„Mis visata 2012” tapo amerikietė, lietuvė G. Mikalauskytė titulų nepelnė (papildyta video)

Gražuolės iš daugelio pasaulio šalių dar gruodžio pradžioje išvyko į Jungtinių Amerikos Valstijų pramogų sostinę Las Vegasą, kuriame kelias savaites ruošėsi konkursui „Mis visata 2012”. Šiąnakt paaiškėjo, kad gražiausios visatos merginos titulas atiteko 20-metei amerikietei Oliviai Culpo.

Las Vegase žiūrovai audringai sveikino amerikietės pergalę.<br>AP
Las Vegase žiūrovai audringai sveikino amerikietės pergalę.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 21, 2012, 2:01 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 11:48 AM

Komisijos pirmininkas ir šio konkurso organizatorius, milijardierius Donaldas Trumpas paskelbė, kad „Mis visata 2012” skelbiama Olivia Culpo iš JAV. Būtent ši ilgakojė Bostono universiteto studentė nurungė visas pretendentes ir pasipuošė tviskančia karūna.

Lietuvai atstovavo ir šiaulietė Greta Mikalauskytė. Tai buvo pirmas kartas, kuomet Lietuvos atstovė vyko į „Mis visata“ rinkimus. Lietuvė nepateko tarp 16 finalisčių ir jokio titulo šiame konkurse nepelnė.

Gražiausių konkurso merginų penketukas išsirikiavo taip: Olivia Culpo, Janine Tugonon (Filipinai),  Irene Esser (Venesuela), Renae Ayris (Australija), Gabriela Markus (Brazilija). Į dešimtuką taip pat pateko Marie Payet (Prancūzija), Agnes Konkoly (Vengrija), Karina Gonzalez (Meksika), Elizabeth Golovanova (Rusija), Melinda Bam (Pietų Afrikos Respublika).

O. Culpo vakaro pradžioje scenoje pasirodė su trumpa mėlyna suknele, kurios viršutinė dalis buvo nusagstyta žvyneliais. Vėliau ji žingsniavo su rožinės ir mėlynos spalvų bikiniu ir pasirodė su ilga raudono aksomo suknia didele iškirpte.

Amerikietė šį grožio konkursą laimi pirmą kartą nuo 1997-ųjų, kai „Mis visatos“ titulą iškovojo Brook Lee.

Per išankstines rungtis gerai pasirodžiusi O. Culpo pateko tarp 16 gražuolių, kurios varžėsi konkurso finale, kur po kiekvienos rungties - maudymosi kostiumėlių, vakarinių suknelių ir interviu - dalyvių likdavo vis mažiau.

Ji sužavėjo vertinimo komisiją, nors vakarinių suknelių rungtyje truputį kluptelėjo. Televizijos komentatoriai atkreipė į tai dėmesį, bet taip pat pažymėjo, kad ji šaltakraujiškai susitvardė.

Kelios minutės prieš nugalėtojos paskelbimą jos buvo paklausta, ar ji kada nors yra pasielgusi taip, kad paskui gailėtųsi.

„Norėčiau pradėti nuo pasakymo, kad iš visų patyrimų, nesvarbu, gerų ar blogų, pasimokai. Tiesiog toks gyvenimas, - atsakė ji. - Bet tai, ką padariau ir dėl ko gailėjausi, tikriausiai yra kabinėjimasis prie brolių ir seserų vaikystėje, nes tapdamas vyresnis juos daug labiau vertini“.

O. Culpo, vidurinis iš penkių vaikų, augo Kranstone, jos tėvai yra profesionalūs muzikantai, o ji pati yra grojusi drauge su visame pasaulyje garsiu klasikinės muzikos atlikėju, violončelininku Yo-Yo Ma. Į konkursą „Mis Visata“ ji ėjo vildamasi pradėti karjerą kine ar televizijoje, o savo pavyzdžiu vadina Audrey Hepburn  - dėl jos „kilnumo, proto ir gracijos“.

Pirmosios vicemis titulas atiteko filipinietei Janine Tugonon.

„Mis Venesuela“ Irene Sofia Esser Quintero liko trečioje vietoje, ketvirtoji vieta atiteko „Mis Australijai“ Renae Ayris, o penktoji - brazilei Gabrielai Markus.

„Draugiškiausia mis“ konkurso dalyvės išrinko gvatemalietę Laurą Godoy.

Gražiausios pasaulio moters konkursas, kurį remia JAV televizija NBC ir Amerikos nekilnojamojo turto magnatas Donaldas Trumpas, šiemet buvo surengtas Las Vegase, jame varžėsi 89 dalyvės.

Tai buvo jau 61-asis konkursas. Pernai jis įvyko San Paule Brazilijoje.

Tarp 10 vertinimo komisijos narių šiemet buvo dainininkas Cee Lo Greenas, kulinarinio televizijos šou „Iron Chef“ žvaigždė Masaharu Morimoto ir Pablo Sandovalas iš beisbolo komandos „San Francisco Giants“.

Ant raudonojo kilimo paklaustas, kas sunkiau - žaisti čempionatuose ar teisėjauti grožio konkurse, P.Sandovalas atsakė, kad sunkūs abu dalykai.

Konkurso „Mis visata“ dalyvės negali būti ištekėjusios ir turėti vaikų. Tų metų, kai vyksta konkursas, vasario 1 dieną jos turi būti jaunesnės nei 27 ir vyresnės nei 18 metų.

Kaip „Mis visata“ O. Culpo gaus tam tikrą atlyginimą, kurio dydis neskelbiamas, karalienės vertą garderobą, neribotą grožio produktų tiekimą ir prabangius apartamentus Niujorke.

Viešėdama JAV portalui lrytas.lt G. Mikalauskytė sakė, kad ji nesitikėjo, jog konkurso „Mis visata 2012“ organizatoriai rodys tokį didelį dėmesį dalyvėms: „Viskas čia puiku, mumis labai rūpinasi. Organizatoriai tikri profesionalai.“

Mergina pasakojo, kad laisvo laiko beveik neturėjo – nuolat vyko fotosesijos, konkurso dalyvės dalijo interviu, filmavosi ir bendravo su „Mis visata 2012“ organizatoriais.

„Vos tik atvykome, iš karto prasidėjo darbai. Kelias dienas daugiau nieko nedarėme kaip tik dirbome su fotografais. Kadangi daug merginų, fotosesijos užtruko ne vieną dieną“, - kalbėjo lietuvė. Gražuolė iš Lietuvos jau nusifotografavo su bikiniu, apatiniais ir keliomis vakarinėmis suknelėmis. Jos atvaizdas papuošė kalėdinius atvirukus.

G. Mikalauskytė Las Vegase buvo įsikūrusi prabangiame viešbutyje ir kambariu dalijasi su Ukrainos atstove.

Konkurso „Mis Lietuva“ organizatorius Benas Gudelis pasakojo, kad derybos dėl Lietuvos dalyvavimo konkurse „Mis Visata“ truko septynerius metus. Anot jo, šio konkurso populiarumas didesnis nei kitų, o bilietai į šiais metais vyksiantį „Mis visata 2012“ finalą išpirkti per tris mėnesius.

Konkursą „Mis visata 2012“ gruodžio 21 dieną rodys „Lietuvos ryto“ televizija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.