Dramos „Debesų žemėlapis“ aktorė H. Berry praskleidė savo paslaptingo asmeninio gyvenimo šydą

Viena gražiausių pasaulio moterų Holivudo aktorė Halle Berry (46 m.) mistinėje dramoje „Debesų žemėlapis“ įsikūnija net į šešis personažus. Viename epizode buvusi Džeimso Bondo mergina tampa susiraukšlėjusiu seniu. Gal šis vaidmuo jai padės geriau suvokti vyrų, su kuriais gyvenime taip nesiseka, psichologiją?

Filmo “Debesų žemėlapis” premjeroje H. Berry pasirodė su mylimuoju prancūzų aktoriumi O. Martinezu. Dėl jo aktorė su dukra Nahla ketina persikelti gyventi į Prancūziją.<br>"Bulls Press"
Filmo “Debesų žemėlapis” premjeroje H. Berry pasirodė su mylimuoju prancūzų aktoriumi O. Martinezu. Dėl jo aktorė su dukra Nahla ketina persikelti gyventi į Prancūziją.<br>"Bulls Press"
Daugiau nuotraukų (1)

Ona Kacėnaitė ("TV antena")

Jan 6, 2013, 9:33 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 11:57 PM

Taip, H. Berry ir vėl ketina tekėti. Jos išrinktasis — prancūzų aktorius Olivier Martinezas (46 m.), kuris praėjusių metų kovo mėnesį jai pasipiršo. Halle pareiškė esanti laiminga. Gal šį kartą — jau visiems laikams?

Rašytojo Davido Mitchello “Debesų žemėlapio” ekranizaciją galima vadinti netikėtumų filmu. Garsiąją “Matricą” sukūrusių mokslinės fantastikos žinovų Andy ir Lanos Wachowski bei vokiečių režisieriaus Tomo Tykwerio (“Bėk, Lola, bėk”) režisuota juosta — tai per ištisus šimtmečius besidriekiantis pasakojimas apie šešis herojus ir jų gyvenimus nuo XIX a. iki postapokaliptinių laikų.

Filme žiūrovai susitiks su neatpažįstamai pasikeitusiomis ryškiausiomis Holivudo žvaigždėmis — “Oskaro” laureatais Tomu Hanksu, H. Berry, Susan Sarandon ir kitais aktoriais, kuriuos grimuotojai net šešissyk sugebėjo paversti sunkiai atpažįstamais personažais.

Gražuolė mulatė H. Berry viename epizode tapo senu susiraukšlėjusiu korėjiečiu.

Dukra išsigando motinos

“Geriausias testas įvyko tuomet, kai pasirodžiau savo ketverių metų dukrelei Nahlai. Ji matė visus mano “Debesų žemėlapio” kostiumus ir jie jai labai patiko, bet kai vieną dieną priėjau atrodydama kaip daktaras Ovidas, ji keistai mane nužiūrėjo, o kai pasakiau: “Labas, mieloji”, išsigando. Baisiausia Nahlai buvo akimirka, kad mamos balsas skambėjo iš baisaus nepažįstamo vyro lūpų”, — pasakojo H. Berry.

“Debesų žemėlapio” dalyje, kuri vyksta 1936 metais, Holivudo aktorė iš mulatės virsta baltaode šviesiaplauke.

Šią heroję įkūnijančiai H. Berry buvo uždėta netikra nosis, parinkta pagal baltaodžiams būdingą formą. Aktorei prireikė net 8 valandas kantriai laukti, kad patyrę grimo meistrai išgautų reikiamą kūno spalvą.

Žurnalistai šmaikštavo: gal į vyrą “Debesų žemėlapyje” persikūnijusi H.Berry ateityje geriau suvoks stipriosios lyties, su kuria gyvenime jai taip nesiseka, psichologiją?

Gal tai padėtų jai susirasti tikrąjį Džeimsą Bondą, apie kurį svajojo vaikystėje ir vis dar tebeieško?

Tėvui skriaudos neatleido

Halle Maria Berry gimė Klivlande (Ohajo valstija). Tėvai — juodaodis ir baltoji, gyvenę priešais didelį prekybos centrą “Halle’s Departament Store”, pavadino dukterį jo garbei.

Vis dėlto tai buvo mažiausia iš bėdų, kurios laukė būsimos aktorės. Kai Halle buvo šešeri, girtuoklis smurtautojas tėvas paliko žmoną ir vaikus (aktorė turi seserį) ir dingo kaip į vandenį.

“Nuo to laiko nieko apie jį negirdėjau. Gal jau jo nėra tarp gyvųjų?” — sako skriaudos taip ir neatleidusi duktė.

Judith Ann Berry ir jos dukterys vos sudurdavo galą su galu, o kad mergaičių neištiktų iš neturtingų pakraščių kilusių ir niekam nereikalingų vaikų likimas, jos persikėlė gyventi į baltųjų rajoną.

Nors Amerika yra laisva šalis, mulatę iš vargingos šeimos pasiturimai gyvenantys baltųjų vaikai stengėsi pažeminti. Bet dailutės smulkaus sudėjimo (jos ūgis 163 cm) Halle charakteris pasirodė kur kas stipresnis nei išlepintų baltaodžių atžalų.

Titulai grožio konkursuose

Mokykloje būsima aktorė tapo sporto komandos šokėjų grupės kapitone, mokyklos komiteto pirmininke, klasės prezidente ir mokyklos laikraščio redaktore. Ir, žinoma, jai prie kojų puolė geidžiamiausi mokyklos jaunikiai.

Nieko nuostabaus — 17-metės Halle kojos buvo laikomos gražiausiomis Ohajo valstijoje. 1984-aisiais ji tapo konkurso “Jaunoji mis Amerika” nugalėtoja, vėliau — “Mis Ohajas”, po metų turėjo “Mis Amerika” vicemis titulą ir išvyko į Londoną įgyvendinti kiekvienos merginos svajonės — kovoti dėl konkurso “Mis pasaulis” karūnos.

Tiesa, karūnos užsidėti taip ir nepavyko — grožio konkurse mergina užėmė tik šeštą vietą. Kita vertus, tapti šešta gražiausia planetos mergina dar iki pilnametystės — nebloga iš nepasiturinčios šeimos kilusios merginos karjera.

Smurtaujantys gerbėjai

Asmeninis gyvenimas gražuolei nesisekė, nors fotomodelis (Halle tapo kosmetikos gamintojos “Revlon” veidu) gerbėjų nestokojo. Jos garbintojai dažniausiai buvo smulkaus kalibro, o jų santykiai dažnai baigdavosi skandalais ar muštynėmis. Vienas tokių mylimųjų kartą iškėlė pavydo sceną ir taip stipriai sumušė Halle, kad ji pateko į ligoninę.

Kai mergina atsigavo, paaiškėjo, kad mėlynėmis ir sumušimais neatsipirko — smūgis buvo toks stiprus, kad 20-metė Halle viena ausimi apkurto. Šios traumos pėdsakai liko iki šiol.

Dalinis klausos netekimas Halle netapo didele problema — juk ji nesirengė tapti operos soliste. Gražuolė turėjo kitą tikslą — užkariauti kino pramonę. Ir kelią į jį skynėsi vikšriniu buldozeriu.

Kino pasaulio vilionės

Pirmą vaidmenį Halle gavo 1989-aisiais ir vaidino modelį, nors tikrasis mados pasaulis ją atstūmė dėl mažo ūgio.

Serialo “Gyvos lėlės” (Living Dolls) rodymas buvo nutrauktas po 13-os serijos, bet įspūdingos išvaizdos mulatė krito į akį prodiuseriams.

Jai buvo pasiūlytas epizodinis vaidmuo filme “Atogrąžų karštligė”. Taip ji susipažino su juodaodžiu aktoriumi Wesley Snipesu.

Tuo metu W. Snipesas jau buvo žvaigždė — gražus, populiarus ir idealus herojus, todėl netrukus pavergė merginos širdį. Tik Wesley kažkodėl nesiūlė tuoktis ir apskritai nelabai lepino ją dėmesiu.

Tokius santykius Halle kentėjo beveik metus. Paskui ji paliko W.Snipesą su jo žvaigždžių liga ir būriu draugužių.

Liga pakeitė gyvenimą

Dar iki poros išsiskyrimo “Gyvųjų lėlių” filmavimo aikštelėje įvyko atsitikimas, kuris smarkiai pakeitė Halle gyvenimą.

Filmuodamasi aktorė prarado sąmonę. Greitąją pagalbą iškvietę kolegos pamanė, kad gražuolė nusilpo laikydamasi dietų. Ligoninėje gydytojai nustatė baisią diagnozę: antrojo tipo diabetas.

Ištikta komos aktorė išgulėjo daugiau nei savaitę, gydytojai buvo rimtai sunerimę dėl jos gyvybės. Kai Halle išleido iš ligoninės, jos gyvenimo būdas smarkiai pasikeitė.

Būdama 25 metų aktorė pradėjo laikytis griežtos dietos. Dabar ji valgo šviežias daržoves ir vaisius, o mėgstamų riešutinių ledų teko atsisakyti. Du kartus per dieną ji privalo pasimatuoti cukraus kiekį kraujyje. Nepaisydama negandų, žvaigždė sako esanti itin dėkinga gydytojams ir šiuolaikinei medicinai už galimybę mėgautis normaliu gyvenimu.

Dar vienos skyrybos

Šis normalus gyvenimas priėmė H.Berry išskėstomis rankomis: netrukus ji gavo kelis nedidelius vaidmenis filmuose, kuriuose jos partneriai buvo aktoriai Bruce’as Willisas, Samuelis L. Jacksonas, Samas Rockwellas.

Pirmą reikšmingą vaidmenį ji atliko romantinėje komedijoje “Bumerangas”, kur partneriu tapo Eddie Murphy.

Po šios kino juostos aktorė ne tik išgarsėjo, bet ir vėl įsimylėjo.

Gražuolis džiazo muzikantas, be to, legendinės atlikėjos Ellos Fitzgerald giminaitis.

Nesugebėdama atsispirti Christopherio Williamso žavesiui Halle puolė šiam juodaodžiui į glėbį daug negalvodama. O vertėjo, nes jų santykius pavadinti gražiais būtų sunku.

Ch. Williamsas paliko aktorę greičiau nei po metų ir Halle vėl skundėsi motinai, draugėms ir žurnalistams, kad jis ją mušė ir nemylėjo.

Atsakydamas į tai atlikėjas viename interviu rėžė: “Na, kiek galima klausti, kodėl primušiau Halle Berry? Aš jos nė pirštu nepaliečiau! Taip, aš ją palikau! Ar neatrodo, kad problemų kyla dėl jos, o ne dėl vyrų? Juk dvi jos santuokos jau subyrėjo!”

Įsimylėjo kino dievaitę

Halle jau du kartus buvo ištarusi lemtingąjį “taip”.

Išsiskyrusi su Ch. Williamsu aktorė ilgai neliūdėjo — šalia jos atsirado beisbolo komandos “Atlanta Braves” žaidėjas Davidas Justice’as.

Pamatęs “Bumerangą”, jis beprotiškai įsimylėjo pagrindinio vaidmens atlikėją. Atkaklus vaikinas pelnė žvaigždės dėmesį ir paprašė autografo — Halle nusiuntė savo nuotrauką su autografu ir telefono numeriu. Sužavėtas sportininkas pakvietė aktorę į savo komandos rungtynes. Tą dieną Davidas žaidė dieviškai.

Audringą beisbolo žaidėjo ir aktorės romaną mažiau nei po metų vainikavo kuklios vestuvės. Gyvenimas be mažiausio debesėlio truko penkerius metus. Halle tvirtino, kad santuoka su D. Justice’u — geriausia, kas atsitiko jos gyvenime.

Tiesa, ir tas “geriausia” baigėsi liūdnai. Pora išsiskyrė 1996-aisiais, nes “nebegalėjo suderinti intensyvių savo darbo grafikų”, taip skambėjo oficiali priežastis.

Neoficialiai gražuolė prisipažino nebegalėjusi pakęsti išdavysčių ir žiauraus Davido elgesio. Ji ne tik nebenorėjo susitikti buvusio sutuoktinio, bet per teismą išsireikalavo, kad šiam būtų draudžiama prie jos net prisiartinti.

Bandė nusižudyti

Po skyrybų Halle nerado ramybės. Jai atrodė, kad jos, 33 metų moters, gyvenimas baigėsi. Sprendimas atėjo greitai: pasiėmusi du šuniukus aktorė užsidarė garaže ir paleido automobilio variklį.

“Sėdėjau kaip bejausmė būtybė. Pradėjus justi stiprų benzino garų kvapą dingtelėjo mintis: kokia aš egoistė! Kaip mano mirtį išgyvens mama? Kas jai bus, kai mane negyvą ras mašinoje? Nežinau, kiek laiko kovojau su savimi, bet paskui išjungiau variklį ir išėjau į lauką”, — prisiminė aktorė. Jai teko susiimti, o gelbėjimosi ratu tapo karjera, kuri staigiai šoktelėjo į viršų.

Po filmų “Bulvortas” (1998 m.), “Kodėl kvailiai įsimyli” (1998 m.) ir ypač po mini serialo “Susipažinkite su Dorothy Dandridge” (1999 m.), už kurį gavo Auksinį gaublį ir Kino aktorių gildijos premiją, Halle iš B kategorijos aktorių perėjo į “daug žadančiųjų”. Holivudas kaipmat susidomėjo sugebančia prasimušti gražuole.

“Iksmenai” (2000 m.), “Operacija “Kardžuvė” (2001 m.), “Monstrų puota” (2001 m.), kuris atnešė “Oskarą”, ir galiausiai susitikimas su pačiu Džeimsu Bondu 20-osios bondiados juostoje “Pasveikink mirtį kitą dieną” (2002 m.).

Pasiūlė tvirtą petį

Tamsiaplaukė pribloškiamą oranžinį maudymosi kostiumą vilkinti gražuolė — kas neprisimena epizodo, kai iš jūros vandens putos išnyrančią Halle heroję stebi susižavėjęs Džeimsas Bondas.

Tiesa, geidžiamiausio vyro vaidmens atlikėjas Pierce’as Brosnanas jau buvo šeimos žmogus, auginantis du vaikus. Kita vertus, jo dėmesys Halle mažai jaudino — ji vėl buvo įsimylėjusi. “Grammy” nominuotas muzikantas Ericas Benétas gražuolės širdį užkariavo 2000-aisiais, kai pasiūlė savo tvirtą vyrišką petį.

Aktorė turėjo stoti prieš teismą už tai, kad paspruko iš eismo įvykio vietos.

“Mirtinai išsigandau, kad partrenkiau žmogų. Tiesą sakant, nieko neprisimenu”, — mėgino teisintis žvaigždė, bet teismas buvo nepermaldaujamas. Laimė, per avariją niekas stipriai nenukentėjo, tad Halle atsipirko 13,5 tūkst. JAV dolerių (apie 25 tūkst. litų) bauda bei 200 valandų viešųjų darbų.

Tačiau pikta linkintys žmonės kaltino ją vos ne žmogžudyste, vadino narkomane ir alkoholike. Būtent tuo nelengvu metu jos gyvenimo kelyje atsirado E. Benétas — švelnus kaip mama ir tvirtas kaip uola. Be to, jis jau turėjo mažą dukrelę, kurią Halle pamilo kaip savo.

Per 34-ąją savo gimtadienį aktorė gavo geriausią dovaną: Ericas priklaupė ant kelio, perskaitė savo sukurtą eilėraštį ir pasiūlė jai ranką ir širdį. Pora slapta susituokė 2001 metų pradžioje. Atrodė, kad jų laimė tęsis amžinai, jei ne faktas, kad ir šis vyras buvo neištikimas gražuolei žmonai.

Vėl depresija, mėginimai išgelbėti santuoką. Visa tai baigėsi nerviniu sukrėtimu ir ligoninės lova. Halle vėl jautėsi vieniša ir vėl skundėsi, kad sutuoktinis ne tik buvo neištikimas, bet ir kėlė prieš ją ranką.

Susilaukė dukters

Iš Kanados kilęs 9 metais jaunesnis modelis Gabrielis Aubry — pirmas vyras, su kuriuo Halle panoro susilaukti vaikų.

Poros dukrelė Nahla gimė 2008-aisiais. Tuomet 42 metų aktorė, glausdama ją prie krūtinės, susijaudinusi pareiškė, kad “dar niekada mano asmeninis gyvenimas nebuvo toks laimingas, tikrai niekada!” Ši laimė truko tik dvejus metus.

2010 metais Halle paliko mylimąjį. Įdomu tai, kad šįkart buvo apsieita be išdavysčių, kaltinimų šiurkščiu elgesiu ir bandymų nusižudyti.

Kaip oficialią skyrybų priežastį H. Berry nurodė “norą žengti pirmyn”. G. Aubry tvirtino, kad jie išsiskyrė draugiškai ir išsaugojo gerus santykius dėl Nahlos.

Mylimasis — prancūzas

Vis dėlto H. Berry nesukurta taikiems išsiskyrimams. Praėjusiais metais G.Aubry padavė aktorę į teismą, reikalaudamas Nahlos rūpybos teises suteikti abiem ir leisti su mergaite praleisti mažų mažiausiai pusę metų.

Kadangi aktorė nusprendė nenusileisti, abiejų pusių advokatai ietis laužo iki šiol. Holivudo žvaigždė įsitikinusi, kad G. Aubry nusprendė jai įkąsti, nes jam nepatinka faktas, kad Nahla greitai gali turėti naują patėvį, kuris gyvena Senajame žemyne.

H. Berry su dukra ketina persikelti gyventi į Prancūziją, bet kanadietis pareiškė, kad mergaitė išvyks tik per jo lavoną.

                                                                                      xxx

■ “Jei norite tapti populiaria aktore, tuomet teks filmuotis kino juostose, kurios sukurtos tik dėl pinigų. Ir nieko čia nepadarysi”, — sako H. Berry.

■ Suknelė, kurią vilkėdama H. Berry gavo “Oskarą”, buvo pripažinta viena gražiausių per visą statulėlės teikimo ceremonijų istoriją.

■ Holivudo Šlovės alėjoje 2007 m. aktorė gavo savo žvaigždę. Žurnalistai tvirtino, kad tąsyk jos atėjo pasveikinti apie 10 tūkstančių gerbėjų.

■ 2008 m. žurnalas “Esquire” pripažino H.Berry viena seksualiausių planetos moterų. “Nelabai suprantu, ką tai reiškia, bet man 42-eji (tiek aktorei buvo 2008 m.), neseniai pagimdžiau dukterį, tad tokių komplimentų neatsisakau”, — ironizavo žvaigždė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.