Rusų oligarcho kasdienybė pribloškė užsieniečius

Skandalingai žinomas rusų milijardierius Sergejus Veremejenka pasisamdė amerikiečių televizijos „Vice TV“ iš Bruklino filmavimo grupę, kad sukurtų dokumentinį filmą apie jį „Viena diena iš milijardieriaus gyvenimo“ stiliumi. Filmo kūrėjai įsitikino, kad norint suprasti rusų turtuolio sielą, reikia su juo valgyti, išgerti daug degtinės ir kartu medžioti. Jaunimui skirto žurnalo „Vice“ korespondentas praleido vieną dieną oligarcho draugijoje, buvo supažindintas su jo jauna žmona ir gausiai savo auditorijai papasakojo, kad Rusijoje ne kiekvienas gali taip plačiai gyventi.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 18, 2013, 4:05 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 10:38 PM

Užsukęs į Rusijos gilumoje įsikūrusius milijardieriaus namus, „Vice“ žurnalistas pirmiausia buvo pasodintas prieš vaišėmis nukrauto stalo, kur turėjo dažnai kilnoti degtinės stikliuką. Taip pat amerikietis turėjo progą išsivanoti vanta pirtyje ir pašaudyti į gyvūnus. S. Veremejenka žurnalistui iš Amerikos parodė ir savo gausią ikonų kolekciją - rašo rb.ru.

Baigiantis turiningai dienai, rusų oligarchas gėrė degtinę su svečiu ir neslėpė, kad jam gaila, jog ne visi Rusijoje gyvena taip turtingai. Atsakydamas į amerikiečio klausimą, kaip jis apibūdintų dabartinę šalies ekonominę padėtį, S. Veremejenka atsakė: „Rusija pamažu artėja prie Vakarų, prie civilizacijos. Rinka susibalansuoja, jau nebėra tiek daug „juodų“ pinigų, viskas eina ten, kur turi eiti.“ 

Таip pat Rusijos provincijos turtuolis žurnalistui rėžė iš peties, kad mokėti mokesčius – amerikiečių įprotis, čia niekas to nedarė iki tol, kol prezidentu išrinko V. Putiną.

Vaizdajuostėje, pavadintoje „Viena diena iš milijardieriaus gyvenimo“ ir patalpintoje „Youtube“, parodyta ir turtuolio žmona, grožio konkurso „Misis pasaulis 2006“ laimėtoja Sofija Aržakovskaja. Pranešama, kad įrašas jau peržiūrėtas 2,2 mln. kartų, jis išprovokavo daugiau kaip 2 tūkstančius Vakarų šalių vartotojų komentarų, kurių bendra prasmė tokia –skonio neįmanoma nupirkti. Iš tikrųjų milijardierius ir jo žmona atrodo juokingai, mėgindami vaizduoti pasaulio elitą.

Таip pat komentaruose primenamas ir skandalas, kai oligarcho žmonai atiteko „Misis pasaulis“ titulas vietoj merginos iš Kosta Rikos. Manoma, kad titulas buvo nupirktas, todėl kitos konkurso dalyvės, protestuodamos dėl neteisingo apdovanojimo, sukarpė per krūtinę permestas juostas su kitų titulų pavadinimais ir numetė nuo scenos. 

Kai ši vaizdajuostė buvo patalpinta „Youtube“, daug komentarų ir diskusijų sukėlė ir Vakarų žiniasklaida. Pavyzdžiui, „Business Insider“ rašo, kad rusų oligarchai leidžia laiką medžiodami, gerdami degtinę ir bendraudami su savo žmonomis – grožio karalienėmis.

Pagal „Forbes“ vertinimus, 2008 metais S. Veremejenkos turtas siekė 1,4 mlrd. JAV dolerių. Rusijos provincijos oligarchas buvo Tarptautinio pramonės banko įkūrėjo ir savininko Sergejaus Pugačiovo partneris. Dabar S. Veremenka yra Tverės srities deputatas, vadovauja anglies ir metalurgijos kompanijoms, o taip pat aktyviai Rusijoje plėtoja žirgynus.

2012 metais žiniasklaida rašė, kad S. Veremejenka nusitaikė plėtoti turizmą Rusijoje ir ėmė vadovauti atitinkamai komisijai Rusijos pramonės ir verslininkų sąjungoje.

Parengė Sniegė Pilypienė

Filmas apie S. Veremejenką – lrytas.lt skaitytojų dėmesiui:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.