J. Gandolfini – kuklus žmogus, pasislėpęs už ryškių vaidmenų

Televizijos serialo „Sopranai“ žvaigždė 51 m. Jamesas Gandolfini nuo infarkto mirė atostogaudamas Romoje su paaugliu sūnumi Michaelu iš ankstesnės santuokos. Aktorius planavo dalyvauti 59-ajame Taorminos kino festivalyje Sicilijoje. Našle liko jo žmona, buvęs modelis Deborah Lin, su kuria jis susituokė Havajuose 2008 m. ir augino devynių mėnesių dukrelę Lilianą Ruth. Su ankstesne žmona Marcy Wudarski aktorius išsiskyrė 2002 m., po trejus metus trukusios santuokos.

Ryškiausias J. Gandolfini vaidmuo - mafijos bosas Tony Soprano.<br>AP
Ryškiausias J. Gandolfini vaidmuo - mafijos bosas Tony Soprano.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 20, 2013, 1:48 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 8:23 AM

Garsus aktorius nemėgdavo bendrauti su žiniasklaida ir nenoriai pasakodavo apie savo asmeninį gyvenimą. Yra žinoma, kad J. Gandolfini labai mėgo motociklus ir pats turėjo „Harley Davidson“ plieninį žirgą.

Išsiskyręs su pirmąja žmona, aktorius su sūnumi palaikė artimus ryšius. Iškalbingas jau vien tas faktas, kad per antrąsias tėvo vestuves tuomet aštuonmetis Michaelas buvo vyriausiuoju pabroliu. Sūnus su tėvu buvo ir Romoje, kai jis mirė.

Draugai ir gerbėjai aktorių apibūdino kaip genijų. CNN pateikia J. Gandolfini pažįstamų ir bičiulių reakcijas į jo mirtį. „Sopranų“ kūrėjas Davidas Chase'as jį netgi sulygino su W. A. Mozartu.

„Jis buvo genijus. Kiekvienas, kas matė bent mažiausią jo vaidmenį, tai žino. Jis yra vienas didžiausių visų laikų aktorių. Tas didžiulis genialumas atsispindėjo ir jo liūdnose akyse. Pamenu, dažnai jam sakydavau: „Tu nesupranti, tu esi kaip Mozartas.“ Kitame telefono laido gale būdavo tyla. Deborah, Michaelui ir Lilianai tai yra gniuždantis smūgis. Tai nelaimė ir visam likusiam pasauliui. Kartais su juo nebūdavo lengva. Bet jis buvo mano partneris, jis buvo mano brolis iki tokio lygio, kad aš negaliu to paaiškinti ir niekada negalėsiu“, – sakė D. Chase'as.

Naujojo Džersio, kur J. Gandolfini gimė, gubernatorius Chrisas Christie vadino jį Naujojo Džersio lobiu.

„Tai buvo baisus šokas. J. Gandolfini buvo nuostabus aktorius, Rutgerso universiteto absolventas ir tikras Džersio vyrukas. Aš buvau didžiulis jo personažo, kurį jis vaidino taip įtikinamai, Tony Soprano gerbėjas. Man teko pažinti Jimmį ir daugelį kitų „Soranų“ aktorių, ir galiu pasakyti, kad kiekvienas jų yra individualus Naujojo Džersio lobis“, – sakė Ch. Christie.

Draugai vadina jį genijumi, didžiu žmogumi, maloniu ir linksmu vyruku, o taip pat – nepaprastai jautrios širdies ir puikiu draugu. Ankstyva ir netikėta aktoriaus mirtis visus be galo sukrėtė.

J. Gandolfini išvaizda gerokai skyrėsi nuo kino žvaigždės stereotipo. Vis dėlto stambokas ir pliktelėjęs vyras buvo neabejotina pirmo ryškumo žvaigždė.

Nepaisant didžiulės šlovės ir populiarumo, J. Gandolfini sugebėjo apsaugoti savo privatų gyvenimą nuo pašalinių akių. Kaip rašo AP, jis buvo aktorius, kuris gūžėsi nuo bet kokio dėmesio, išskyrus vaidmenims, kuriuos jis sukūrė. Tai nebuvo apsimestinis kuklumas. Už savo viešų vaidmenų jis tiesiog išliko privatus pilietis.

Bet ir vaidmenų klausimu J. Gandolfini žibėjo kuklumu. Interviu pernai gruodį jis prisipažino, kad geriau jaučiasi vaidindamas ne pagrindinius vaidmenis. „Kur kas patogiau jaučiuosi darydamas mažesnius dalykus, – kalbėjo jis. – Man jie patinka. Man patinka, kaip jie filmuojami – jie filmuojami greitai. Viskas dėl scenarijų – aš gaunu įdomių mažų scenarijų.“

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.