Maskvos didysis teatras atleido vadovybę kritikavusį N. Ciskaridzę

„Toliau tikiuosi ir tikiu“, - pridūrė jis.

N. Ciskaridzė paliks teatrą.<br>R. Neverbickas
N. Ciskaridzė paliks teatrą.<br>R. Neverbickas
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2013-06-09 14:39, atnaujinta 2018-03-05 18:06

Pasišiaušusiais plaukais ir neįprastais veido bruožais išsiskiriantis 39 metų N. Ciskaridzė laikomas vienus iš geriausių Didžiojo teatro šokėjų, atliekančių svarbius solo vaidmenis, tokius kaip Piktojo genijaus Piotro Čaikovskio balete „Gulbių ežeras“ (Lebedinoe ozero). Tačiau per 21 metus trukusi karjera šiame kolektyve veikiausiai greitai baigsis po labai viešos kovos su teatro vadovybe.

„Galiu patvirtinti, jog vakar Ciskaridzei buvo pranešta, jog jo terminuotas kontraktas nebus atnaujintas. jo kontraktas baigiasi birželio 30-ąją“, - Didžiojo teatro atstovė Katerina Novikova šeštadienio vakarą sakė televizijai „Rossiya 24“.

N.Ciskaridzė, kuris atrodė nepatenkintas, sekmadienį sakė televizijai NTV: „Tiesą sakant, viskas neaišku, nes aš, kaip baleto artistas, esu etatinis darbuotojas. Kai buvau priimtas į darbą, tapau etatiniu darbuotoju. Nepasirašiau dokumentų dėl to, jog prašau atleisti mane iš užimamų pareigų. Visa labai suipainiota.“

Kai meno direktorius Sergejus Filinas buvo sunkiai sužeistas per sausį įvykdytą ataką rūgštimi, N.Ciskaridzė viename interviu paragino atleisti visą teatro vadovybę ir paskirti vadovauti jį.

Jis netgi kėlė abejones, ar S.Filinas iš tikrųjų buvo aplietas sieros rūgštimi, dėl ko jis apako abiem akimis.

Po šio skandalo, skaudžiai smogusio Didžiojo teatro prestižui, jo 29 metų baleto solistas Pavelui Dmitričenkai buvo pateikti kaltinimai užsakius išpuolį prie S.Filiną. Šiuo metu tas šokėjas laikomas suimtas.

N.Ciskaridzė yra gerai žinomas Rusijoje ir dažnai pasirodo televizijoje.

Didžiojo teatro generalinis direktorius Anatolijus Iksanovas neliko jam skolingas už skandalingus pareiškimus ir kaltino šokėją kursčius įtampą ir intrigas, galiausiai nulėmusias išpuolį prieš baleto trupės meno vadovą.

N.Ciskaridzė padavė Didįjį teatrą į teismą, siekdamas, kad administracija atšauktų oficialų papeikimą, skirtą jam dėl duotų interviu, tačiau jis užsitikrino tik dalinę pergalę.

Tbilisyje gimęs N.Ciskaridzė mokėsi Didžiojo teatro baleto mokykloje ir pradėjo jame karjerą 1992 metais.

Nors jo karjera artėja prie pabaigos dėl amžiaus, jis neslėpė savo ambicijų dirbti Didžiojo teatro administracijoje. N.Ciskaridzė taip pat moko jaunuosius šokėjus.

Ataka prieš S.Filiną sukrėtė baleto gerbėjus, atskleisdama didelį susipriešinimą šio legendinio teatro užkulisiuose.

S.Filino žmona Marija Prorvič praeitą savaitę socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė savo vyro padiktuotą žinutę, kurioje sakoma, jog vienoje Vokietijos klinikoje jam buvo atlikta 18-oji abiejų akių operacija.

„Toliau tikiuosi ir tikiu“, - pridūrė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.