Žlugusi turtuolio R. Murdocho santuoka pakvipo pinigais

Rupertas Murdochas dar neseniai gyrėsi už jį perpus jaunesne žmona. Bet dabar milijardieriaus santuoka su ištikima, mylinčia ir nagais tiesiogine to žodžio prasme savo vyrą ginančia žmona subyrėjo. Kodėl?

R. Murdochas ir Wendi Deng dar neseniai atrodė laiminga pora, bet dabar turtuolis – vėl vienas.<br>AP
R. Murdochas ir Wendi Deng dar neseniai atrodė laiminga pora, bet dabar turtuolis – vėl vienas.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 15, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 12:32 PM

82 metų žiniasklaidos magnatas, „News Corp” vadovas padavė dokumentus skirtis su trečiąja žmona Wendi Deng ir kaip priežastį nurodė tai, kad santuoka su 38 metais už jį jaunesne moterimi „nebepataisomai” žlugo, rašo „Lietuvos rytas”.

Dabar jau verda spėlionės, ar Tigre vadinama Wendi Deng kabinsis į R. Murdocho turtą ir kiek jo gaus mainais už skyrybas.

Nesiseka jau trečiąsyk

Wendi Deng, kuri yra gimusi Kinijoje, bene labiausiai išgarsėjo 2011 metais, kai šoko ginti savo vyro ir skėlė protestuotojui, kuris rengėsi į jį mesti tortą.

Dėl incidento, įvykusio per Jungtinės Karalystės parlamente vykusį klausymą dėl telefoninio šnipinėjimo, į kurį įsivėlė kai kurie R.Murdocho žiniasklaidos imperijos laikraščiai, žurnalistai ją praminė Tigre.

Su R.Murdochu Wendi Deng susipažino dirbdama jo kompanijoje „Star Television” Honkonge, kur buvę kolegos ją vadina patyrusia specialiste, turinčia didelių ambicijų.

44 metų Wendi Deng už R.Murdocho ištekėjo 1999 m. privačioje jachtoje, kurią jis, kaip pranešta, nusipirko pensijai. Juodu turi dvi dukteris – Grace ir Chloe.

Su antrąja žmona Anna Torv R.Murdochas išsiskyrė likus mėnesiui iki vestuvių su Wendi Deng, o su pirmąja žmona Patricia Booker nebegyveno nuo 1967-ųjų.

Prasidės kova dėl turto?

„News Corp” artimas šaltinis sakė, kad pora yra pasirašiusi ikivedybinę sutartį. Neabejojama, kad Wendi Deng sieks prisiteisti nemažą dalį R.Murdocho turto, kurio vertė – apie 11,2 mlrd. dolerių.

„Forbes” sąraše jis yra 91-oje vietoje ir vadinamas vienu iš 30 įtakingiausių pasaulio turtuolių.

Tiesa, dar neaišku, ar šios skyrybos paveiks jo žiniasklaidos imperiją, nes Wendi Deng neturi „News Corp” akcijų ar balsavimo teisių. Wendi Deng siekė, kad teisė valdant R.Murdocho turtą priklausytų jųdviejų dukterims.

Keturi vyriausi R.Murdocho vaikai iš ankstesnių santuokų turi tokią teisę.

Tačiau neseniai pasiektas susitarimas numato, kad Chloe ir Grace gali tikėtis po 150 mln. dolerių dalijantis R.Murdocho turtą.

Imperija byra į gabalus

Tokios naujienos pasirodė dvi dienos po to, kai „News Corp” akcininkai pritarė planui birželio 28 dieną padalyti R.Murdocho vadovaujamą konglomeratą į dvi nepriklausomas bendroves.

Tas padalijimas, kuris yra vadinamas būdu „atrakinti vertę” didžiuliame konglomerate, sukurs kompaniją, daugiausia dėmesio skiriančią naujienoms bei leidybai, ir kitą kompaniją, kuri koncentruosis ties televizija ir filmais.

Manoma, kad jo pasirinktas šeimos imperijos paveldėtojas yra jo jauniausias sūnus 40 metų Jamesas. R.Murdochas savo imperiją sukūrė pradėjęs nuo vienintelio australų laikraščio, kurį paveldėjo. (BBC, AP, LR)

Garsiausios ir brangiausios skyrybos

Už pinigus meilės nupirkti negali. Tuo galėjo įsitikinti būrys turtuolių.

Antai 43 mlrd. dolerių valdantis „Oracle” korporacijos vadovas Larry Ellisonas yra vedęs ir išsiskyręs net 4 kartus. Paskutinė jo santuoka nutrūko 2010 metais.

Niujorko meras milijardierius Michaelas Bloombergas 17 metų išgyveno su pirmąja žmona, o vėliau vedė antrąsyk.

Tiesa, jei kartais pinigai apsuka protą, skyrybos kainuoja ne tik daug nervų, bet ir pinigų.

Brangiausiomis skyrybomis istorijoje kol kas laikomas Prancūzijos milijardieriaus Aleco Wildensteino ir plastines operacijas pamėgusios Jocelyn Wildenstein skyrybų procesas. Žmona iš vyro gavo mažiausiai 2,5 mlrd. dolerių.

Nevaldomu temperamentu garsėjantis Holivudo aktorius savo žmoną Wendy Moore Gibson metė dėl rusų pianistės Oksanos Grigorjevos. Skyrybos jam atsiėjo 425 mln. dolerių, o gyvenimas su ruse greitai apkarto. Pianistė greitai išsiskyrė su neva prieš ją smurtavusiu Melu Gibsonu.

Rusų turtuoliai mėgsta prabangias skyrybas. Milijardierius Romanas Abramovičius su savo žmona Irina išsiskyrė ir prarado 300 mln. dolerių. Bet tai jam labai neatsiliepė, priešingai nei jo priešininkui Borisui Berezovskiui, kurį, regis, finansiškai ir morališkai palaužė 160 mln. dolerių kainavusios skyrybos su žmona Galina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.