„Dolce&Gabbana“ įkūrėjams gresia 2,5 metų kalėjimas už mokesčių vengimą

Prokuroras Gaetano Ruta pareikalavo nuteisti dvejiems su puse metų kalėti garsiuosius drabužių dizainerius Domenico Dolce ir Stefano Gabbanai dėl mokesčių vengimo. Dizaineriai kaltinami bandžius išvengti apie 1 mlrd. eurų mokesčių, praneša naujienų agentūra ANSA.

„Dolce&amp;Gabbana“ įkūrėjams gresia 2,5 metų kalėjimas už mokesčių vengimą.<br>"Reuters"
„Dolce&amp;Gabbana“ įkūrėjams gresia 2,5 metų kalėjimas už mokesčių vengimą.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 29, 2013, 11:36 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 2:46 AM

„Gado“ - fiktyvi kompanija, kuri, registruota lengvatinių mokesčių hercogystėje, iš tiesų buvo valdoma iš Italijos. Visa ši schema buvo nepaprastai naudinga kaltinamiesiems“, - paaiškino prokuroras.

Be to, advokatas, atstovaujantis Italijos mokestinės tarnybos interesams, pareikalavo sumokėti 10 mln. eurų kompensaciją „už valstybinės institucijos įvaizdžiui padarytą žalą“.

Garsaus prekės ženklo „Dolce&Gabbana“ įkūrėjai jau keletą metų atidžiai stebimi Italijos mokestinių tarnybų ir teisinių institucijų.

Tyrėjų duomenimis, nuo 2004 m., kai Liuksemburge buvo įsteigtos dvi „Dolce & Gabbana“ kompanijos „Luxemburg sarl“ ir „Gado sarl“, garsiųjų mados namų vadovybė nuolat iškreipdavo finansinių ataskaitų duomenis ir falsifikavo dokumentus, todėl į šalies iždą nebuvo sumokėta apie 1 mlrd. eurų.

2011 m. balandį Milano teisėjas Simone`as Luerti atšaukė kaltinimus, pateiktus garsiesiems dizaineriams, pripažindamas juos „nepagrįstais“. Tačiau tų pačių metų lapkritį Italijos kasacinis teismas atšaukė šį sprendimą ir grąžino bylą pakartotiniam svarstymui. Galiausiai dizaineriai buvo pripažinti kaltais nesumokėjus maždaug 1 mlrd. eurų mokesčių. Apeliacinis Milano tesimas įpareigojo juos sumokėti 343 mln. eurų baudą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.