Švedijos princesė Madeleine „taip“ ištarė JAV verslininkui (papildyta nuotraukomis)

Švedijos princesė Madeleine šeštadienį ištekėjo už 38-erių JAV verslininko Chriso O'Neillo.

Švedijos princesė Madeleine „taip“ ištarė JAV verslininkui.<br>AP
Švedijos princesė Madeleine „taip“ ištarė JAV verslininkui.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 8, 2013, 5:55 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 6:18 PM

30-etė Madeleine, neretai vadinama gražiausia Europos princese, prie altoriaus žengė pasipuošusi italų dizainerio Valentino sukurta suknele. Jungtuvių ceremonija vyko Stokholmo karališkojoje koplyčioje, o po jos per miestą keliavo procesija su žirgų traukiamomis karietomis. Sutuoktuvių bažnytinė ceremonija vyko anglų kalba, tačiau lemtingąjį „taip“ princesė ištarė gimtąja švedų, o Chrisas - anglų kalba. Iki vestuvių ceremonijos policijos pareigūnai su specialiai treniruotais šunimis kruopščiai patikrino visą teritoriją aplinkui bažnyčią. Vestuvių vieta buvo stebima ir iš vandens.

Karališkosios vestuvės sulaukė didelio Chriso tautiečių susidomėjimo. Tad Stokholmo gatves užtvindė amerikiečių turistai. Pranešama, kad dėl to kai kur net kilo transporto spūstys. Pora iš anksto pranešė, kad jų vestuvės nebus tokios pompastiškos kaip prieš trejus metus įvykusios sosto įpėdinės princesės Victorios.

350 m ilgio karališkosios procesijos maršrutas buvo trumpesnis nei prieš trejus metus ir daugiausia ėjo per viduramžius menantį senamiestį Gamla Staną.

„Tai visai nebus panašu į Victorios vestuves. Pirmiausia dėl to, kad Madeleine nėra sosto paveldėtoja, - sakė apie karališkuosius asmenis rašančio švedų žurnalo „Kungliga Magasinet“ redaktorius Rogeris Lundgrenas. - Antra, tai yra privačios vestuvės - karalius pats už jas moka.“ Vėliau jaunavedžiai laivu iš Ridarholmeno salos nuplaukė į vestuvių pokylį Drotningholmo rūmuose, kur princesė Madeleine 1982 metais gimė.

Po vestuvių iš netoliese esančio Šepsholmeno buvo paleista 21 šūvio salvė.

Iškilmėse dalyvauja maždaug 500 svečių, tarp jų – Danijos sosto įpėdinis princas Fredrikas, Norvegijos sosto įpėdinis princas Haakonas ir Monako kunigaikštienė Charlene. Taip pat - princesė Takamado iš Japonijos, o Didžioji Britanija atsiuntė Esekso grafą princą Edwardą. Ne taip kaip Victorios, kurią daugelis gerbia ir kuria žavimasi dėl gero būdo ir paprasto stiliaus, Madeleine santykiai su švedų visuomene buvo komplikuoti.

Kai jai buvo dvidešimt keleri, bulvariniai laikraščiai ją buvo praminę „vakarėlių princese“, nes ji ne kartą buvo nufotografuota naktiniuose klubuose madingoje Stokholmo Stureplano aikštėje. Fotogeniška princesė tapo paparacių favorite, bet kalbėdamasi su žurnalistais ji jausdavosi nepatogiai ir tai galėjo sudaryti žmonėms klaidingą įspūdį apie ją, sakė R. Lundgrenas. Nuomonė apie Madeleine, kaip apie nerūpestingą vakarėlių mergaitę, taip įsigalėjo, kad net ištikimiausi rojalistai ėmė nerimauti.

2010 metų balandį Madeleine persikraustė į Niujorką - po nutrūkusių sužadėtuvių su vienu Stokholmo teisininku.

Nors jos apsipirkinėjimo reidai Medisono aveniu ir toliau kėlė prieštaringus vertinimus Švedijoje, kur karališkieji rūmai net jautė būtinybę paskelbti, kad sąskaitas apmoka ne mokesčių mokėtojai, ji taip pat pelnė švedų pagarbą už savo, kaip neapmokamos darbuotojos, darbą labdaros fonde.

Jaunesniosios Švedijos karaliaus Carlo XVI Gustafo ir karalienės Silvijos duktės ir jos išrinktojo amerikiečių verslininko Christopherio O'Neillo vestuvių ceremoniją rodė Nacionalinė Švedijos televizija.

Penktadienį, paskutinį vakarą prieš vestuves, Švedijos karalius ir karalienė surengė vakarienę šeimai ir svečiams Stokholmo viešbutyje „Grand Hotel“. Iš viešbučio Madeleine ir Chrisas išvyko vėlai naktį, skirtingu laiku. Paskutinę naktį prieš vestuves jaunavedžiai, laikydamiesi tradicijų, praleido atskirai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.