Aktorė H. Berry atvirai prabilo apie motinystės džiaugsmus ir rūpesčius

„Po mano širdimi užsimezgusi gyvybė — tikras stebuklas. Tai dovana iš aukščiau“, — su džiaugsmingu spindesiu veide sako kūdikio besilaukianti Holivudo žvaigždė Halle Berry (46 m.). Aktorė jau augina penkerių metų dukterį Nahlą.

H. Berry, kuri su kanadiečiu modeliu G. Aubry susilaukė dukters Nahlos, iki šiol negali patikėti, kad būdama 46-erių sugebėjo pastoti. “Tai, kad tapau nėščia, — tikras stebuklas”, — sakė aktorė, šią vasarą ketinanti susituokti su būsimo kūdikio tėvu aktoriumi O. Martinezu.
H. Berry, kuri su kanadiečiu modeliu G. Aubry susilaukė dukters Nahlos, iki šiol negali patikėti, kad būdama 46-erių sugebėjo pastoti. “Tai, kad tapau nėščia, — tikras stebuklas”, — sakė aktorė, šią vasarą ketinanti susituokti su būsimo kūdikio tėvu aktoriumi O. Martinezu.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 8, 2013, 11:42 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 6:30 PM

Aktorės H.Berry laukia ir dar vienas džiaugsmingas įvykis — vestuvės su būsimo kūdikio tėvu prancūzų aktoriumi Olivier Martinezu (47 m.).

Moteris, kuri du kartus jau buvo ištekėjusi, o su dukters Nahlos tėvu santykių taip ir neįformino, tvirtina pagaliau sutikusi tikrąją meilę, rašo „Lietuvos rytas“.

Nors ir laukiasi, Halle gyvena aktyviai. Šiuo metu ji filmuojasi „Iksmenų“ tęsinyje, nuolat dalyvauja viešuose renginiuose ir kino filmų, kuriuose vaidina, reklamos kampanijose.

Šis pokalbis vyko Buenos Airėse (Argentina), kur Holivudo žvaigždė pristatė trilerį „Pagalbos šauksmas“. Filme ji atlieka pagrindinį vaidmenį.

„Man patinka trileriai, nes žiūrėdama juos visą laiką jaučiu įtampą, — sakė aktorė. — Mano mėgstamiausi — „Avinėlių tylėjimas“, „Esminis instinktas“ ir „Fatališkas potraukis“. Šių filmų pagrindinės veikėjos — moterys.“

Erdviuose viešbučio „Alvear Palace“ apartamentuose aktorė žurnalistus pasitiko draugiška šypsena.

Ji patogiai įsitaisė jaukiame Liudviko XV laikų stiliaus krėsle ir per pokalbį nuolat sukiojo žiedą su keturių karatų smaragdu ir briliantais, kurį sužadėtuvių dieną padovanojo O.Martinezas.

— Ar jaudinatės laukdamasi kūdikio?

— Visiškai ne. Vienintelis dalykas, kurio noriu, — kad jis gimtų sveikas.

— Ką pajutote supratusi, kad vėl pastojote?

— Kai gydytojas pranešė šią naujieną, patyriau šoką.

— Bet jei kreipėtės į medikus, vadinasi, jau įtarėte.

— Patikėkite — net ir minčių tokių nebuvo! Nuėjau į kliniką, nes maniau, kad inkstuose atsirado akmenų ar kažkas panašaus. Tad ši žinia visiems buvo didelė staigmena.

— Jūsų dukrai Nahlai — penkeri. Motina tapote 40-ies. Ar buvo sunku?

— Buvo nuostabu! Apskritai džiaugiuosi, kad pirmą vaiką pagimdžiau būtent tokio amžiaus.

30-ies buvau nepasirengusi motinystei, tik pradėjau suvokti, kuo noriu tapti. Tuo metu man svarbiausia buvo karjera, norėjau pasiekti užsibrėžtus tikslus.

Nesijaučiu praleidusi ką nors svarbaus dėl to, kad kuriam laikui buvau atidėjusi šeimos kūrimo planus. Dabar jau galiu atsiduoti šeimai.

— Kaip pasikeitė jūsų gyvenimas gimus Nahlai?

— Nahla tarsi grąžino mane į vaikystę. Ėmiau elgtis vaikiškai: galiu apsirengti bet kuo, kas šaus į galvą, ir elgtis taip, kaip noriu. Šalia jos vėl jaučiuosi kaip maža mergaitė.

— Kaip reagavo Nahla, kai sužinojo, kad turės brolį arba seserį?

— Ji labai apsidžiaugė. Ne taip seniai Nahla prašė Dievo, kad turėtų sesutę. Stengiausi, kad dukra dėl to nepuoselėtų didelių vilčių, nes negalėjau net įsivaizduoti, kad būdama 46-erių vėl pastosiu.

Žinoma, su Olivier pasvajodavome apie bendrą vaiką, bet iliuzijų neturėjome.

„Jei mūsų mažyliui lemta atsirasti pasaulyje, jis ir gims“, — tokia mintis sklandė mano maldose.

— Ir galų gale tai nutiko...

— Taip, Dievas išgirdo mūsų maldas. Tai, kad tapau nėščia, — tikras stebuklas. Tai dovana iš aukščiau. Jaučiu, kad gyvenimas atsinaujina. Tai tiesiog nuostabu!

— Papasakokite apie Olivier. Koks jis kasdieniame gyvenime?

— Olivier — prancūzas, ir tuo viskas pasakyta. Jis romantiškas, dėmesingas. Bet jo gyslomis teka ir lotynų amerikiečių kraujas. Martinezas — ispaniška pavardė. Dėl to jis dar ir ūmus, jausmingas. Olivier apdovanotas puikiu genų deriniu.

— Vis dar tikite meile iš pirmo žvilgsnio?

— Taip. Esu nepataisoma romantikė. Tai vienintelė priežastis, dėl kurios nusprendžiau vėl ištekėti. Man nepavyko sukurti tvirtų santykių praeityje, bet tai dar nereiškia, kad negaliu vėl ieškoti laimės.

— Dar kartą ištekėti — svarbus sprendimas.

— Taip. Visada darau tai, kuo tikiu. O tikiu, kad šįkart tikrai neklystu.

Olivier įsimylėjau jau būdama subrendusi moteris. Jaučiu, kad ši meilė realesnė nei ankstesnės.

— Nuolat esate Holivudo įvykių centre. Ar tai nevargina?

— Holivudas — stebuklingas fotoobjektyvų blyksčių, aukštosios mados ir kviestinių vakarėlių pasaulis. Vis dėlto jis toli gražu nėra pagrindinė mano gyvenimo dalis. Ant raudonojo kilimo atsiduriu tris keturis kartus per metus. Likusį laiką mano gyvenimas teka įprasta vaga.

Žiūrint iš šalies Holivudas atrodo įspūdingesnis, nei yra iš tiesų. Magijos ir mitų apgaubta kino pramonė iš tikrųjų yra proziškesnė.

— Ar jūsų dukra supranta, kad esate populiari aktorė?

— Kol kas ne. Nahla mano, kad mano darbas — rengtis gražiais drabužiais, kaip princesės. Kai gatvėje su mumis sveikinasi praeiviai, ji visuomet paklausia: „Ar tai mūsų pažįstami?“

— Ką manote apie tai, kad esate laikoma viena seksualiausių planetos moterų?

— Niekada nevertinau tokių titulų. Grožį kiekvienas žmogus supranta savaip. Be to, jis laikinas. Žinoma, malonu, kai tavimi žavisi. Bet laikui bėgant grožis nuvysta. Galiausiai išlieka tik vidinis grožis, o pasinaudojant juo galima palikti savo pėdsaką.

— Norint atrodyti taip nuostabiai kaip jūs, būtina savimi rūpintis.

— Žinoma. Bet mano atveju yra vienas niuansas. Buvau 19-os, kai gydytojai nustatė cukrinį diabetą. Kitiems ši liga sukelia daug nepatogumų, o man ji tapo tarsi palaima iš aukščiau — privertė sutelkti jėgas. Jau daug metų laikydamasi dietos ir kasdieniais pratimais galiu kontroliuoti savijautą. Manau, kad būtent sveikas gyvenimo būdas padėjo vėl pastoti sulaukus 46-erių.

Vestuves kels Paryžiuje?

■ H. Berry buvo ištekėjusi du kartus — už beisbolo žaidėjo Davido Justice’o ir atlikėjo Erico Benéto.

■ Išsiskyrusi gražuolė ketverius metus palaikė romantiškus santykius su Kanados modeliu Gabrieliu Aubry. Su juo aktorė susilaukė dukters Nahlos.

■ H. Berry ir G. Aubry iki šiol nesutaria dėl mažametės dukters globos.

■ H. Berry ir jos sužadėtinis prancūzų aktorius O.Martinezas vestuves planuoja šiemet.

■ Pora tvirtina, kad iškilmės nebus didelės. Manoma, kad jos vyks Paryžiuje.

Už karjerą dėkinga motinai

■ H.Berry gimė 1966 m. rugpjūčio 19-ąją Ohajo valstijoje. Jos motina — baltaodė, tėvas — juodaodis.

■ Vaikystėje Halle patyrė nemažai nuoskaudų — daug bendraamžių vengdavo su ja bendrauti. Vieniems ji buvo per tamsi, kitiems — per šviesi.

■ Kai Halle sukako ketveri, nuo alkoholio priklausomas tėvas paliko šeimą. Medicinos seserimi dirbanti motina viena augino Halle ir vyresnę jos seserį Heidi.

■ “Motinai pavyko užtikrinti mums laimingą vaikystę. Namuose nieko netrūkdavo, — su dėkingumu sako H.Berry. — Ji man nuolat kaldavo į galvą, kad jei noriu ką nors pasiekti, turiu atkakliai dirbti ir niekuomet nenuleisti rankų.”

■ Hally pavyko išsikovoti vietą po saule. Ji ėmė skinti laurus grožio konkursuose, įsidarbino modeliu, tapo kosmetikos ir madingų prekių ženklų veidu.

■ Aktorei lemtingi buvo 2002-ieji, kai už vaidmenį dramoje “Monstrų puota” pelnė “Oskarą”. H.Berry — pirmoji afroamerikietė, gavusi šią geidžiamiausią statulėlę.

■ H. Berry nuolat pabrėžia, kad vargu ar būtų tiek pasiekusi, jei ne jos motina.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.