„Titaniko“ žvaigždė K. Winslet pagaliau surado ilgai ieškotą laimę

„Titaniko“ žvaigždė Kate Winslet (37 m.) nesistengia atrodyti ir elgtis tobulai. Britų aktorė yra tokia pat nenuspėjama, bet kartu ir pastovi, kaip ir jos gyvenimas. Galbūt trečioji santuoka ir būsimasis kūdikis jai pagaliau suteiks ilgai trokštamą ramybę šeimoje, rašo „Lietuvos rytas“.

„Titaniko” žvaigždės Kate Winslet trečiasis sutuoktinis Nedas Rocknrollas – britų turtuolio Richardo Bransono sūnėnas.<br>AP ir "Reuters"
„Titaniko” žvaigždės Kate Winslet trečiasis sutuoktinis Nedas Rocknrollas – britų turtuolio Richardo Bransono sūnėnas.<br>AP ir "Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 21, 2013, 12:23 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 7:37 AM

Kate dėl savo išvaizdos neretai lyginama su prinokusiu persiku: veidas – kaip iš pieno plaukęs, puikus kūno sudėjimas, vienodai puikiai ji atrodo ir vilkėdama garsaus dizainerio kurtą suknelę, ir paprastą juodą švarkelį bei džinsus.

Aktorė išmoko didžiuotis savo kūnu, nors ir neatitinkančiu Holivudo standartų.

2003 metais žurnalas „GQ“ išspausdino K. Winslet nuotraukas, kurios buvo gerokai padailintos kompiuteriu, kad ji atrodytų lieknesnė. Tada aktorė užsipuolė žurnalo redaktorių.

„Jei esi storas vaikas, toks esi amžinai“, – žurnalui „Vanity Fair“ sakė K. Winslet.

Bet būtent po šio leidinio surengtos fotosesijos žvaigždė turėjo įrodinėti, kad tikrame gyvenime atrodo taip, kaip ir šiose nuotraukose. Tuomet 33-ejų gražuolė, pozavusi tik su kojinėmis, aukštakulniais ir kailio užtiesalu, atrodė neįprastai plona.

Ir tuomet itin lieknos K. Winslet linijos sukėlė įtarimų, kad visi jos garsieji iškilimai buvo sumažinti pasitelkus skaitmeninės technikos būdus. Bet kino žvaigždės atstovas patikino, jog būtent šios nuotraukos yra autentiškos, o naująją jos išvaizdą nulėmė sveikas gyvenimo būdas.

K. Winslet neretai sukelia diskusijų, ar fotosesijų nuotraukose iš tiesų būtina dailinti jos bei kolegų išvaizdą.

„Aktorės nėra tobulos. Aš filmuose stengiuosi vaidinti normalias moteris su raukšlėmis ir apvalumais“, – sako K. Winslet.

Ši britė iš visų didžiųjų šių laikų aktorių – arčiausiai žemės. Jos kolegės, pavyzdžiui, Nicole Kidman ar Angelina Jolie, nuotraukose visada atrodo per daug tobulos, kad būtų realios.

Kate nebėga dainuodama ir plodama rankomis į fotosesijas. Bet tai daryti privalo, nes toks jos darbas. Viena vertus, tai K. Winslet sutarčių su kino studijomis dalis, kita vertus – ji asmeniškai suinteresuota daryti sau ir savo filmams reklamą.

Aktorė nesistengia ne tik atrodyti, bet ir elgtis tobulai. K. Winslet gali stipriai keiktis, būti šiurkšti ir kelti triukšmą. Bet ji gali panėšėti ir į britų aukštuomenės damą.

Britams būdingus žodžius ir posakius aktorė vartoja ir už tėvynės ribų. Amerikos restoranuose ji užsisako pomidorų padažo, o ne kečupo, neprašo „kekso“, o tik „biskvito“. Tai – maži gražiosios britų ponios kaprizai. Kitokių keistenybių, atrodo, ji neturi.

Britų aktorė iki Rouz vaidmens režisieriaus Jameso Camerono dramoje „Titanikas“ tebuvo miela, talentinga kylanti žvaigždutė, vaidinusi klasikinių literatūros kūrinių ekranizacijose.

Kai nusifilmavo vienoje garsiausių visų laikų kino juostų, K. Winslet gyvenimas pasikeitė: vos 21-erių visiškai nepasiruošusią merginą užgriuvo šlovė.

„Kai viską prisimenu, nustembu, kad taip atsitiko. Nebuvo nepakeliama, bet lengva irgi. Jaučiausi be galo pagerbta vaidindama tokiame sėkmingame filme. Suvokiau ne tik tai, kad man pasisekė, bet ir kad gyvenimas tapo neprivatus.

Tai tiesiogiai, visais įmanomais būdais mane paveikė, netgi nulėmė mano gyvenimo apsisprendimus“, – prisipažįsta britų aktorė.

K. Winslet sunkiai tvardė jaudulį sužinojusi, jog jos partneriu „Titanike“ bus Holivudo gražuolis, geidžiamiausiu jaunikiu tebevadinamas Leonardo DiCaprio. Negana to, britei dar teko apsinuoginti prieš jį ir visą filmavimo grupę.

Nuo „Titaniko“ premjeros praėjo 15 metų, bet K. Winslet ir L. DiCaprio iki šiol sieja nuoširdi draugystė. Aktorė įsitikinusi: juodu liko gerais draugais tik dėl to, kad niekuomet vienas kitam nejautė lytinio potraukio, nors suvaidino vieną gražiausių visų laikų meilės istorijų.

„Su Leonardo visada buvome tik draugai ir niekada neflirtavome. Bučinių scenos „Titanike“ buvo labai keistos, tarsi būčiau bučiavusis su broliu“, – prisimena K. Winslet.

Susitikę per iškilmingas ceremonijas jie visada palaiko vienas kitą. Kai kartą per Kino akademijos apdovanojimus K. Winslet turėjo teikti „Oskarą“, ji prisipažino L. DiCaprio, kad labai jaudinasi.

„Brangute, tau viskas puikiai pavyks“, – nuramino ją aktorius.

Kai eidama per sceną aktorė pamatė jį tarp žiūrovų, šis mirktelėjo ir iškėlė į viršų nykštį. Kate iškart pasijuto geriau.

K. Winslet įtikina savo vaidyba. Vargu ar kas neprisimena „Titaniko“ scenos, kur filmo herojė Rouz bėga per laivo denį kupina nevilties tvirtai nusprendusi pulti į ledines vandenyno bangas ir netrukus patenka į gražuolio L. DiCaprio glėbį.

Britė vaidina įtaigiai, nes savo gyvenime ji patyrė daug skaudžių išgyvenimų.

Pirmasis ilgametis K. Winslet draugas mirė nuo vėžio. Tuo metu, kai kūrybinė „Titaniko“ komanda džiaugėsi puikiu filmo įvertinimu, aktorė amžiams atsisveikino su savo mylimuoju.

Vėliau kino juostos „Bjaurybė“ filmavimo aikštelėje Kate susipažino su savo vienmečiu režisieriaus asistentu Jimu Threapletonu. 1998 metais įvykusios vestuvės buvo kuklios: Kate ir Jimas pakvietė svečius į aludę pasivaišinti dešrelėmis su bulvių koše.

Po dvejų metų pora, susilaukusi dukrelės Mios, visiems nuolat tvirtino, kokie jie laimingi.

Daugelyje interviu Kate sakė, kad šeima ir motinystė jai svarbiau nei karjera, ir savo įsitikinimus įrodinėjo darbais: po „Titaniko“ ėmė filmuotis mažesnio biudžeto filmuose.

Poros santykiai pašlijo 2001 metų pabaigoje: aktorė su dukrele persikėlė gyventi pas savo seserį Anną.

Jimo ir Kate skyrybos buvo rekordiškai trumpos: vos 90 sekundžių. Teisėjui paskelbus, kad aktorė su J. Threapletonu skiriasi dėl jo netinkamo elgesio, sutuoktinis neprieštaravo.

Skyrybų nebuvo ginčų ir, vaizdžiai sakant, viešo skalbinių plovimo. Bet tikroji K. Winslet ir J. Threapletono išsiskyrimo priežastis neaiški iki šiol.

2003-iaisiais aktorė ištekėjo antrąkart. Jos išrinktuoju tapo dešimčia metų už ją vyresnis teatro ir kino režisierius Samas Mendesas, pasaulinį populiarumą pelnęs filmu „Amerikos grožybės“.

Kukli ir uždara vedybų ceremonija įvyko vienoje Karibų jūros saloje. Lemtingąjį „taip“ garsioji pora ištarė dvasininko, trijų artimų bičiulių ir tuo metu trejų metų K. Winslet dukrelės Mios akivaizdoje. Jaunavedžių tėvai vestuvėse nedalyvavo.

„Sutikusi Samą greit supratau, kad jis – mano gyvenimo dalis. Vis dar negaliu patikėti savo laime. Mylėčiau jį, net jei jis būtų pienininkas! Žinoma, man malonu, kad Samas – genialus režisierius“, – tuomet kalbėjo K. Winslet.

Pora susilaukė sūnaus Joe Alfie. Bet idealia laikyta S. Mendeso ir K. Winslet santuoka subyrėjo beveik po septynerių metų. Režisierių, kuriam niekada netrūko moterų dėmesio, paviliojo (kaip anuomet sklido kalbos) daili britų aktorė Rebecca Hall.

Atsigavusi po skyrybų K. Winslet pasinėrė į naują veiklą – tapo prestižinių šveicariškų laikrodžių reklamos veidu. Kaip ir daugelis dirbančių vienišų moterų, ji plėšėsi tarp darbo ir motinos pareigų.

Senas meilės žaizdas aktorei padėjo užgydyti nauja meilė – už ją jaunesnis modelis Louisas Dowleris. Tačiau šis romanas buvo trumpas.

Dviejų Auksinių gaublių laimėtojai, „Oskaro“ laureatei K. Winslet sunku pasislėpti nuo smalsių žvilgsnių. Vis dėlto už trejais metais jaunesnio Nedo Rocknrollo – neseniai Lietuvoje viešėjusio turtuolio Richardo Bransono sūnėno – ji sugebėjo ištekėti slapta.

Privačioje ceremonijoje dalyvavo abu aktorės vaikai – dukrelė Mia ir sūnus Joe Alfie, nedaug svečių ir giminaičių.

N. Rocknrollas anksčiau buvo vedęs britų aukštuomenės atstovę Elizą Cowdray.

Dabar „Titaniko“ žvaigždė K. Winslet ir N. Rocknrollas, dirbantis savo dėdės R. Bransono kosmoso kelionių bendrovėje „Virgin Galactic“, laukia šeimos pagausėjimo.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.