Užvirė aistros dėl nėščios Kate nuotraukos - tik bikiniu vilkinčios kunigaikštienės nuotrauką nori išspausdinti du žurnalai

„Britai daug jautresni karališkiesiems asmenims nei mes čia, Oze, Australijoje“, - pridūrė redaktorė.

Naujienos, kad karališkajai porai liepos mėnesį turi gimti pirmasis vaikas, pasklido gruodžio mėnesį.<br>"Reuters"
Naujienos, kad karališkajai porai liepos mėnesį turi gimti pirmasis vaikas, pasklido gruodžio mėnesį.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 13, 2013, 11:06 AM, atnaujinta Mar 12, 2018, 1:01 AM

„Woman's Day“ princo Williamo besilaukiančios žmonos Catherine fotografijas, kurios buvo padarytos porai atostogaujant Karibų Mastiko saloje, ketina publikuoti kitame numeryje, pirmadienį.

Šis australų leidinys seka italų žurnalo „Chi“ pavyzdžiu - pastarasis irgi nusprendė paskelbti per privačias atostogas darytas nuotraukas, taip išprovokuodamas Šv.Jokūbo rūmų kritiką, kad tai yra privatumo pažeidimas.

Britų princo Williamo atstovas griežtai sukritikavo „Chi“ redaktorius dėl jų planų publikuoti tik bikinį vilkinčios nėščios princo žmonos, Kembridžo kunigaikštienės Catherine, nuotrauką.

Nuotraukas publikuoti planuojama šią savaitę, bet tai papiktino karališkuosius rūmus. Šv.Jokūbo rūmų atstovas paskelbė pareiškimą, kuriame žurnalo bosai raginami pagalvoti dar kartą.

„Esame labai nusivylę, kad užsienyje vėl tikriausiai bus išspausdintos kunigaikščio ir kunigaikštienės per privačias atostogas nuotraukos, darytos iš atstumo ir porai nežinant. Tai aiškus poros teisės į privatumą pažeidimas“, - sakoma pareiškime.

Vos prieš penkis mėnesius „Chi“ išspausdino virtinę slapta darytų nuotraukų, kuriose kunigaikštienė įamžinta per privačias atostogas Prancūzijoje besideginanti be viršutinės bikinio dalies.

„Woman's Day“ redaktorė Fiona Connolly sakė, jog jaučia, kokių nuotraukų nederėtų skelbti.

„Šiuo atveju tai - gražios nuotraukos“, - sakė ji „Australian Associated Press“.

Pasak redaktorės, tose nuotraukose kunigaikštienė atrodo laiminga ir atsigavusi po itin stipraus nėščiosios pykinimo etapo.

Be to, redaktorė teigia, kad šie atvaizdai skiriasi nuo paparacų nuotraukų, kuriose Kate buvo užfiksuota besideginanti be viršutinės bikinio dalies pilyje Pietų Prancūzijoje ir kurias pernai išspausdino prancūzų žurnalas „Closer“. Dėl tų nuotraukų britų karališkoji šeima ėmėsi teisinių veiksmų.

„Nebuvo sunku nuspręsti skelbti šias nuotraukas“, - sakė F. Connolly Sidnėjuje leidžiamam laikraščiui „The Daily Telegraph“. Ji pridūrė, kad nuotraukas padarė ne koks nors paparacas, o kitas atostogautojas.

„Ji yra viešame paplūdimyje, įsimaišiusi tarp atostogautojų. Tai visiškai kitokia situacija, čia nėra krūmuose pasislėpusio fotografo, o ji nėra privačioje viloje“, - pažymėjo F. Connolly.

Ji sakė, kad jos konkurentai Australijoje „kaip pasiutę“ varžėsi dėl šių nuotraukų ir kad nors britų spauda gali susilaikyti nuo jų spausdinimo, jos bus publikuotos kitur pasaulyje.

„Britai daug jautresni karališkiesiems asmenims nei mes čia, Oze, Australijoje“, - pridūrė redaktorė.

Naujienos, kad karališkajai porai liepos mėnesį turi gimti pirmasis vaikas, pasklido gruodžio mėnesį, kai Kate dėl itin stipraus pykinimo buvo paguldyta į ligoninę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.