Maskvos Didžiajame teatre – išskirtinis dėmesys L. Pavarotti našlei N. Mantovani

Specialiai „Stiliui“ iš Maskvos

Maskvos Didžiajame teatre – išskirtinis dėmesys L. Pavarotti našlei N. Mantovani.<br>V. Ščiavinskas
Maskvos Didžiajame teatre – išskirtinis dėmesys L. Pavarotti našlei N. Mantovani.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

Rūta Peršonytė ("Lietuvos rytas")

May 23, 2013, 6:41 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 8:43 AM

Puošnios ponios ir panelės, lydimos Rusijos ir Italijos verslininkų bei menininkų, į rekonstruotą Maskvos Didįjį teatrą rinkosi atiduoti pagarbos operos legendai Luciano Pavarotti (1935–2007). Garbingiausia vakaro viešnia – garsaus tenoro našlė Nicoletta Mantovani (43 m.)

Priešais įėjimą į Didįjį teatrą buvo ištiestas raudonasis kilimas. Vestibiulyje visi svečiai, nesvarbu rangas ir turtinė padėtis, buvo nuodugniai patikrinti apsaugos darbuotojų.

Maskvos Didžiajame teatre, kuris stovi netoli Kremliaus rūmų, saugumas ypač sustiprintas.

Į prašmatnų pobūvį, surengtą italų bendrovės „Sanpellegrino SPA”, susirinko apie 200 svečių – Maskvos, kitų Rusijos miestų verslo bei kultūros atstovų. Atvyko ir Italijos ambasadorius Antonio Zanardi Landi, reziduojantis Rusijoje.

Viena garbingiausių vakaro viešnių buvo L. Pavarotti našlė Nicoletta Mantovani. Ji vilkėjo juodos ir baltos spalvų kokteilinę suknelę, avėjo žemakulnius juodus batelius.

Išsipuošę vakaro dalyviai turėjo progos pasivaišinti mineraliniu vandeniu „S.Pellegrino” bei „Acqua Panna”, kitais įmonės „Sanpellegrino SPA” gaminamais gėrimais. Ši įmonė L. Pavarotti garbei ribotu tiražu išleido butelių su mineraliniu vandeniu. Etiketėse įamžintas rankas į šalis ištiesęs, besišypsantis L. Pavarotti.

Specialus mineralinis vanduo – duoklė operos pasauliui, kuriame 2013 metais laukia daug svarbių įvykių ir jubiliejų.

Šiemet bus minimos 200-osios Giuseppe Verdi ir Richardo Wagnerio gimimo metinės. Į pasaulio operos teatrų programas bus įtraukti kūriniai šiems kompozitoriams atminti. L.Pavarotti yra dainavęs daugelyje G.Verdi bei R. Wagnerio operų.

„Ribotai išleisti mineralinio vandens buteliai – nauja ir svarbi projekto „Italijos talentai” dalis. Šį projektą įmonė pradėjo 2010 metais.

Šis projektas nepaprastas – tai siekis sukurti energinį ryšį tarp garsiausių bendrovių ir garsenybių, kultūros bei prestižo”, – kalbėjo į Maskvą iš Italijos atvykęs įmonės „Sanpellegrino SPA” direktorius tarptautiniams ryšiams Fabio Degli Esposti.

L. Pavarotti garbei sukurto mineralinio vandens pristatymo pobūvyje svečiams buvo siūloma paragauti ir itališko putojančio vyno, gardžių vieno kąsnio užkandžių, kuriuos išskirtiniam vakarui specialiai pagamino italų virėjas Mirko Zago, dirbantis garsiame Maskvos restorane „Syr” („Sūris”).

Svarbiausias šventės akcentas buvo koncertas, surengtas nuostabioje, romėnų amfiteatrą primenančioje Ludwigo van Beethoveno salėje.

Vakaro svečiams koncertavo Maskvos Didžiojo teatro bei L. Pavarotti fondo operos solistai. Scenoje pasirodė Ugo Tarquini ir Maria Teresa Leva iš Italijos bei Anastasija Kikot ir Andrejus Žilichovskis iš Rusijos. Solistai dainavo populiarias arijas iš operų, kurias yra dainavęs ir L. Pavarotti.

Atlikėjams fortepijonu akompanavo rusė Jelena Burova bei amerikietė Stephanie Roads.

Šventinį koncertą vedė žinoma Rusijos teatro ir kino aktorė Jekaterina Striženova.

Koncerto ypač susidomėjusi klausėsi L. Pavarotti našlė N. Mantovani. L. Pavarotti fondą Nicoletta įkūrė 2007 metais, netrukus po vyro mirties.

Našlė siekia, kad L. Pavarotti vardas ir įtaka operai būtų jaučiama per jos įsteigtą fondą, kurio paskirtis – neleisti išblėsti garsaus tenoro atminimui ir remti talentingus atlikėjus, žengiančius pirmuosius žingsnius didžiosiose scenose.

„Nauji „Sanpellegrino SPA” gaminiai pristatomi išskirtiniais operai metais. Luciano savo nuoširdumu, paprastumu ir tik su jam būdinga aistra labai prisidėjo prie to, kad operos menas būtų mėgstamas visame pasaulyje.

Vanduo „S.Pellegrino” ir „Acqua Panna” susijęs su garsiausių pasaulio restoranų virtuvėmis, o Luciano – su stipriu ir entuziastingu italų tobulumo siekiu bei meile muzikai”, – „Stiliui” sakė N.Mantovani.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.