Rusijos gimnastės A. Kabajevos šuolis – į prezidento lovą

Išmokyta tarnauti vyrui. Taip apie save sako praeityje garsi Rusijos gimnastė Alina Kabajeva (30 m.), pavergusi šalies prezidento Vladimiro Putino (60 m.) širdį. Netyla kalbos, kad būtent dėl jos politikas paliko žmoną Liudmilą Putiną (55 m.), o Alina jam jau pagimdė du vaikus. Kokia ji – V. Putino mylimoji? Buvusi gimnastė, buvusi musulmonė, dabar – Valstybės Dūmos deputatė, atradusi savąjį Napoleoną, bet politikoje kol kas pasižymėjusi tik išvaizda. Ar Alina laiminga?

V. Putinui, tuomečiam Rusijos premjerui, A. Kabajeva į akį krito po Atėnų olimpiados, kai jis vyriausybės rūmuose įteikė premijas medalius žaidynėse iškovojusiems sportininkams.<br>AOP
V. Putinui, tuomečiam Rusijos premjerui, A. Kabajeva į akį krito po Atėnų olimpiados, kai jis vyriausybės rūmuose įteikė premijas medalius žaidynėse iškovojusiems sportininkams.<br>AOP
Daugiau nuotraukų (1)

Aleksandras Procenka

Jun 16, 2013, 12:59 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 11:53 AM

Pasakojama, kad nuo jaunų dienų Alina naudojosi savo seksualiniu patrauklumu, rašo „Lietuvos rytas“.

Padėjo ir sportas, juolab kad motina – tuo metu Taškente žinoma krepšininkė – išrinko dukteriai „moteriškiausią“ sekciją: meninę gimnastiką.

„Mama atvedė pas trenerę Iriną Viner, kai man buvo 3-eji. Bet aš buvau labai stambi mergaitė“, – vėliau prisiminė A. Kabajeva.

Pagal tėvą Alina – totorė, pagal tikėjimą – musulmonė, tiksliau, tokia buvo iki 21 metų, paskui pasikrikštijo.

Vaikystę praleido Uzbekistane, kur nuo seno pagrindine moters pareiga yra laikomas malonumo suteikimas vyrui. Todėl nebus per sodriai pasakyta: Alina gimė ir išauklėta meilei.

Tiesa, iš pradžių gimnastika atėmė iš sportininkės daugelį kūniškų malonumų: „Patikėkite, kai treniruojiesi 7–8 valandas, neberūpi pasimatymai ir vyrai. Tiesiog nebūna jėgų.

Prieš Atėnų olimpines žaidynes save įtikinėjau: „Liko nedaug, pakentėk. Olimpiada baigsis ir tuomet užsiimsi asmeniniu gyvenimu.“

A. Kabajeva turėjo trumpalaikių ryšių, pavyzdžiui, su Maskvos „Lokomotiv“ futbolininku Maksimu Buznikinu. Buvo ir kitų gerbėjų.

„Man patinka savimi pasitikintys ir tvirtai ant kojų stovintys vyrai. Juk svarbu žinoti, kad bet kuriuo metu gali pasislėpti už mylimojo nugaros“, – tuomet sakė Alina.

A. Kabajeva turėjo dievaitį, apie kurį kartą prasitarė žurnalistams: „Mano mėgstamiausias filmas – apie Napoleoną. Tai buvo nepaprastai stiprus ir protingas žmogus.“

Savo Napoleoną ji sutiko būdama 21-erių, kai 2004 metais laimėjo olimpinį auksą Atėnuose ir kartu su kitais medalius pelniusiais sportininkais atvyko į Rusijos vyriausybės rūmus atsiimti premijos.

Jas įteikė V. Putinas, tuo metu Rusijos ministras pirmininkas.

Tuomet A. Kabajeva turėjo gyvenimo draugą 35-erių milicijos kapitoną Šalvą Muselianį. Aukštas, lieknas, dosnus: po Alinos pergalės Atėnuose padovanojo jai sidabrinės spalvos „Mercedes-Benz Coupe“, kurio kaina siekė kelerių metų milicininko atlyginimą.

Ši informacija pateko į kelis leidinius, kilo skandalas, nes Šalva dar nebuvo išsiskyręs su sutuoktine Olga.

Bet įsimylėjėlius išskyrė ne „Mercedes“, o Šalvos neištikimybė: netrukus Aliną pasiekė gandai, kad ji Š. Muselianiui nėra vienintelė.

Kai ji išvažiuodavo į treniruočių stovyklą, Šalvos bute staigiai apsistodavo kita moteris ir gyvendavo, kol Alina grįždavo. Todėl iš vienos treniruočių stovyklos Alina ten negrįžo.

2009 metų gegužę keletas interneto svetainių paskelbė: „Žavi televizijos laidų vedėja ir tiesiog elito moteris A.Kabajeva 26-ąjį gimtadienį atšventė draugijoje mažo sūnaus, kurį neseniai pagimdė.“

A.Kabajeva savo interneto tinklalapyje suskubo pareikšti: „Kai tapsiu mama (o tai dar neįvyko), būtinai apie tai parašysiu.“

Bet savo žodžio neištesėjo: prie šios temos iki šiol negrįžo.

Tikriausiai tai buvo vienas sunkiausių Alinos gyvenimo periodų, kai ji nuo V.Putino pagimdė pirmą vaiką.

Jai norėjosi susitikinėti su draugais, būti viešumoje, bet reikėjo saugoti svarbiausią gyvenimo įvykį, kuris tapo jos paslaptimi.

Alina gyveno vyriausybės viloje, esančioje Serebrianame Bore Maskvos pakraštyje, su aptarnaujančiu personalu ir apsauga. Bet atvykusi į žurnalo „Vogue“ redakciją tvirtino, kad gyvena Maskvos centre viena.

O pasakodama, ką tą dieną valgė pusryčiams, prasitarė: „Prie namo, kuriame gyvenu, yra prancūzų kavinukė, ten šviežia varškė, ir aš prašau, kad man jos iš ten atvežtų...“

Žurnalistai net neklausė, kieno gi ji prašė? Nuspėti nebuvo sunku.

Valstybės Dūmoje ji, partijos „Vieningoji Rusija“ deputatė, jau pasirodydavo ne dažniau nei kartą du per sesiją.

Iš Visuomenės rūmų kartu su Ala Pugačiova buvo pašalinta dėl „absoliutaus nelankymo“. A. Kabajevos labdaros fondas neveikė, televizijos laidų reitingai buvo itin žemi.

Užtat daugėjo gandų: nuo „V. Putinas ją metė“ iki „greitai vestuvės“.

Tuomet atsitiko neįtikėtinas dalykas: Kremliaus kontroliuojami laikraščiai pranešė apie Rusijos premjero žmonos L. Putinos ir sportininkės A.Kabajevos „susitikimą prie arbatos puodelio“ su pasvarstymais apie buvusios gimnastės asmeninį gyvenimą (!).

Viena Alinos draugė teigė, kad „moterys nekibo viena kitai į plaukus, o pasikeitė komplimentais ir pasijuokė iš prasimanymų apie premjero vedybas su sportininke ir bendro jų vaiko gimimą“.

Bet ir dabar, kai L. Putina oficialiai priskirta buvusios žmonos kategorijai, paslapčių aplink A. Kabajevą nesumažėjo.

Kalbama, kad iš Serebriano Boro ji seniai persikėlė į nuosavą būstą, pastatytą prestižinėje Rubliovkoje, o praėjusį lapkritį pagimdė antrą vaiką – mergaitę.

Sklinda kalbos, kad po antrojo gimdymo Alina ir vaikai buvo pervežti iš Maskvos į Sočyje esančią prezidento rezidenciją „Bočarov ručej“.

Ten yra sporto kompleksas, baseinai su jūros ir gėlu vandeniu, šiltnamis su citrinomis ir kiviais, nedidelis daržas ir sodas.

Ir mylimas vyras šalia: pastaruoju metu V.Putinas į Maskvą atvyksta trumpam ir net svarbius pasitarimus rengia Juodosios jūros pakrantėje.

Ar Alina laiminga?

Po pirmo vaiko gimimo duodama interviu „Vogue“ ji sakė: „Esu dėkinga rytietiškam auklėjimui. Net stipri ir sėkmę pelniusi moteris turi suprasti, kad vyras – svarbiausia šerdis. Kas mes be vyrų?“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.