Benamių dalią patyrusių įžymybių sąrašas

Pasaulinio garso įžymybių gyvenimas atrodo lengvas ir malonus. Tačiau likimas net ir jiems visko neatnešė ant auksinio padėkliuko. Kai kurios mūsų mylimos garsenybės kurį laiką neturėjo namų, todėl nakvodavo apleistuose pastatuose, automobiliuose ar tiesiog ant suoliuko. Pateikiame jums keletą įkvepiančių istorijų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 5, 2013, 2:07 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 1:29 PM

Linksmuolis Jimas Carey ne visada buvo sėkmingai dirbantis komikas. Paauglystėje jis su šeima gyveno autobusiuke. Vėliau Jimas įsikūrė palapinėje. Ji buvo pastatyta jo sesers kieme! Vis dėlto ten J. Carey miegojo neilgai. Visai netrukus jis persikėlė į Los Andželą, kur Rodney Dangerfieldas atkreipė dėmesį į jauną komiką.

Gyvenimas nelepino ir „Oskaro“ laureatės Halle Berry. Dar visai jauna H. Berry atsikraustė į svajonių miestą Niujorką. Ten mergina tikėjosi pradėti aktorės ir modelio karjerą. Kurį laiką jai niekaip nesisekė susirasti darbo, todėl Halle gyveno benamių prieglaudoje. Vis dėlto ji niekada nepasidavė, siekdama savo tikslo, ir neprašė tėvų pagalbos.

Štai Hilary Swank su savo mama persikėlė į Los Andželą, kai jai buvo vos penkiolika metų. Hilary mamos piniginėje buvo vos 75 doleriai, tad jos neturėjo jokio kito pasirinkimo, kaip tik apsigyventi automobilyje.

Prestižinio „Grammy“ apdovanojimo laimėtojas, grupės „Nirvana“ vokalistas Kurtas Cobainas ne kartą miegojo ant kartono krūvos, ant sofos garaže, ligoninės laukiamajame, ant stoties grindų ar tiesiog po tiltu. Aktorius Thomas Jane'as keletą mėnesių gyveno Los Andželo gatvėse. Pragyvenimui filmo „Baudėjas“ (The Punisher) žvaigždė rengdavo gatvės pasirodymus, o naktimis miegodavo parke ant suoliuko. T. Jane'as tiki, kad ši patirtis jį užgrūdino.

Rutina negalėjo pasiskųsti ir „The Doors“ vokalistas Jimis Morrisonas. Jis miegodavo ant pastatų stogų, automobiliuose, po prieplaukos tiltu paplūdimiuose ar draugų namuose. Tai jam nesutrukdė tapti vienu geriausių visų laikų dainininkų.

Ne mažiau įkvepianti yra ir Davido Lettermano istorija. Jis paauglystėje pradėjo dirbti radijuje. Tai Davidui labai patiko, tačiau jis norėjo kažko daugiau, todėl persikėlė gyventi į Los Andželą. Tuomet jis neturėjo nieko, išskyrus raudoną autobusiuką, kuriame ir apsigyveno. Dabar D. Lettermanas yra bene populiariausias televizijos laidų vedėjas Amerikoje.

Ella Fitzgerald – viena žinomiausių visų laikų dainininkių. Vis dėlto vienerius paauglystės metus Ella gyveno gatvėje. Iš ten ją ištraukė jos talentas – E. Fitzgerald laimėjo dainų konkursą Apollo teatre. Po šio laimėjimo dainininkė ėmė nepaprastai greitai populiarėti. E. Fitzgerald vėliau laimėjo Grammy apdovanojimą, jai buvo įteiktas Prezidentinis laisvės medalis.

Nors Williamas Shatneris šiandien yra sėkmingai dirbantis aktorius, šiam kanadiečiui gyvenimas ne visada buvo malonus. Išsiskyręs su žmona jis kurį laiko gyveno vagonėlyje ant ratų. Aktorius keliavo po pietinę JAV pakrantę, kartais surengdavo pasirodymus. Minėtame vagonėlyje jis gyveno su šunimi. Automobilyje gyveno ir aktorius George'as Eadsas, mums puikiai pažįstamas iš televizijos serialo „CSI kriminalistai“.

Dainininkės Kelly Clarkson gyvenimas taip pat nelepino. Po gaisro ji kartu su kambario drauge apsigyveno automobilyje.

„Buvo tikrai labai labai sunku, nes pačią pirmą dieną, kai mes ten apsigyvenome, kilo gaisras. Tuomet Niujorke mes visiškai nieko nepažinojome, todėl keletą naktų teko gyventi tiesiog automobilyje“, – viename interviu sakė Kelly kambario draugė Janet Harvick.

Legendinio aktoriaus Charlie Chaplino vaikystė buvo sunki: tėvas buvo alkoholikas, mama buvo „Music Hall“ aktorė, tačiau dėl psichikos ligos turėjusi nutraukti karjerą. Ch. Chaplinas atsidūrė gatvėje, tačiau po kurio laiko jį iš ten ištraukė socialiniai darbuotojai.

Djimonas Hounsou gimė vakarų Afrikoje. Šiuo metu jis – „Oskarui“ nominuotas aktorius ir sėkmingas modelis. Vis dėlto Djimonas, būdamas 13 metų, keletą savaičių nakvojo metro, gatvėje ar ant žolynėlio netoli Eifelio bokšto.

Aktoriaus ir reperio Tupaco Shackuro vaikystė buvo labai skurdi. Su mama ir seserimi jis gyvendavo benamių lūšnynuose arba žemos kokybės nuomojamuose būstuose Niujorke. Štai aktorius Johnas Drew Barrymore (Drew Barrymore tėvas) taip pat daugybę metų gyveno gatvėje, o šaltomis naktimis nuo speigo slėpdavosi apleistose pastogėse. Jeanas Claude'as Van Dame'as taip pat nakvodavo gatvėje.

„Oskarų“ laureatas ir režisierius Sylvesteris Stallone kurį laiką naktis leido autobusų stotyje. Metro stotyje namus buvo atradęs aktorius Martinas Sheenas. Štai naujasis Džeimsas Bondas, Danielis Craigas, nakvodavo parke ant suolelio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?