Paniurėlio iš „Nirvana“ J. Evermano gyvenimas – spalvingas

Kultinės JAV roko grupės „Nirvana” lyderiui Kurtui Cobainui nepatiko „per daug depresuojantis” gitaristas. Todėl Jasonas Evermanas buvo išmestas iš kolektyvo. Jo charakteris nebuvo per sunkus tik armijai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-07-04 09:26, atnaujinta 2018-03-04 23:04

45 metų raudonplaukis nesivaiko praeities šlovės ir lyg įstrigusi plokštelė nepasakoja apie gyvenimą šalia pasaulinio garso žvaigždžių.

Bet būtent J. Evermanas sumokėjo 606 JAV dolerių mokestį už debiutinį „Nirvana” albumą „Bleach”. Už tai jis buvo įtrauktas į nurodytą grupės sudėtį kaip gitaristas, bet niekada neatgavo šių pinigų, rašo „Lietuvos rytas", remdamasis „Daily Mail”.

Kai K. Cobainas išmetė iš „Nirvanos” šį „paniurėlį metalistą”, J. Evermanas gavo savo svajonių darbą – tapo grupės „Soundgarden” gitaristu. Bet charakteris ir vėl pakišo jam koją.

„Jis būdavo linksmas ir sąmojingas, kol neužplaukdavo debesis. Tada jis valandų valandas piktas sėdėdavo autobuse užsidėjęs ausines”, – pasakojo „Soundgarden” gastrolių vadybininkas.

Išmestas ir iš „Soundgarden”, J. Evermanas labai išgyveno. Vėliau muzikantas susiėmė ir prisijungė prie kitos grupės – „Mindfunk”. Ir tada suprato, kad nori nuveikti „ką nors neįmanoma”.

„Pabuvau visose kietose grupėse. Mane apsėdo mintis padaryti patį nekiečiausią dalyką, kokį tik įmanoma padaryti”, – prisiminė J. Evermanas.

1993 m., būdamas 26 metų, jis įstojo į armiją, o vėliau pratęsė karjerą elitiniame reindžerių pulke. Būtent tada J. Evermanas išgirdo apie K. Cobaino savižudybę ir tik tuomet buvusio „Nirvana” gitaristo bendražygiai sužinojo, kas jis toks.

J. Evermano ambicijos armijoje nebuvo patenkintos, todėl jis prisijungė prie specialiųjų pajėgų. Tarnaudamas tėvynei jis gavo daugybę apdovanojimų.

„Per gyvenimą aš stengiausi ugdyti tris savo asmenybės aspektus: kaip menininko, kario ir filosofo”, – sako J. Evermanas, 2006 m. įstojęs į Kolumbijos universitetą ir šiemet baigęs filosofijos bakalauro studijas.

Spalvingoje vyro biografijoje – ir daugiau netikėtų šuolių. Pavyzdžiui, jam teko dirbti komercinės žvejybos laive Aliaskoje, o Nepale jis kurį laiką krimto vienuolio duoną. Dabar J. Evermanas mąsto įsidarbinti barmenu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.