiui, variklio skyriuje, ... kad jos nebūtų aptiktos, jeigu juos sustabdytų policija“, - rašoma parodymuose.

D. Martinas, kuris ant kojos turi J. Bieberio tatuiruotę ir ne kartą nesėkmingai bandė susisiekti su dainininku, vėliau policijai papasakojo, kad P. L. ir M. S. „nebuvo galutiniai sąmokslo taikiniai“.

„Ponas Martinas užsiminė, kad jų galutinis taikinys buvo J. B.“, - sakoma parodymuose ir priduriama, kad apieškodama įtariamųjų automobilį policija surado „Fiskar Durasharp“ genėjimo žirkles bei informacijos apie numatytas aukas.

M. Staake'as ir R. Ruane'as šiuo metu laukia išdavimo į Naująją Meksiką, sakė pareigūnai.

18-mečio J. Bieberio vadybininkai sakė, kad rimtai vertina jo saugumą.

„Ėmėmės visų atsargumo priemonių, kad apgintume Justiną ir jo gerbėjus, ir užtikrintume jų saugumą“, - elektroniniame laiške AFP rašė vienas vadybininkų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.