Populiarusis B. Akuninas vietoje detektyvų rašys Rusijos istoriją

Bestselerių autorius Grigorijus Čchartišvilis, savo populiariuosius detektyvinius romanus, kurių veiksmas vyksta imperinėje Rusijoje, pasirašantis Boriso Akunino slapyvardžiu, pranešė, kad nuo šiol jis visas savo jėgas skirs daugiatomei Rusijos istorijai rašyti.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 27, 2013, 3:35 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 5:54 AM

„Kai kurie rašytojai svajoja tapti naujuoju Tolstojumi, kiti - naujuoju Čechovu, – savo asmeniniame interneto puslapyje rašo G. Čchartišvilis, priklausantis prieš Vladimirą Putiną nukreiptoms opozicinėms jėgoms. - Atėjo laikas prisipažinti, kad aš visada svajojau tapti naujuoju Karamzinu. Aš jau nebesu detektyvinių romanų autorius.“ G. Čchartišvilis turėjo omenyje Nikolajų Karamziną, kuris XIX amžiaus pradžioje parašė 12 tomų „Rusijos valstybės istoriją“.

Pasak „The New York Times“, 56 metų G. Čchartišvilis jau parašė pirmąjį Rusijos istorijos tomą, kuriame aprašė mongolų invaziją XII amžiuje. Anot garsiojo rašytojo, jo veikalus papildys istoriniai romanai, kuriuose bus pasakojama per tūkstantmetį nusidriekusi giminės istorija. G. Čchartišvilis teigė tokiu būdu siekiantis, kad jo istorija susidomėtų skaitytojų masės.

Rusijos istorija šioje šalyje - jautrus dalykas. Prezidentas V. Putinas neseniai įsakė, kad mokykloms skirti istorijos vadovėliai atitiktų naująją ideologiją. G. Čchartišvilis savo bloge rašo, kad rusai apie savo istoriją žino labai mažai, o jo veikalas, priešingai nei valdžios bandymai kurti „teisingą“ istoriją, bus visiškai neideloginis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.