Džiazo žvaigždė D. D. Bridgewater Vilniuje: prieš koncertą – pasivaikščiojimas su šuneliu

Antradienio vakarą būriai džiazo gerbėjų rinksis sostinės Kongresų rūmuose – vienintelį koncertą čia surengs viena žymiausių džiazo vokalisčių pasaulyje Dee Dee Bridgewater. Į Lietuvą pirmadienio vakarą atlikėja atvyko itin geros nuotaikos – vakar jai sukako 63-eji. Antradienio popietę Dee Dee ir jos kvinteto muzikantai mėgavosi pasivaikščiojimu po Vilniaus senamiestį – kartu su dainininkės šuneliu, su kuriuo gastrolių metu atlikėja nesiskiria nė akimirkai.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

May 28, 2013, 4:20 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 4:16 AM

Po aštuonerių metų pertraukos į Lietuvą sugrįžusi trijų „Grammy“ statulėlių laimėtoja gimtadienio puotai pirmadienį neturėjo laiko – ilgos kelionės į Vilnių metu jai teko net tris sykius persėsti iš vieno lėktuvo į kitą.

Tačiau vėlų pirmadienio vakarą atvykusi dainininkė buvo puikios nuotaikos – jos veidas dar labiau nušvito, kai koncerto organizatoriai jai įteikė puokštę baltų rožių. „Tai – mano mėgstamiausios gėlės“, - prisipažino dainininkė.

Ant rankų ji laikė Maltos bišonų veislės šunelį, kuris su dainininke lėktuvo salone keliauja į visas gastroles.

Dainininkė neslepia, kad šunelis jai yra tarsi terapija – padeda ilgų kelionių metu jausti ramybę ir pralinksmina net tada, kai atlikėja būna pavargusi.

Viešbutis „Grotthus“, kurį iš visų Vilniaus viešbučių išsirinko pati dainininkė, paprastai nepriima svečių su šunimis, tačiau dėl įžymios dainininkės padarė išimtį.

Švęsti gimtadienio pirmadienio vakarą atlikėja nepanoro – po ilgo skrydžio jautėsi pavargusi. Tačiau antradienį buvo puikios nuotaikos ir paprašė jai parodyti Vilniaus senamiestį.

„Praėjusį sykį neturėjau laiko pasidairyti. Čia labai gražu, tiek daug bažnyčių. Ir jos skirtos įvairių tikėjimų žmonėms – nuostabu, kad taip gražiai sutariate“, - sakė dainininkė.

Ją itin sudomino iš gintaro pagaminti papuošalai, o kvinteto muzikantus – lietuviškas alus. „Tik jums nereikia padauginti, nes vakare – koncertas“, - juokavo dainininkė.

Lietuvius ji kvietė į pasirodymą, kuriame atliks per keturis karjeros dešimtmečius sukauptą repertuarą, taip pat – jos įkvėpėjų Billie Holiday ir Abbey Lincoln repertuaro dainas.

Džiazo trimitininko duktė D. D. Bridgewater vieną savaitę dainuoja iškilmingame Šanchajaus džiazo festivalio atidaryme, kitą Paryžiuje atlieka šou, skirtą B. Holiday atminimui, trečią džiugina „Playboy”, Monterėjaus arba kitų garsiausių džiazo švenčių publiką. Ir taip – jau kelis dešimtmečius.

Klubuose dainuoti ji pradėjo būdama šešiolikos. Po trejų metų su universiteto džiazo orkestru jau gastroliavo Sovietų Sąjungoje.

„Aplink nuolat slankiojo KGB agentai. Prisimenu improvizacijų vakarėlį su rusų muzikantais, kuriuo pasirūpino JAV ambasada – bandėme slapta ištrūkti iš viešbučio, bet mus vis tiek susekė. Viešbučio kambariuose tikrindavo visus mūsų lagaminus. Niekad nepamiršiu tos patirties”, – yra pasakojusi Dee Dee.

Ištekėjusi už trimitininko Cecilio Bridgewaterio, ji nusprendė atsidėti džiazui. Netrukus Dee Dee jau dainavo su garsiu trimitininko Thado Joneso ir būgnininko Melo Lewiso orkestru. 1974-aisiais vokalistė išleido pirmąjį solinį albumą „Afro Blue”, iškart sulaukusį pripažinimo.

Nepaisant to, netrukus ilgam nusisuko nuo džiazo – nėrė į miuziklų pasaulį ir už vaidmenis pelnė prestižinius teatro apdovanojimus „Tony” bei „Olivier”.

Prie džiazo ji grįžo tiktai po keliolikos metų ir nuo to laiko kopia į vieną aukštumą po kitos, kiekviename albume surasdama vis naują kampą – jos diskuose skambėjo kompozitoriaus Kurto Weillio, džiazo gigančių B. Holiday ir Ellos Fitzgerald repertuaras, prancūziškų šansonų ir Afrikos ritmų įkvėpta muzika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.