2012-iaisiais įžymybių gyvenimuose netrūko svaigalų, išdavysčių ir smurto

Kai kurių įžymybių atmintyje šie metai liks paženklinti ne pačių maloniausių prisiminimų. Garsių žmonių gyvenimą kartino skyrybos, nesutarimai dėl pinigų ar netinkamu laiku užfiksuotos ir, žinoma, paviešintos jų nuotraukos.

Skyrybų kartėlį šiais metais pajusti teko tokioms Holivudo garsenybių poroms kaip aktoriai T.Cruise’as ir K.Holmes.
Skyrybų kartėlį šiais metais pajusti teko tokioms Holivudo garsenybių poroms kaip aktoriai T.Cruise’as ir K.Holmes.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 31, 2012, 7:29 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 8:18 AM

Lyg perkūnas iš giedro dangaus praėjusią vasarą nuskambėjo žinia, kad kone idealia Holivudo pora laikyti aktoriai Tomas Cruise’as ir Katie Holmes skiriasi žmonos iniciatyva.

Aktorė po penkerių santuokos metų skyrybų prašymą padavė nerimaudama dėl jųdviejų dukters Suri. Ją tėvas esą norėjo labiau įtraukti į prieštaringai vertinamą Scientologijos bažnyčią.

34 metų K.Holmes kantrybės taurę perpildė 50-mečio T.Cruise’o noras išsiųsti Suri į scientologų stovyklą vaikams „Sea Org”.

Buvę scientologai tvirtina, kad šioje stovykloje, rengiamoje specialiame laive, mažamečiai prie scientologijos doktrinų pratinami itin griežtai – kone kaip armijoje.

Po tokių žinių laukta sudėtingo įžymybių skyrybų proceso ir per jį galinčios išaiškėti skandalingos informacijos apie neparadinę scientologų pusę.

Tačiau prognozės nepasitvirtino. Aktoriai dėl skyrybų sąlygų jau buvo susitarę praėjus 11 dienų nuo K.Holmes skyrybų prašymo padavimo.

Susitarimo detalės neviešintos. Bet iškart tapo aišku, kad per derybas patenkinta pagrindinė K.Holmes sąlyga – jai atiteko 6 metų dukters globos teisės.

Suri dabar su K.Holmes gyvena Niujorke, eina į pirmą klasę privačioje mokykloje. Mergaitė taip pat neretai pastebima leidžianti laiką su tėvu. Šis įsipareigojęs K.Holmes per metus sumokėti po 400 tūkst. JAV dolerių, skirtų dukteriai išlaikyti.

Ne visoms įžymybėms pavyko taip lengvai įveikti asmeninio gyvenimo dramas ir atlaikyti sensacijų ištroškusios žiniasklaidos bei visuomenės spaudimą.

Taikėsi ir svaiginosi?

Skyrybų skausmą šiemet išgyveno ir filmų trilogijos „Saulėlydis” („The Twilight”) žvaigždės 22 metų Kristen Stewart ir 26-erių Robertas Pattinsonas.

Aktorius romantiški jausmai sieja ir ekrane, ir gyvenime.

Bet praėjusią liepą pora trumpam išsiskyrė kilus K.Stewart neištikimybės skandalui. Tuomet viešumoje pasirodė nuotraukos, kuriose aktorė meiliai glaustosi su vedusiu filmo „Snieguolė ir medžiotojas” („SnowWhite and the Huntsman”) režisieriumi Rupertu Sandersu.

K.Stewart filmavosi jo filme, o laisvu metu užmezgė audringą romaną su vedusiu ir vaikų turinčiu vyru.

Tačiau įskaudintas R.Pattinsonas jau, regis, atleido K.Stewart ir jie pastebimi smagiai leidžiantys laiką drauge.

Dar vienos įžymybių poros – aktorių Demi Moore ir Ashtono Kutcherio – skyrybos šiemet jau nebebuvo naujiena. Pora skirtingais keliais pasuko dar 2011-ųjų lapkritį, kai pasirodė nuotraukų, kuriose A.Kutcheris bučiuoja kitą moterį.

16 metų jaunesnio vyro išduota 50-metė D.Moore 2012-aisiais toliau grimzdo į dugną. Aplinkiniams kėlė nerimą dėl streso smarkiai krintantis aktorės svoris. Negana to, įžymybė atsidūrė ligoninėje, kai ją ištiko traukulių priepuolis.

Holivude sklandė kalbos, kad aktorė padaugino raminamųjų vaistų ar net narkotikų, tačiau D.Moore atstovai tokių pareiškimų nekomentavo.

Kurį laiką reabilitacijos centre praleidusi žvaigždė pastaruoju metu atrodo kur kas sveikesnė. Ji grįžo ir į filmavimo aikštelę. Beje, nors juodu su A.Kutcheriu pasuko skirtingais keliais, pora lapkritį dar nebuvo padavusi skyrybų prašymo.

Atlikėjų atžalų sunkumai

Vis dėlto įveikti gyvenimo negandas pavyko ne visoms įžymybėms. Gerbėjai dar ilgai liūdės dėl popmuzikos legendos Whitney Houston likimo. Ne vienus metus problemų dėl narkotikų priklausomybės turėjusi dainininkė mirė vasario 11-ąją, būdama 48 metų.

Pavartojusi kokaino Wh.Houston Beverli Hilso viešbučio vonioje patyrė širdies smūgį ir nuskendo.

Tiesa, visos atlikėjos mirties aplinkybės bei paslaptys taip ir nebuvo atskleistos, mat į įvykio vietą atvykę tyrėjai viešbučio numeryje nerado jokių kokaino ar kitokių nelegalių narkotikų pėdsakų.

Taip esą buvo dėl to, kad nežinomas asmuo, greičiausiai tas pats, kuris aprūpindavo dainininkę narkotikais, prieš atvykstant pareigūnams viešbučio numeryje panaikino visus kokaino pėdsakus.

Visą savo turtą Wh.Houston paliko dukteriai Bobbi Kristinai, kuri po motinos mirties buvo patekusi į psichologinę duobę.

Nelengva šiemet buvo ir 2009-aisiais mirusio Wh.Houston bičiulio Michaelo Jacksono atžaloms.

Per popkaraliaus laidotuves artimieji demonstravo vienybę, tačiau praėjusią vasarą iš jos liko tik prisiminimai. M.Jacksono šeimos nariai ne juokais pykosi dėl velionio palikimo.

500 milijonų JAV dolerių siekiantį palikimą popkaralius paliko motinai Katherine Jackson, po kurios mirties pinigai atiteks dainininko atžaloms.

Dalis M.Jacksono artimųjų su tokia velionio valia nesutinka. Jie šiemet tikino, kad M.Jacksono valios vykdytojai esą daro spaudimą K.Jackson.

Žinia, kad kažkas šeimoje negerai, pasklido tuomet, kai dalis Jacksonų kreipėsi į policiją aiškindami, kad 82 metų K.Jackson dingo be žinios. Tačiau netrukus kiti šeimos nariai viešai atrėžė, kad senolė niekur nedingo, o ilsisi pas savo dukterį Arizonoje.

Vėliau M.Jacksono artimieji dėl popkaraliaus milijonų dalybų taip įsiaudrino, kad net nutarė santykius aiškintis kumščiais popkaraliaus vaikų namuose.

Paviešintoje juostoje matyti, kaip atlikėjo sesuo garsi dainininkė Janet Jackson skelia antausį 14-metei dainininko dukteriai Paris.

Įpykusi atlikėja taip pat bandė atimti iš Paris mobilųjį telefoną ir neva ją išvadino „išlepinta maža kale”. M.Jacksono artimųjų konfliktas po to tęsėsi namo viduje.

Karališkosios šeimos skandalai

Į kiek kitokį konfliktą su artimaisiais praėjusį rugpjūtį pateko 28-erių Velso princas Harry, turtintis talentą įsivelti į skandalus. Jam teko teisintis Bakingamo rūmams po siautulingų atostogų Las Vegase.

Teigiama, kad vyresnieji karališkosios šeimos asmenys įsiuto, kai JAV, o vėliau ir kitų šalių žiniasklaida paviešino nuogo Harry nuotraukas. Jose princas stovi prisidengęs savo lyties organus.

Tiesa, viešai karališkoji šeima piktinosi ne princo linksmybėmis, o jo privatumo pažeidimu.

Mat amerikietiškasis biliardas, per kurį nusirenginėjama, buvo žaidžiamas Harry viešbučio apartamentuose. Čia ir buvo užfiksuotas dėl pralaimėjimo prieš savo svečius, kurių dalį matė pirmąkart, išsirengęs princas. Tačiau prieš visą pasaulį ne savo noru apsinuoginęs Harry neilgai jautėsi vienišas.

Jau rugsėjį įvairių šalių žiniasklaida spausdino princo brolienės Kembridžo kunigaikštienės Catherine Middleton nuotraukas, kuriose ji užfiksuota apsinuoginusi iki pusės.

Princo Williamo žmona nufotografuota besikaitinanti saulutėje kartu su vyru ir čia pat daranti mankštą per poros atostogas prabangioje Anglijos karalienės Elizabeth II sūnėno pilyje Pietų Prancūzijoje.

Sprendimas publikuoti paparacų darytas nuotraukas vėl supykdė britų karališkąją šeimą, jos advokatai sėkmingai Prancūzijoje kreipėsi į teismą.

Rugsėjo 17-ąją pirmasis nuotraukas paviešinęs žurnalas „Closer” buvo paduotas į teismą. Rugsėjo 18-ąją Nantero teisėjas užblokavo „Closer” publikaciją ir pagrasino kalėjimu žurnalo redaktorei bei savininkams, jei skaitmeninės laikmenos su nuotraukomis nebus perduotos Catherine ir Williamo advokatams.

Nemalonumai laukia ir fotografo, kurio tapatybė neatskleidžiama. Už privatumo pažeidimą Prancūzijoje gresia iki vienų metų laisvės atėmimo bausmė.

Režisierius neatlaikė įtampos

Skandalai dėl nuogybių šiemet krėtė ne tik britų karališkosios šeimos narius. Įtampos neatlaikė ir žaibiškai išgarsėjęs filmo „Kony 2012” režisierius Jasonas Russellas. Jo kūrinyje pasakojama apie sukilėlių lyderio ugandiečio Josepho Kony nusikaltimus.

Dviejų vaikų tėvas J.Russellas, regis, palūžo nuo staiga jį užplūdusio dėmesio ir netrukus atsidūrė vienoje San Diego psichiatrijos klinikoje.

Čia jį policininkai pristatė po to, kai režisierius praeivius pašiurpino savo elgesiu: nuogas lakstė po gatvę kabinėdamasis prie praeivių, trankydamas automobilius, liesdamas savo lyties organus ir mankštindamasis prie šviesoforo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.