Aktorę K. Knightley pavergė grupės „The Klaxons” muzikantas

Kukli tiulio suknelė, „Chanel” švarkelis, balerinos stiliaus bateliai, ant galvos – ramunių vainikas. Taip savo vestuvių dieną atrodė britų aktorė Keira Knightley (28 m.). Po poros metų draugystės ji tapo roko grupės „The Klaxons” žvaigždės Jameso Rightono (29 m.) žmona. Kuklioje ceremonijoje Pietryčių Prancūzijoje, Mazano rotušėje, dalyvavo tik keliolika žmonių.

Daugiau nuotraukų (1)

"Lietuvos rytas"

May 19, 2013, 12:59 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 1:32 PM

Britų aktorė K. Knightley – unikali. Jai tik 28-eri, o ji jau sukūrė daugybę vaidmenų, atsidūrė vienoje gretoje su populiariausiais pasaulio kino aktoriais.

K.Knightley talentas – įvairiapusis: ji gali vaidinti ir nuotykių filme, ir dramoje.

1985 metų kovo 26-ąją Londono priemiestyje gimusi mergaitė nebūtų atėjusi į šį pasaulį, jei ne jos tėvų – aktorių Willo Knightley ir Sharman MacDonald – lažybos.

Sharman, atsisakiusi aktorės karjeros, pasinėrė į dramaturgiją ir susilažino su Willu: jeigu ji parduos savo pirmąją pjesę, Knightley šeimoje, tuomet jau auginusioje sūnų Calebą, atsiras antrasis vaikas.

Ir moteris lažybas laimėjo! Vienas Londono teatrų pastatė jos debiutinį kūrinį, o po to gimė Keira.

Būdama trejų metų mažylė nustebino savo tėvus neįprastu prašymu: „Noriu savo agento!” Keira stebėjosi, kad namie telefonas kaista nuo skambučių, o jai niekas nieko nesiūlo.

Užsispyrusi mergaitė nesiliovė prašyti agento, tad tėvams liko patenkinti šį norą. Jie pažadėjo Keirai pasamdyti agentą, jei ji gerai mokysis. Ir Keira įvykdė savąją sandorio dalį.

Būsimoji kino žvaigždė anksti pradėjo lankyti mokyklą ir greitai išsiveržė į pirmūnes, kuri žino atsakymus į visus klausimus.

Dėl savo svajonės Keirai teko susigrumti su disleksija – sutrikimu, trukdančiu skaityti ir rašyti. Dėl to mergaitei teko nešioti specialius akinius.

Keirai reikėjo įdėti kur kas daugiau pastangų nei kitiems vaikams, bet ko nepadarysi dėl svajonės. Tėvams teko ištesėti pažadą: duktė gavo asmeninį agentą ir būdama septynerių debiutavo didžiajame ekrane.

Jaunoji Keira ėmėsi bet kokių pasiūlymų. Baigdama vienuoliktus metus ji jau buvo nusifilmavusi mini serialuose ir televizijos šou, sukūrusi kelis vaidmenis kino juostose.

„Darbas filmavimo aikštelėje nėra malonumas. Turi laukti ir visąlaik kam nors paklusti. Tai pragariškas darbas, bet jo niekada nekeisiu į kitą”, – sakė Keira.

Kažin kaip būtų susiklosčiusi Keiros kino karjera, jei ne jos stebėtinas panašumas į Natalie Portman.

Renkant kandidatę į karalienės Amidalos vaidmenį filme „Žvaigždžių karai. Epizodas I: Pavojaus šešėlis” režisierių George’ą Lucasą taip nustebino Natalie ir Keiros panašumas, kad pastarąją iškart pakvietė atlikti karalienės antrininkės vaidmens.

Beje, faktas, kad K.Knightley kartais pakeisdavo savo kolegę, paaiškėjo ne iškart – net aktorių motinos negalėjo atskirti jų, kai šios buvo su makiažu ir kostiumais.

Po „Žvaigždžių karų” pradedančioji aktorė buvo pastebėta. Keira nusifilmavo populiariame britų seriale „Oliveris Tvistas”, filmuose „Daktaras Živago”, „Vagių princesė” ir „Skylė”.

Beje, šiame filme 15-metė Keira pirmą kartą apnuogino krūtinę. Leidimą filmuoti šią sceną turėjo pasirašyti aktorės motina Sharman. Kol buvo kuriamas šis epizodas, aikštelėje galėjo būti vos keletas žmonių.

Proveržiu aktorės kino karjeroje tapo filmas „Smūgiuok kaip Beckhamas”. 3,5 milijono Didžiosios Britanijos svarų sterlingų kainavusi juosta uždirbo apie 76 milijonus ir pelnė ilgai lauktą sėkmę.

Bet tikra žvaigžde britė tapo po nuotykių juostos „Karibų piratai: „Juodojo perlo” užkeikimas”, kuris į didžiuosius ekranus atkeliavo 2003-iaisiais. Kino kritikai žavėjosi aštuoniolikamete aktore, o filmas sulaukė didžiulio pasisekimo.

„Karibų piratai” taip patiko publikai, kad išėjo du tęsiniai, lėmę K.Knightley kino žiūrovų numylėtinės vardą. Filme „Karibų piratai: numirėlio skrynia” ji pati atliko visus kaskadinius triukus. Aktorė labai džiaugėsi pagaliau galėdama susikauti kardais.

Dabar Keira rengiasi Coco Chanel vaidmeniui, kurį atliks trumpametražiame dizainerio Karlo Lagerfeldo režisuojamame filme. Beje, K.Knightley – „Chanel” kvepalų „Coco Mademoiselle” veidas.

Asmeninis aktorės gyvenimas nebuvo audringas: daugiau nei penkerius metus ji susitikinėjo su britų aktoriumi Rupertu Friendu, su kuriuo susipažino dramos „Puikybė ir prietarai” filmavimo aikštelėje.

Jie išsiskyrė 2010-ųjų gruodį, o kitų metų vasarį ji jau buvo užmezgusi romaną su britų muzikos grupės „The Klaxons” lyderiu J.Rightonu.

Per pirmąjį susitikimą rokerį Keira palaikė blogiuku. Mergina negalėjo ir įsivaizduoti, kad šis aistringas garsios muzikos ir stiprių gėrimų mėgėjas iš tikrųjų yra „mielas šuneliukas” – būtent taip Jamesą vadina jo draugai.

Santykiai greitai įgavo pagreitį ir jau 2011-ųjų gegužę pora, tuo metu susitikinėjusi viso labo tris mėnesius, paskelbė apie savo sužadėtuves. Tiesa, tuomet oficialios jungtuvių datos Keira ir Jamesas nenurodė.

„Nesame iš tų, kurie rengia prabangias vestuves. Trokštu viena: susituokusi būti laiminga. Mano tėvai kartu jau 40 metų. Žinoma, jie kartais pykstasi, bet nesiliauja vienas kito mylėję. Manau, kad laikui bėgant santykiai tampa tik įdomesni. Bent jau to tikiuosi”, – prieš vestuves kalbėjo moteris.

Parengė Ona KACĖNAITĖ

Keletas faktų iš įžymybės gyvenimo

2004-aisiais žurnalas „Glamour” K.Knightley išrinko žaviausia kino aktore.

2005 m. aktorė buvo užėmusi 18-ąją vietą tarp šimto seksualiausių moterų, kurias paskelbė žurnalas FHM.

K.Knightley balsą Karališkasis aklųjų institutas pripažino antru pagal seksualumą Didžiojoje Britanijoje. Pirmasis – aktoriaus Seano Connery balsas.

Aktorė dievina batelius. Mėgstamiausi – „Prada” ir „Jimmy Choo”.

Aktorės silpnybė – tailandiečių maistas, pieninis šokoladas „Cadbury”. Ji dievina filmą „Kasablanka”, šoka baletą, moka groti fleita, pianinu ir piešia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.