Aktorė M. Monroe intymių santykių turėjo ir su moterimis

Praėjus 51 metams po Holivudo legendos Marilyn Monroe mirties dienos šviesą išvydo dokumentai, kažkada priklausę Fredui Otashui – vienam iš žinomiausių Holivudo privačių seklių, kuriuos paskelbė jo duktė Collin, atradusi užmiesčio sodybos slėptuvėje. Dokumentai liudija apie M. Monroe paskutinę gyvenimo naktį ir santykius su prezidentu Johnu F. Kennedy ir jo jaunesniuoju broliu Bobby.

Marilyn Monroe kūnas aptiktas 1962 metais rugpjūčio 5 dieną. Apsinuoginusi ji gulėjo ant grindų. Telefono ragelis buvo nukeltas.<br>AP
Marilyn Monroe kūnas aptiktas 1962 metais rugpjūčio 5 dieną. Apsinuoginusi ji gulėjo ant grindų. Telefono ragelis buvo nukeltas.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-06-17 12:35, atnaujinta 2018-03-05 11:08

F. Otasho, kuris mirė 1992 metais, užrašuose rašoma, kad M. Monroe turėjo intymių santykių su abiem broliais. Mat seklys įrengė jos namuose Los Andžele pasiklausymo aparatūrą. O medžiagoje, paskelbtoje praėjusią savaitę žurnale „Hollywood Reporter“, pateikta išsami šio buvusio privataus seklio veiklos ataskaita ir tai, ką jis girdėjo. 

Netrukus prieš mirtį F. Otashas viename savo interviu sakė: „Tarp jų buvo seksualiniai santykiai, tačiau aš nenorėčiau perpasakoti jų dejonių“. Таip pat savo užrašuose F. Otashas tvirtino: „Aš girdėjau, kaip M. Monroe miršta“. 

Seklys rašė, kad 1962 metų rugpjūčio 5 dieną Marilyn audringai konfliktavo su broliais Kennedy, šaukdama, kad perėjo per jų rankas kaip mėsos gabalas. „Ji labai rėkė ir jie mėgino nuraminti ją. Marilyn buvo miegamajame ir Bobby uždengė jos veidą pagalve, kad neišgirstų kaimynai. Kai ji galų gale nusiramino, tada jie išėjo iš jos namų“, - rašoma užrašuose.  О tai, kad Monroe mirė, seklys sužinojo vėliau. 

Tais laikais F. Otashas buvo žinomiausias privatus seklys Holivude. Visos įžymybės, kurioms atsirasdavo problemų, pirmiausiai eidavo pas jį. F. Otashas - buvęs Los Andželo policijos seklys, įkūrė savo biurą Holivude, kur jis specializavosi žiniasklaidai skirtų konfidencialių duomenų patikrinimo sferoje. 

Tuo tarpu rašytojas Tony Jerris išleido JAV skandalingąją knygą „Marilyn Monroe: mano mažytė paslaptis“, kurioje rašoma, kad garsioji kino dievaitė turėjo intymių santykių ne tik su kitomis Holivudo įžymybėmis, bet ir savo gerbėjomis.

Pagal Jerriso informaciją, tarp Monroe meilužių buvo ir Marlene Dietrich, Elizabeth Taylor, Barbara Stanwyck ir kitos.

O viena iš Monroe vardu pavadinto klubo gerbėjų bei šio klubo steigėja Jane Lawrence užmezgė meilės romaną su aktore. Jos susipažino būdamos dar paauglėmis ir labai greitai suartėjo. Jųdviejų romanas truko 10 metų – iki pat Monroe mirties.

„Tai nutiko 1955 metais, kai aš kartą naktį atvažiavau pas Marilyn. Ji gėrė šampaną ir buvo labai atsipalaidavusi. Paskui mes ėmėme kalbėtis apie santykius ir ji netikėtai pabučiavo mane. Iš pradžių į lūpas, paskui nuslinko žemiau... Ir vis kartojo, kad alkoholis ir tabletės visada padeda jai atsipalaiduoti“, - pasakojo J. Lawrence savo interviu žurnalui „Celebrities“.

Tačiau Jane ne tik išsamiai papasakojo rašytojui apie artimus ryšius tarp dviejų moterų, bet tuo pačiu tvirtino, kad ji norėtų už daug ką padėkoti Monroe, jei ji būtų gyva. „Kai prabudau, tai supratau, kad tapau didžios aktorės meiluže. Aš dėkinga Marilyn už tai, kad ji padėjo įveikti baimes ir labiau pasitikėti savimi. Juk aš nuolat jai kalbėjau, kad labai bijau likti vienumoje su vyrais, nes tada nejaukiai jaučiuosi. Tačiau po tos nakties, aš tarsi naujai atgimiau“. Anot T. Jerriso, pažinojusio kino žvaigždę, abiems moterims tai buvo labai rimta aistra. Tačiau rašytojas pabrėžė, kad Monroe negalima pavadinti lesbiete. Tiesiog ji buvo laisvų pažiūrų, be kompleksų ir be tabu moteris.

J. Lawrence pasakojo knygos autoriui ir apie pražūtingus žvaigždės įpročius - ji raminamuosius užgerdavo šampanu.

Tačiau tai nebuvo vieninteliai Holivudo legendos, apie kurią svajojo beveik viso pasaulio vyrai, pomėgiai.

Prieš porą metų nežinomas verslininkas už pusantro milijono JAV dolerių nusipirko iš buvusio FTB informatoriaus sūnaus vaizdajuostę, kur Monroe mylisi oraliniu būdu su nežinomu vyru. Anot kolekcionieriaus Keya Morgano, tarpininkavusio tam sandoriui, 16 minučių trukmės pornografinė juosta buvo nufilmuota praėjusio amžiaus penktojo dešimtmečio viduryje. O šeštajame dešimtmetyje, jau po Monroe mirties, juosta pateko į FTB rankas ir jo vadovas Edgaras Hooveris pavedė atlikti specialų tyrimą, nes jam sukėlė įtarimų, jog juostoje įamžintas vienas iš Kennedy brolių.

Vis dėlto, taip ir nebuvo nustatyta vyro asmenybė, kadangi jis nė karto nebuvo atsisukęs į kamerą. „O tai galėjo reikšti, kad jis žinojo, jog yra filmuojamas. Savo ruožtu Monroe nė karto nė nežvilgtelėjo į objektyvą, tikėtina, kad ji – priešingai: nė nenujatė, jog yra filmuojama“, - tvirtino K. Morganas.

Tiesa, E. Hooverio įsakymu, juostelės originalas, tikėtina, buvo sunaikintas, tačiau informatorius, kuris buvo įtrauktas į tyrimo grupę, suspėjo pasidaryti kopiją ir nuo tada ji buvo saugoma banko saugykloje. Ne taip seniai FTB išslaptintuose dokumentuose užsimenama ir apie tą filmą. Tiksliau, viename iš informatoriaus pranešimų rašoma, kad yra juostelė su „prancūzišku epizodu“, kur figūruoja M. Monroe.

Bet, anot K. Morgan, verslininkas, nusipirkęs tą juostelę, neketina jos viešinti. „Jis pažadėjo nepaversti M. Monroe eiline Paris Hilton ir nesiruošia perparduoti filmo, kadangi jaučia labai didelę pagarbą Marilyn“, - sakė kolekcionierius.

Tačiau neseniai buvo paskelbtos ir kitos sensacingos žinios apie M. Monroe mirtį.  1954 metais M. Monroe nusipirko sąsiuvinį, kuris, daugumos ekspertų nuomone, ir tapo jos mirties priežastimi: dienoraštis su juostele iš raudonos odos. Tas sąsiuvinis tapo geriausia Marilyn drauge. Ji jam patikėdavo ne tik savo intymaus gyvenimo su broliais Kennedy, bet ir kitais vyrais, užimančiais aukštas pareigas, detales. Taip pat Holivudo blondinė dalijosi su sąsiuviniu paslaptimis, kurias vyrai išplepėdavo lovoje per aistros proveržius. Marilyn dienoraštis buvo ir vienas iš didžiausių tuometinio teisingumo ministro bei prezidento brolio Roberto Kennedy tikslų.

M. Monroe stilistas George Mastersas lydėdavo aktorę į visas keliones. Ir Marilyn mirties dieną G. Mastersas taip pat buvo su ja. Apie tai, kaip praleido paskutines savo gyvenimo valandas žinomiausia pasaulio blondinė, jis papasakojo savo sūnėnui tik prieš pat savo mirtį. Stilistas tvirtino, kad naktį prieš žmogžudystę (G. Mastersas buvo įsitikinęs, kad jo draugę nužudė) M. Monroe pabuvojo savo buvusio meilužio Franko Sinatros namuose. Kažkada Franką ir Marilyn siejo šilti jausmai.

M. Monroe net galvojo, kad impozantiškasis gražuolis ves ją. Tačiau tą naktį, netoli Taho ežero, visai ne Sinatra palaikė Marilyn kompaniją. Su ja buvo Samas Giancana – vienas iš žinomiausių tų laikų mafijozų, Al Capone įpėdinis ir „pagal sutartį“ - CŽV bendradarbis. Su juo, anot Masterso, Marilyn taip pat turėjo intymių ryšių. Tačiau kalbama, kad Marilyn su Samu supažindino pats J. Kennedy. Anot jo, kad ta beprotė neišplepėtų ko nereikia.

M. Monroe stilisto teigimu, mafijos atstovas mėgino įtikinti Marilyn neskalbti viešai apatinių ir atiduoti savo dienoraštį broliams Kennedy. Nors ir pats S. Giancana buvo nusitaikęs į geidžiamą sąsiuvinį. Mat Marilyn iš mafijozo sužinojo, kad jis sugalvojo gudrų planą: nužudyti Fidelį Castro lėtai veikiančiais nuodais, kurie pamažu būtų įdedami jam į maistą. Tačiau Marilyn įrašė tai į savo dienoraštį. Tiesa, gangsteriui taip ir nepavyko įtikinti gražuolės.

Todėl dabar vis daugiau yra įsitikinusių žmonių, kad Marilyn nužudyta dėl to, jog ji šantažavo brolius Kennedy, grasindama paviešinti dienoraštį, jei Robertas jos neves. Tapti Kennedy šeimos nare buvo didžiausia Marilyn svajonė.

„Jei prezidentas manęs neves, aš vis tiek susilauksiu dukrelės, kuri draugaus su Kennedy vaikais, gal net mes apsigyvensime po vienu stogu“, - perpasakojo Marilyn savo fantazijas draugėms.

Kažkada Monroe lovoje pabuvojo ir prodiuseriai, siūlę jai epizodinius vaidmenis. Vienas iš pirmųjų - Johnas Shanksas. „Holivudas - tai ta vieta, kur jums moka tūkstančius dolerių už bučinį ir 50 centų už jūsų sielą. Karjera – puikus dalykas, bet ji nepajėgia sušildyti šaltą naktį“, - rašė M. Monroe savo dienoraštyje. Meilužiai pabėgdavo, kai tik Marilyn mėgino pretenduoti į ką nors daugiau nei seksą. Būtent taip su ja pasielgė Ivas Montanas, kai Marilyn užsiminė, ar jis paliktų dėl jos savo žmoną. „Panašu, kad ji pasiklojo sau šlovės kelią permiegojusi su visu Holivudu“, - išdavė draugę Emmy Green.

Anot jos, kai F. Sinatra supažindino Marilyn su broliais Kennedy, aktorė suprato, ko jai iš tikrųjų norisi. „Aš dažnai galvodavau, kad būti mylima - reiškia būti geidžiama. Dabar galvoju, kad būti mylima, vadinasi, paimti iniciatyvą į savo rankas“, - teigė Holivudo blondinė. Pradžioje Marilyn naiviai tikėjo, kad Johnas išsiskirs su Jacqueline. Tačiau po kiek laiko supratusi, kad ji Johnui yra tik graži lėlė, Marilyn nukreipė savo meilės strėles į jo brolį Robertą. Anot aktorės žmogžudystės versijos šalininkų, tai ir buvo jos lemtinga klaida. Robertas norėjo bet kokia kaina gauti jos dienoraštį, galėjusį pakenkti visam Kennedy klanui.

Tačiau jis baisiai pyko, kai Marilyn po dešimt kartų skambindavo jam į ministeriją, todėl prašydavo sekretorės pasakyti, kad jo nėra. Arba išjungdavo telefoną, o kartais griebdavo ragelį ir imdavo rėkti ant Monroe. Galų gale pakeitė telefono numerį. „Mano vyrai, dėl sekso simbolio įvaizdžio, kurį jie ir sukūrė, pernelyg daug tikėjosi iš manęs. Tiek daug, kad aš negalėjau atitikti jų lūkesčių. Juk mano anatomija niekuo nesiskiria nuo kitų moterų anatomijos“, - prisipažino Marilyn savo dienoraščiui.

Nors FTB tvirtino, kad jie pradangino didesnę dalį dokumentų apie M. Monroe ir todėl negali jų publikuoti. Iš tikrųjų Monroe byla buvo pradėta vesti nuo 1955 metų ir dokumentai apie ją buvo renkami iki pat jos mirties. 

Tarp jų atsidūrė ir apsinuoginusios M. Monroe fotografijų kolekcija, kuris buvo išleista per jos 50 metų tragiškos mirties metines. Žurnalo „Playboy“ redaktoriai peržiūrėjo savo archyve daugiau kaip 10 mln. fotografijų, norėdami paskelbti retus kadrus, padarytus per visus M. Monroe karjeros metus.

„Tai pirmas kartas, kai mes viename leidinyje išspausdinome didesnę dalį mūsų kolekcijos, pradedant nuo Monroe karjeros pradžios iki paskutinių jos gyvenimo dienų“, - sakė redakcijos direktorius Jimmy Jellinekas. 

Galų gale „Playboy“ ir startavo su nuogos Monroe nuotrauka ant viršelio. Tai žymioji Tomo Kelley fotografija, kur Marilyn erotiškai guli ant raudono aksomo. Būtent šią nuotrauką ir nusipirko Hughas Hefneris, sukurdamas „Playboy“. „Jis savotiškai įteisino nuogumą, publikavęs žymiausios Amerikos moters be drabužių nuotraukas“, – rašė žinaisklaida. 

Taip pat žurnale buvo išspausdinta ir viena iš Lawrence Shillerio fotografijų - paskutinė apsinuoginusios Monroe nuotrauka, padaryta likus dviem dienoms iki jos mirties. 

„Iš tikrųjų tai buvo dvi visiškai skirtingos moterys: glamūrinė aktorė Marilyn Monroe ir trapi maža mergaitė Norma Jean. Ir kuri bus iš jų susitikus, priklausydavo tik nuo jos nuotaikos“, - sakė J. Jellinekas. 

„Jai Dievas davė talento ir charizmos, todėl savo vidine šviesa ji užtemdydavo kitus. Ji buvo stipri ir drąsi“, - pridūrė jis. 

„Ji buvo neįtikėtinai valdinga, kai apsinuogindavo. Tai, dėl ko daug moterų ir dabar varžosi, jai suteikdavo jėgos ir valdžios pojūčio“, - pareiškė H. Hefneris.

Marilyn Monroe kūnas aptiktas 1962 metais rugpjūčio 5 dieną. Apsinuoginusi ji gulėjo ant grindų. Telefono ragelis buvo nukeltas. Ant Marilyn kūno matėsi kraujosrūvos, mėlynės, o kraujyje rasta didelis kiekis raminamųjų. Tačiau skrandyje nebuvo jokių narkotinių medžiagų. Po to, kai Marilyn išvežė į morgą, kažkas įsibrovė į jos namus ir nuo to laiko niekas daugiau nebematė sąsiuvinio su raudona juostele.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.