Patarimus, kaip ištekėti už milijonieriaus, dalijusiai K. Sobčiak teko neturtingas jaunikis

Skandalingoji rusų elitinių vakarėlių liūtė, televizijos laidų vedėja Ksenija Sobčiak (31 m.) prieš kelerius metus parašė knygą „Kaip ištekėti už milijonieriaus, arba Aukščiausios rūšies santuoka”. Patarimus kitoms žarsčiusiai garsenybei teko jaunikis visai iš kitos operos.

Daugiau nuotraukų (1)

Aleksandras Procenka ("Lietuvos rytas")

Feb 18, 2013, 3:28 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 3:41 PM

Kai K. Sobčiak rašė knygą, ji dar nebuvo ištekėjusi, bet ne kartą ruošėsi būti nuotaka, kas kartą – multimilijonieriaus.

Ir pagaliau Ksenija ištekėjo. Bet už neturtingo, negarsaus, du kartus vedusio ir du vaikus turinčio, nuolatinio darbo neturinčio maskviečio aktoriaus Maksimo Vitorgano (40 m.).

„Pavardė – vienintelis padorus Makso kapitalas”, – sakė vienas rusų aukštuomenės kronikos reporterių, omenyje turėdamas jo tėvą – įžymųjį kino aktorių Emanuilą Vitorganą.

Nei sužadėtuvių, nei pranešimo apie vestuves, nei prašmatnaus vestuvių pokylio nebuvo.

Jaunikis ir nuotaka pakvietė artimus draugus į kino teatrą „Fitil”, į naujo prancūzų filmo premjerą. Šioje juostoje vaidina jaunikis Maksimas.

Prieš pat seansą jaunieji išėjo į sceną ir pareiškė, jog jie dabar – vyras ir žmona.

Prasidėjus filmo demonstravimui paaiškėjo, jog personažo, kurį vaidina Vitorganas jaunesnysis, pavardė – Sobčiak. O Rusijoje paprastai būna priešingai: po vestuvių nuotaka pasiima sutuoktinio pavardę.

Žinoma, žiūrovai truputį paplakė liežuviais, kad Maksimas po padu atsidūrė dar iki vedybų. Kartu buvo prisimintas nesenas K.Sobčiak interviu vyrų žurnalui „Medved” – jos buvo paklausta, ar pagaliau ketina ištekėti.

„Kol kas tai neaktualu. Kai norėsiu vestuvių, būtinai ką nors ištekinsiu už savęs. Bet kol kas man to nelabai reikia. Esu ryžtinga: jei man ko nors reikia, būtinai tai gausiu”, – sakė K.Sobčiak.

„O jei vyriškis nenorės jūsų vesti?” – paklausė žurnalistas.

„O to, kad nenorės, tiesiog negali būti. To man nebūna”, – atsakė vakarėlių liūtė.

K.Sobčiak – pirmojo posovietinio Sankt Peterburgo mero ir politiko, velionio Anatolijaus Sobčiako duktė. Ji gavo puikų išsilavinimą, turi tarptautinių santykių bakalauro ir politologo magistro diplomus.

Maskvoje Ksenija išgarsėjo dalyvaudama aukštuomenės vakarėliuose – stengėsi būti ryški, įžūli ir ekscentriška.

Tai traukė turtingus kavalierius, nešykštėjusius dovanų. Kai nuomojamą K.Sobčiak butą Frunzės krantinėje apiplėšė vagys, paaiškėjo, kad iš ketvirto kurso studentės buvo nugvelbta 600 tūkstančių JAV dolerių (1,5 milijono litų) vertės brangenybių.

Tada paaiškėjo, koks didelis jos gerbėjų ratas – vardijant dingusį turtą teko nurodyti jį dovanojusių pavardes.

Staiga išgarsėjusią aštrialiežuvę blondinę pradėjo kviesti į įvairius šou, filmuotis kine, vesti koncertų ir televizijos laidų.

Asmeninis K.Sobčiak gyvenimas taip pat buvo audringas, turintis staigių posūkių. Ji rimtai susitikinėjo su multimilijonieriumi Viačeslavu Leibmanu, netgi jau siuvosi vestuvinę suknelę. Bet šį perspektyvų jaunikį nugvelbė balerina Anastasija Voločkova.

Paskui buvo romanas su amerikiečių verslininku Aleksandru Šusterovičiumi. Vestuvinę suknelę Ksenijai siuvo dizaineris Valentinas Judaškinas. Bet ir vėl nieko neišėjo. Buvo ir kitų vyriškių, bet nė vienas šalia K.Sobčiak ilgai neužsibūdavo.

„Pirmiausia man – karjera, po to – meilė. O seksas – kaip maistas. Negalima pasakyti, kas mums svarbiau: karjera ar pavalgyti. Žinoma, karjera svarbiau, bet pavalgyti aš taip pat mėgstu. Pinigai man – trečioje vietoje po meilės. Be to, aš didelė garbėtroška”, – yra sakiusi K.Sobčiak.

Tada ji jau gerai uždirbdavo – daugiau nei du milijonus dolerių per metus.

Ksenija ėmė retai lankytis elitiniuose vakarėliuose kaip paprasta viešnia, eidavo tik gavusi solidų užmokestį. Paskui pareiškė, kad tų vakarėlių nekenčia, nes mėgsta pamiegoti.

Dar vėliau ji pasuko į politiką. K.Sobčiak galėjo įkopti į svaiginamas aukštumas, nes jos krikšto tėvas – Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

Bet Ksenija prisijungė prie opozicijos, nors žinojo, kaip tai pavojinga. V.Putinas ją laiko išdavike, o Ksenija ir toliau reiškia jam pagarbą.

Valdžia stengėsi sutramdyti nepaklusniąją: ji neteko darbo svarbiausiuose Rusijos televizijos kanaluose, staigiai sumažėjo kvietimų būti bendrovės vakarėlių vedėja, beveik negauna reklaminių sutarčių.

Spaudimas buvo daromas ir per šeimą: K.Sobčiak motina Liudmila Narusova neteko vietos Rusijos Federacijos taryboje. Bet ji ne smerkė, o palaikė dukterį.

Pasikeitė ir asmeninis K.Sobčiak gyvenimas. Jos tuometis draugas Maskvos valdžios atstovas Sergejus Kapkovas nuėjo su Ksenija į vieną mitingų, bet po jo tyliai pasitraukė.

Ji savo bute įkurdino naują draugą – aršų opozicionierių Ilją Jašiną. O dabartinį vyrą – aktorių M.Vitorganą garsioji rusė taip pat „rado” viename opozicijos mitingų.

Dabar Ksenija turi naują pramogą – šeimą. Jos motina vestuvių proga jauniesiems padovanojo naują butą, nors duktė Maskvos centre jau turi prabangius apartamentus.

„Mama sakė, kad naują gyvenimą reikia pradėti nuo švaraus lapo. Ir aš nusprendžiau pabandyti”, – teigė nuotaka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.