Švedijos princesės vestuvės vyks dviem kalbomis

Visų švedų dėmesį prikaustė jaunesnioji Švedijos karaliaus Carlo Gustafo XVI duktė trisdešimtmetė princesė Madeleine. Birželio 8-ąją ji išteka už savo sužadėtinio britų-amerikiečių kilmės verslininko 38 metų Christopherio O'Neillo.

Lemtingąjį „taip“ princesė ištars gimtąja švedų, o Chrisas - anglų kalba.<br>AP
Lemtingąjį „taip“ princesė ištars gimtąja švedų, o Chrisas - anglų kalba.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-06-08 16:37, atnaujinta 2018-03-05 18:18

Švedijos princesė sutuoktuvėms pasirinko karališkųjų rūmų koplyčią. Vestuvių ceremonija numatyta 16 val. Švedijos laiku.

Svarbiausią dieną princesę ėmėsi puošti italų drabužių modeliuotojas Valentino.

Į vestuves pakviesti kitų šalių karališkųjų šeimų nariai, taip pat politikai, sužadėtinių šeimų nariai ir draugai iš viso pasaulio. Iš viso ceremonijoje dalyvaus apie 470 svečių.

Sutuoktuvių bažnytinė ceremonija vyks anglų kalba, tačiau lemtingąjį „taip“ princesė ištars gimtąja švedų, o Chrisas - anglų kalba.

Pranešama, kad pasakę vienas kitam „Taip“ Madeleine ir Christopheris, švedų švelniai vadinami Madde ir Chrisu, vestuves švęs Drottningholmo pilyje, esančioje į vakarus nuo Stokholmo.

Iki vestuvių ceremonijos policijos pareigūnai su specialiai treniruotais šunimis kruopščiai patikrino visą teritoriją aplinkui bažnyčią. Vestuvių vieta stebima ir iš vandens.

Karališkosios vestuvės sulaukė didelio Chriso tautiečių susidomėjimo. Tad Stokholmo gatves užtvindė amerikiečių turistai. Pranešama, kad dėl to kai kur net kilo transporto spūstys.

Princesės vestuvės yra transliuojamos gyvai per Švedijos televiziją. Jas pasiruošę transliuoti ir Švedijos interneto puslapiai, tačiau, matyt, dėl didelio susidomėjusių antplūdžio transliacija stringa.

Penktadienį, paskutinį vakarą prieš vestuves, Švedijos karalius ir karalienė surengė vakarienę šeimai ir svečiams Stokholmo viešbutyje „Grand Hotel“. Iš viešbučio Madeleine ir Chrisas išvyko vėlai naktį, skirtingu laiku. Paskutinę naktį prieš vestuves jaunavedžiai, laikydamiesi tradicijų, praleido atskirai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.