Prabangiausių jachtų mūšis: R. Abramovičius prieš Kataro emyrą (2 video)

Naujųjų metų šventę Rusijos milijardierius Romanas Abramovičius sutiko šiltuose kraštuose. Milžiniška jo jachta „Eclipse“ nuleido inkarą prie Švento Baltramiejaus salos. Tačiau milijardo svarų sterlingų vertės laivas žydrame Karibų jūros mėlyje susidūrė su ne mažiau įspūdingu varžovu - jachta „Al Mirqab“, kuri priklauso Kataro emyrui Hamadui bin Jassimui bin Jaberui al Thani.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-01-03 23:31, atnaujinta 2018-03-14 00:58

Turtingas arabas eina Kataro premjero ir užsienio reikalų ministro pareigas, o jo pomėgiai ir gyvenimo būdas puikiai atskleidžia, ką šaliai reiškia gausūs naftos ir gamtinių dujų telkiniai.

Abi jachtos buvo pastebėtos tame pačiame Gustavijos uoste, prišvartuotos viena greta kitos, rašo „Daily Mail“. Švęsti į salą atvyko ir daugiau garsenybių, todėl laivus išvydę fotografai juokavo, kad Karibuose vyksta prabangių jachtų grožio konkursas.

R. Abramovičiaus „žaislas“ yra didžiausia pasaulyje privati jachta. Jos ilgis siekia 162 metrus. Kataro premjero laivas - kiek mažesnis - 133 metrai. Anglų žurnalistai pastebi, kad šios jachtos neišsitektų futbolo aikštėje.   

Apie jachtas rašantys žurnalai 2008 metais pastatytą „Al Mirqab“ vadina viena iš gražiausių pasaulyje. Jachtos vertė - 150 milijonų svarų sterlingų.

H. al Thani laivas skirtas labai turtingiems svečiams, kurie negali gyventi be prabangos.

Nors jachta didžiulė, svečiams joje skirta tik 10 kambarių. Užtat apartamentuose apgyvendinti 24 emyro svečiai gali pajusti šeimininko svetingumą ir nevaržomi mėgaujasi kelione jūra. Kajutę sudaro vonios kambarys, erdvi svetainė ir dviejų vietų miegamasis.

O aptarnaujančiam personalui skirti 55 kambariai.

Laive taip pat yra kino teatras, baseinas. Denyje galima atsipalaiduoti gurkšnojant kokteilį bare po atviru dangumi ar sūkurinėje vonioje. Kaip ir R. Abramovičiaus jachtoje, „Al Mirqab“ yra sraigtasparnio nusileidimo aikštelė.

Tik rusų turtuolio jachtoje tokios aikštelės yra dvi, kaip ir du baseinai, šokių salė, mažas povandeninis laivas ir ginkluotė, į kurią įeina raketų paleidimo sistema. Jachtoje yra 30 kajučių. O „Eclipse“ laivo įgulą sudaro 80 žmonių.

Kai laivas buvo užsakytas, jo kaina buvo 330 milijonų svarų. Tačiau R. Abramovičius nebuvo patenkintas užsakymu ir užsimanė, kad jachtoje būtų stipresnė saugumo sistema, daugiau įvairiausios įrangos ir prabangos elementų. Todėl 2010 metais užsakyto pastatyti laivo kaina pašoko iki 1 milijardo. Vokietijoje pagamintas laivas turi net specialų lazerių skydą, kuris blokuoja fotoaparatų objektyvų veikimą.

Į salą Karibuose, kurioje turi nekilnojamojo turto, 46 metų R. Ambramovičius su jachta atplaukė švęsti jau ketvirtus metus iš eilės. Būtent pasitikti Naujųjų metų su R. Abramovičiumi atplaukė ir įtakingas svečias iš Kataro H. Al Thani. Mušant vidurnakčiui padangę virš turtuolių pamėgto rojaus kampelio nuspalvino kvapą gniaužiančios fejerverkų liepsnos.

R. Abramovičius yra penktas pagal turtingumą žmogus Rusijoje, o pasaulyje jis užima 50-ąją vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.