Milijardieriui R. Murdochui įgriso ambicingoji kinė

Australų kilmės amerikiečiui, žiniasklaidos magnatui Rupertui Murdochui (82 m.) taip nusibodo jo trečiosios žmonos kinės Wendi Deng (44 m.) keliami skandalai ir piktas būdas, kad jis nutarė skirtis ir kreipėsi į geriausius Niujorko advokatus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 10, 2013, 8:09 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 3:57 AM

Tarptautinio žiniasklaidos koncerno „News Corporation”, priklausančio R.Murdochui, turtas dabar vertinamas 11,2 milijardo JAV dolerių, bet netrukus jis gali gerokai sumažėti, „Lietuvos rytas“.

Ir dėl to kalta ne finansinė krizė ar koncerno akcijų vertės sumažėjimas, bet milijardieriaus pradėtas skyrybų procesas su trečiąja žmona kine Wendi Deng.

Sutuoktiniai kartu pragyveno beveik 15 metų ir turi dvi dukteris – 11-metę Grace ir 9 metų Chloe.

Visus tuos metus porą siejo ne tik šeiminiai, bet ir verslo reikalai. Wendi Deng, kuri iki pažinties su R.Murdochu stažavosi jo korporacijos filiale, tapo jo verslo partnere ir asmenine sekretore.

Kai 2011-aisiais įsiplieskė skandalas, kad žiniasklaidos magnatui priklausančio „News of the World” darbuotojai neteisėtai klausėsi politikų ir garsenybių telefono pokalbių, Wendi Deng sutuoktinį saugojo nuo žurnalistų.

Milijardieriaus aplinka nejaučia simpatijos Wendi. Ir ne tik dėl to, kad ji pavydžiai saugo sutuoktinio ramybę.

Norėdamas 1999 metais vesti Wendi, žiniasklaidos magnatas išsiskyrė su ankstesne žmona, estų kilmės žurnaliste Anna Torv, jo trijų vaikų – Elisabeth, Lachano ir Jameso – motina. Su ja R.Murdochas gyveno 32 metus.

Praėjus vos dviem savaitėms po skyrybų ambicingoji kinė, prestižinio Yale’io universiteto auklėtinė, tapo ponia Murdoch. Milijardieriaus artimieji nebuvo sužavėti tokios greitos santuokos.

Koncerno „News Corporation” darbuotojai kalba, kad vyresnieji žiniasklaidos magnato vaikai, kurie padeda tėvui valdyti jo verslą, iki šiol nerodo palankumo Wendi Deng, nors stengiasi su ja būti mandagūs.

Porai artimų šaltinių teigimu, pastaraisiais metais R.Murdocho ir Wendi Deng santykiai buvo įtempti. Trečioji magnato žmona tapo pikta, valdinga moterimi, kuri nuolat kelia skandalus, taip pat neslepia susierzinimo dėl sutuoktinio.

„Wendi nuolat bara jį bjauriausiais žodžiais”, – teigė porai artimi šaltiniai.

Atrodo, kad R.Murdochui nusibodo kentėti žmonos elgesį. Kaip teigiama pareiškime, kurį milijardierius pateikė Niujorko teismui, jų santuoka subyrėjo dar prieš pusę metų ir nėra jokių vilčių susitaikyti.

Dabar sutuoktiniams teks pasidalyti turtą ir išspręsti vaikų priežiūros klausimą.

Kalbama, kad R.Murdochas labai nori išsaugoti konfidencialumą, todėl jis jau kreipėsi į geriausius Niujorko advokatus – jie tvarkė Holivudo žvaigždžių Tomo Cruise’o ir Katie Holmes skyrybų bylą.

Išsiskyrimas su antrąja žmona A.Torv milijardieriaus kišenę patuštino 1,7 milijardo dolerių – viena didžiausių sumų per skyrybų istoriją.

Bet skyrybos su trečiąja žmona Wendi Deng žiniasklaidos magnatui gali kainuoti kur kas daugiau. Kalbama, kad R.Murdochas nori kuo greičiau užbaigti skyrybas ir gali sutikti patenkinti „drąsiausias” finansines žmonos pretenzijas.

Vis dėlto jis nepamiršta rūpintis ir vaikais iš ankstesnių santuokų. R.Murdochas dar turi dukterį Prudence Murdoch iš pirmosios santuokos su Patricia Booker.

Tris iš keturių savo suaugusių vaikų R.Murdochas yra gerai aprūpinęs – apdovanojęs kontroliniais jam priklausančių kompanijų akcijų paketais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.