A. Jolie pasirodymas Londone sukėlė euforiją

Angelinos Jolie pasirodymas per filmo „World War Z“ premjerą Londone sukėlė gerbėjų minios euforiją. Gražuolė aktorė į Jungtinės Karalystės sostinę atlydėjo šios juostos žvaigždę Bradą Pittą. Pasaulis išvydo, kaip atrodo A. Jolie po garsiai nuskambėjusios abiejų krūtų pašalinimo operacijos.

A. Jolie į Londoną atvyko su B. Pittu.<br>AP
A. Jolie į Londoną atvyko su B. Pittu.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 3, 2013, 9:50 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 11:48 PM

Sulaukusi didžiulio dėmesio moteris net susigraudino. Šalia buvęs mylimasis B. Pittas padėjo jai sutramdyti emocijas.

Beje, garsenybė, dėl grėsmės išsivystyti onkologinei ligai ryžusis pašalinti abi krūtis, nežada sustoti ir ketina tęsti prevencinę kovą su liga, nusinešusia jos motinos gyvybę. Holivude neįtikėtinu greičiu sklinda gandai, kad netrukus 37 metų A. Jolie, auginanti šešis vaikus, pasidarys ir kiaušidžių pašalinimo operaciją.

Aktorė turi genetinį defektą BRCA1, kuris lemia piktybinių navikų atsiradimą organizme. Tyrimai parodė, kad A. Jolie šansai susirgti kiaušidžių vėžiu yra 50 proc., bet aktorė jau apsisprendė dėl operacijos, rašo žurnalas „People“.

Kada bus atlikta ši kiekvienai moteriai psichologiškai ypač sunki procedūra, nepranešama.

Pati aktorė ir jos aplinka nepateikė jokių komentarų. Tačiau A. Jolie savaitės pradžioje „The New York Times“ paskelbtame straipsnyje apie krūtų pašalinimą davė užuominų apie tokią galimybę.

Iš motinos paveldėtas pavojingas genas A. Jolie tikimybę susirgti krūties vėžiu padidino iki 87 proc., kiaušidžių vėžiu – iki 50 procentų.

Ekspertai A. Jolie šansus įveikti onkologines ligas vertina kaip gana aukštus. Pašalinus pieno liaukas, krūties vėžio rizika jai sumažėjo iki 5 procentų. Be to, jai dabar nebereikės baimintis, kad krūtyse atsiras piktybinių auglių, kurie gali atsirasti pašalinus kiaušides.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.