Vokietijos prezidento mylimąją D. Schadt sužavėjo lietuvių dizainerių kūriniai

Pirmąja Vokietijos ponia vis dažniau vadinama D.Schadt praėjusią savaitę Vilniuje grožėjosi menu, senamiesčiu ir negailėjo pagyrų jauniems menininkams.

Daugiau nuotraukų (1)

Laura Čaplinskaitė

2013-07-17 17:23, atnaujinta 2018-03-02 23:20

Pirmąja Vokietijos ponia vis dažniau vadinama D.Schadt praėjusią savaitę Vilniuje grožėjosi menu, senamiesčiu ir negailėjo pagyrų jauniems menininkams.

Praėjusio trečiadienio vakarą su gyvenimo draugu J.Gaucku į sostinę atskridusi Daniela jau ketvirtadienio rytą apsilankė Vilniaus vaikų socializacijos centre.

Iškart po šio vizito pirmoji Vokietijos ponia patraukė į Dailės akademijos Dizaino inovacijų centre įsikūrusią ekspozicinę salę „Titanikas”.

Čia D. Schadt apžiūrėjo akademijos studentų baigiamųjų darbų parodą. Didžiulį įspūdį moteriai padarė Dailės akademijos studijų prorektorės Eglės Gandos Bogdanienės ir dėstytojos Jolantos Vazalinskienės projektas.

Šių dizainerių sukurtos suknelės margintos rašalu, kuris keičia spalvą pagal temperatūrą.

„Labai norėčiau vieną šių nuostabių suknelių turėti – pirmą kartą matau taip sukurtus drabužius”, – delnuose šildydama audinį ir stebėdama jo spalvų pokyčius šypsojosi Daniela.

Buvusios žurnalistės veidas nušvito išvydus Aleksandros Glušinaitės kolekciją „Meškatronai”. Ant parodų salės langų iškabintiems dvipusiams ryškiaspalviams kombinezonams ir panašiems batams moteris negailėjo pagyrų.

Vokietė domėjosi, ar studentų prašoma sukurti konkrečius daiktus, ar parodos eksponatai – jų pačių idėjos.

„Čia labai įdomus menas, tikrai puikiai praleidau laiką. Man visada įdomu, kaip jauni menininkai atskleidžia naują požiūrį į praeitį.

Dalykus, kuriuos mes, vyresni, esame išgyvenę, jaunimas mato visai kitu žvilgsniu”, – apžiūrėjusi paveikslus, kuriuose vaizduojama dabartis ir Sovietų Sąjungos epizodai, samprotavo Daniela.

Iki lemtingos pažinties dirbo žurnaliste

● Daniela Schadt ir Vokietijos prezidentas Joachimas Gauckas kartu – nuo 2000-ųjų, tačiau jie nėra susituokę.

● Su pirmąja žmona Gerhild J.Gauckas skirtingais keliais pasuko 1991 metais – jie apsigyveno atskirai. Daugiau nei 30 metų kartu gyvenusi pora susilaukė keturių vaikų – sūnų Christiano ir Martino bei dukterų Gesine ir Katharinos. Visi vaikai jau suaugę.

● Vokiečių ir prancūzų kalbų bei politikos studijas Frankfurto universitete baigusi Daniela iki pažinties su prezidentu dirbo žurnaliste. Tapusi jo gyvenimo partnere moteris išėjo iš darbo laikraštyje.

● Viename interviu anksčiau Daniela buvo paklausta, kodėl jie su prezidentu nesituokia. „Tai, kad Joachimas buvo išrinktas prezidentu, dar nėra priežastis vedyboms. Mudu neturime tokių planų”, – D.Schadt atsakymas buvo trumpas. Tačiau moteris prezidentą daug kur lydi kaip pirmoji Vokietijos ponia.

Po Vilnių praėjusį ketvirtadienį D. Schadt vaikštinėjo vilkėdama juodą suknelę ir tokį pat švarkelį, apsiavusi juodais bateliais žema pakulne. Moteris nesegėjo jokių papuošalų, išskyrus subtilų elegantišką laikrodį ir auskarus.

„Dabar į savo stilių, drabužius kreipiu daug daugiau dėmesio nei tada, kai buvau žurnalistė. Man svarbu turėti tinkamą aprangą, turiu atrodyti gerai.

Savo įvaizdžiui neskiriu labai daug laiko, tačiau suprantu, kad pristatau Vokietiją. Šiandien aviu žemakulnius, tačiau išduosiu jums paslaptį – vakarui turiu aukštakulnius ir kur kas spalvingesnių drabužių”, – kalbėdama su „Stiliumi” šyptelėjo Vokietijos prezidento gyvenimo draugė.

Kelias dienas Vilniuje viešėjusi D. Schadt gyrė mūsų senamiestį ir nuostabios architektūros paminklus – bažnyčias.

„Lietuvoje lankausi pirmą kartą. Iš oro uosto važiuodama į miesto centrą gėrėjausi pastatais. Jūsų šalies istorija – įspūdinga, aš džiaugiausi, kaip lietuviai susitvarkė sostinėje.

Mane žavėjo seni pastatai, bažnyčios, puikus senamiestis. Kita vertus, man labai svarbu gyventi čia ir dabar. Mano akimis, Lietuvai tai pavyksta. Viskas, ką mačiau, man padarė teigiamą įspūdį”, – sakė ponia Daniela.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.