M. Douglasas dėl savo vėžio kaltina kunilingą

Holivudo aktorius veteranas

Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 3, 2013, 9:32 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 11:48 PM

68 metų aktorius, kuris naujame filme „Už kandeliabrų“ (Behind The Candelabra) vaidina ekstravagantiškąjį šoumeną Liberace'ą, sakė, kad jo vėžį sukėlė ne smarkus gėrimas ir rūkymas, o lytiškai plintanti liga.

„Nenorėdamas leistis į didelį detalumą, (galiu pasakyti, kad) šį konkretų vėžį sukelia ŽPV (žmogaus papilomos virusas), kuris, tiesą sakant, atsiranda iš kunilingo“, - paaiškino M. Douglasas, kuris ilgą laiką dar iki vestuvių su Catherine Zeta- Jones turėdavo gintis tvirtinimų, kad yra apsėstas sekso.

„Vis galvojau, ar stresas dėl mano sūnaus įkalinimo nepadėjo to sukelti. Bet taip, tai lytiškai plintant liga, sukelianti vėžį, - sakė jis. – O jei jį turi, kunilingas tam taip pat yra geriausias vaistas.“

M. Douglaso sūnus Cameronas atlieka 10 metų kalėjimo bausmę už narkotikų laikymą ir pardavinėjimą.

Du „Oskarus“ laimėjęs M. Douglasas 2010 metais atskleidė, kad grūmėsi su ketvirtos stadijos gerklės vėžiu, bet įveikė jį sunkia chemoterapijos ir radioterapijos programa.

„Turiu reguliariai tikrintis, dabar – kas pusę metų, bet jau daugiau kaip dvejus metus jo neturiu, - sakė jis. – O su tokiu vėžiu 95 proc. atvejų jis nesugrįžta.“

Malmės universiteto Odontologijos fakulteto ir „The New England Journal of Medicine“ skelbti tyrimai rodo koreliaciją tarp oralinio sekso ir gerklės vėžio.

ŽPV taip pat yra 99 proc. gimdos kaklelio vėžio atvejų priežastis, rodo tyrimai, kuriuos cituoja Didžiosios Britanijos Nacionalinė sveikatos apsaugos tarnyba (NHS).

Vėžio ekspertai mano, kad lytiniu keliu plintantis ŽPV, kuris sukelia gimdos kaklelio ir išangės vėžį, prisideda ir prie gerklės vėžio atvejų daugėjimo.

Tuo tarpu M. Douglaso žmona, „Oskaro“ laureatė C. Zeta-Jones, balandžio mėnesį vėl buvo gydoma dėl bipolinio afektinio sutrikimo (maniakinės depresijos).

43 metų velsiečių aktorė savo „Oskarą“ laimėjo 2003 metais už antraplanį vaidmenį „Čikagoje“ (Chicago); ji vaidino ir tokiuose filmuose, kaip „Narkotikų kelias“ (Traffic) ir „Oušeno dvyliktukas“ (Ocean's Twelve).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.