Aktorė E. Stone — gražiausia Amerikos numirėlė

Lietuvos kino teatrus vienu metu pasiekė dvi juostos su aktore Emma Stone (24 m.). Peterio Farelly „Kietašikniuose“ neišvardijamas žvaigždžių būrys bando pelnyti naują nešvankiausios komedijos prizą, o Rubeno Fleischerio „Gangsterių medžiotojai“ linksmai pasakoja apie nešlovingus mafijai parsidavusios Los Andželo policijos laikus.

Filme “Gangsterių medžiotojai” E.Stone vaidino su Holivudo žvaigžde S.Pennu.<br>Kadras iš filmo “Gangsterių medžiotojai”.
Filme “Gangsterių medžiotojai” E.Stone vaidino su Holivudo žvaigžde S.Pennu.<br>Kadras iš filmo “Gangsterių medžiotojai”.
Daugiau nuotraukų (1)

"TV antena"

Jan 27, 2013, 6:48 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 4:06 AM

Natūrali šviesiaplaukė (dažnai ji pati tai pamiršta, nes dažo plaukus raudonai), žaliaakė, prikimusio balso aktorė E.Stone jau kelintą kartą gauna lemtingos gražuolės vaidmenį, tačiau jos širdis trokšta komedijų.

Ji augo su TV serialu „Saturday Night Live“. Gimtojoje Arizonoje kitų pramogų, išskyrus kiną ir televiziją, būdavo sunku rasti.

„Gangsterių medžiotojai“ — tikrais faktais pagrįsta istorija, atskleidžianti, kaip specialiai suburtas slaptasis policijos būrys, gavęs leidimą nesiterlioti, žiauriomis priemonėmis užkerta kelią siautėjantiems nusikaltėliams.

E.Stone kriminalinėje veiksmo dramoje teko lemtingos gražuolės vaidmuo.

Jos herojė Grace Faraday domina ir gangsterių vadą (Seanas Pennas), ir specialiojo būrio vyrukus (Ryanas Goslingas, Joshas Brolinas, Giovanni Ribisi, Anthony Mackie, Michaelas Pena, Robertas Patrickas).

Gera aktorės Milos Kunis ir kantri dainininkės Taylor Swift draugė seniai priprato prie viešumo ir interviu: „Kartais dar nusistebiu, kad kiekvienas pašnekesys mane daro kitokią, tarsi gyventų 30 skirtingų Emmų Stone — lyg aš, lyg ir ne aš, tačiau suprantu, kad kiekvienas pašnekovas žmogų rodo tokį, kokį mato savo akimis.“

O juokingiausias įvertinimas, kurį E.Stone yra išgirdusi, — gražiausia Amerikos numirėlė. Taip aktorė buvo pavadinta, kai režisieriaus Marco Webbo filme „Nuostabusis Žmogus-Voras“ įkūnijo pirmąją Žmogaus-Voro meilę Gven, Žaliojo Goblino numestą nuo tilto.

Šiame interviu ji mielai pasakoja apie save.

— Užaugote Arizonos dykumoje. Kas jums yra vasara?

— Man vasara yra sala, jūra, naktinis boulingas, vakarienė trečią valandą nakties.

— Kaip?!

— Arizonoje normalu vasarą, jei nenori išsikraustyti iš proto, yra lindėti užtemdytame kambaryje su televizoriumi ar vaizdo grotuvu. Karštis čia būna negailestingas, saulėkaitoje tiesiog svilinantis.

Kiekvienas, galintis sau tai leisti, sprunka ten, kur vėsiau. Mama mane ir brolį veždavosi į Koronado salą prie San Diego, kur du mėnesius vasarodavome.

— Koks jūsų pirmasis tikras prisiminimas?

— Sėdžiu ant verandos laiptelių, artinasi audra, jau žybsi žaibai ir griaudėja perkūnija. Aš valgau žemės riešutų saldainius ir žiūriu, kaip kažkur toli lyja. Gryniausios laimės akimirka.

— Įsivaizduokime, kad dabar vakaras, nėra ką veikti ir štai televizija rodo jūsų filmą. Žiūrite?

— Jokiu būdu. Aišku, jei man dėl ko nors neramu, jei jaučiuosi nesaugi, tada tikrai žiūrėsiu ir dar nervinsiuosi.

— Ar būna, kad galvoje nuskamba vidinis balsas, kurio reikia paisyti?

— Žinoma, nuojauta rėkia kaip per garsiakalbį. Ji visada turi ką pasakyti, išskyrus tuos kartus, kai būnu pavargusi po ilgų skrydžių lėktuvu. Tada nuojauta sutrinka.

— Ką tas balsas sako?

— Tarsi koks senukas rėktų: „Eik ten!“, „Tau reikia pabūti su tuo žmogumi!“, „Būtinai išbandyk!“ Tas balsas įsakmus ir rėkauja kasdien. Kartais nuojauta įsikiša be jokių balsų — tiesiog šį tą žinau, ir tiek.

— Kaip jums sekasi slėpti asmeninį gyvenimą?

— Nesu labai gudri, kad visiškai nuslėpčiau savo asmenybę. Stengiuosi apie asmeniškumus nešnekėti, bet štai užkalbina kas nors apie vaikystę, o aš pradedu pliurpti...

— Ne pirmą kartą vaidinate su Ryanu Goslingu. Ar pasitikite juo?

— Visiškai. Jis turi savo nuomonę. Jau prašiau Ryano atsiliepimo apie kelis scenarijus, nes žinau, kad jis nepataikaus. Jis turi ne tik nuomonę, bet ir smegenų.

— „Gangsterių medžiotojuose“ vyrų su smegenimis yra ir daugiau, pavyzdžiui, Seanas Pennas.

— Tai neįtikėtinas aktorius. Pavyzdžiui, persikūnijo į kažkokį kalinį, ir tai buvo ne balso pasikeitimas, ne smulkmenos ar panašumai. Ne, žodis „persikūnijimas“ tinka idealiai, nes Seanas Pennas išnyko, atsirado suzmekęs žmogelis, kažką veblenantis apie kažkokį katiną... Tai vyksta tavo akyse, bet tuo sunku patikėti.

Su Ryanu dirbau juostoje „Kvaila, beprotiška meilė“, o dabar jis buvo kietas senovinis policininkas, tad skirtumas didžiulis.

— O jo kūnas?

— Ryanas nesinaudojo dublerio paslaugomis, taip pat nebuvo fotošopo.

— „Gangsterių medžiotojai“ tikrą istoriją pasakoja gana lengvabūdiškai, tarp šūvių ir lavonų galima net pasijuokti.

— Komedija yra mano pirmoji meilė. Dramoje be komiškų elementų irgi neapsieisi. Žanrų skirtumas darbo nekeičia. Komedijoje kaip tik reikia kuo mažiau vaipytis ir darkytis, nes jei tai nėra satyra, vaipymasis iš karto virsta farsu.

— Jūs dar tokia jauna, o jau esate S.Penno meilės objektas, o dar R.Goslingas aplinkui sukasi... Nereikėjo įsižnybti, kad patikėtumėte?

— Gangsteriui juk reikia jaunos meilužės, ar ne?

— Kokie žmonės jus traukia labiau — panašūs į jus ar visai kitokie?

— Ir tokie, ir tokie. Svarbiausia, kad ko nors iš jų išmokčiau. Pastebėjau, kad gana sėkmingai ginuosi nuo vadinamųjų vampyrų, kurie nori išmelžti visomis prasmėmis. Man regis, kiekvienas arčiau prisileistas žmogus mus truputį keičia.

— Koks žmogus jus maloniausiai nustebino?

— Girdėjau įdomių pasakojimų apie komiką Billą Murray. Jis yra nežymios beisbolo komandos vienas savininkų. Jis žaidėjams išdrožė kalbą, kad svarbiausia būti ➔ savimi ir žaisti atsipalaidavus, nes visas gyvenimas yra tik žaidimas.

Dar pasakoja, kad jis išdarinėja keisčiausius dalykus. Pavyzdžiui, kartą nuėjo į studentų vakarėlį Niujorke, o jam pasibaigus suplovė indus.

Dar jis Niujorke prisėlina prie niekuo dėto praeivio iš nugaros ir uždengia jam akis. Kai žmogus atsigręžia, Billas sako: „Čia aš, bet niekas jumis nepatikės.“ Ir nueina.

Niekas to nepatvirtino, bet jei tai tikrai tiesa, tada nerealu!

— Kas būtų smagiau — tapti superžvaigžde ar sukurti daug charakteringų personažų?

— Tapti superžvaigžde! Ne, daug geriau ilgai vaidinti keistus žmones.

— Kas geriau — blondinė ar raudonplaukė?

— Dabar — blondinė. Bet ką gali žinoti, kas bus rytoj?

— Grįžkime prie Žmogaus-Voro. Kas geriau — Gven ar Merė Džein?

— Aišku, Gven. Juk tai mano vaidmuo. Aš — šališka.

— Ar Gven gerbėjai labai įkyrūs?

— Jų tikrai daug, bet jie nelinkę priekaištauti. Žinote, kad Žmogus-Voras ją pražudo netyčia. Įsivaizduokite, jus nužudo mylimas žmogus! Koks siaubas! Sako, kad žmonės net nutraukdavo komiksų prenumeratą — taip juos piktino šitoks posūkis. Prieš filmą dažniausiai manęs klausdavo, ar mano herojė mirs kaip komikse.

— Ar jai bus nusuktas sprandas?

— Taip. Tai nemalonu. Mylimasis puolė gelbėti, bet nužudė... Štai koks gyvenimas.

— Ar sunku, kai persekioja paparacai?

— Teisingai sakė vienas fotografas: pasirinkai viešo žmogaus gyvenimą, todėl nenorėk ramybės. Aišku, būna, kai norisi rėžti — ko čia malatės būriais ir sekate kiekvieną mano žingsnį? Kartais pasitaiko ir įdomių reporterių.

Kartą Niujorke iš paskos sekiojo kostiumuotas žydas chasidas. Paklausiau, kodėl jis mane fotografuoja, o jis nuoširdžiai atsakė, kad „People“ rašo apie mane straipsnį ir jam liepta parnešti tris geras nuotraukas. Paskui mačiau jį ne kartą, aš visada paklausiu, ko jam reikia. Jis visada garbingai atsako.

— Ar turite dešimtmečio planą?

— Ne.

— Penkerių metų?

— Ne. Idėjų — daug, bet jokio plano. Ir ikimirtinių sąrašų nesudarinėsiu, nes imsiu ir numirsiu, o tada žmonės sakys: vargšelė, nespėjo ir to, ir to, ir ano...

Yra dalykų, kurių norėčiau, bet nėra tokių, kurių nebuvimas mane sugniuždytų. Ir tėvai mane mokė ne džiaugtis tuo, ką pasiekiau. Tai praeinantys dalykai. Jie mane girdavo už tai, kad esu geros širdies, kad esu puiki duktė.

— Jūs — jauna gražuolė. Ar kasdieniame gyvenime tenka brautis pro alkanų vyrų žvilgsnius?

— Gatvėje? Po gatves neslampinėju, į barus nevaikštau, valgį dažnai ruošiu namie. Šiais laikais vyrai taip nemergina. Tik statybininkai vis dar švilpia pavymui.

Tačiau koketavimo menas man puikiai pažįstamas. „Tu man patinki, aš tavęs nekenčiu, ateik arčiau, pasitrauk toliau.“

— Kokio būdo vyrai jums patinka labiausiai?

— Kaip mano jaunesnysis brolis. Jis nereikalauja dėmesio, yra protingas, bet kalba tik tada, kai turi ką pasakyti.

„Kietašikniai“ (Movie 43). Komedija. JAV, 2013 m. Režisieriai Elizabeth Banks, Stevenas Brillis ir kt. Vaidina Emma Stone, Stephenas Merchantas, Richardas Gere’as, Hugh Jackmanas, Gerardas Butleris, Halle Berry, Kate Winslet, Naomi Watts, Jasonas Sudeikis ir kt.

imdb.com lankytojų vertinimas  - 6,5 balo iš 10.

„Gangsterių medžiotojai“ (Gangster Squad). Kriminalinė drama. JAV, 2013 m. Režisierius Rubenas Fleischeris. Vaidina Seanas Pennas, Ryanas Goslingas, Holtas McCallany, Jamesas Hebertas, Joshas Brolinas, Emma Stone ir kt.

imdb.com lankytojų vertinimas - 7,3 balo iš 10.

Parengė Renata Šutovaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.