Dėl 400 mln. eurų baudos dizaineriams D. Dolce ir S. Gabbanai gresia bankrotas

Italijos dizaineriams Domenico Dolce ir Stefano Gabbanai gali tekti uždaryti savo verslą, jeigu įsigalios pirmosios instancijos teismo paskelbtas kaltinamasis nuosprendis dėl mokesčių vengimo, apie tai dizaineriai pranešė interviu laikraščiui „Corriere della Sera“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 24, 2013, 3:56 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 3:42 PM

Milano teismas birželį dizaineriams dėl mokesčių vengimo skyrė metų ir aštuonių mėnesių laisvės atėmimo bausmes. Kaip per teismo posėdį tvirtino prokuroras, jie nuslėpė mokesčių už maždaug milijardą eurų. Teismo sprendimu, dizaineriai turi sumokėti 400 mln. eurų baudą. Anot tyrėjų, „Dolce & Gabbana“ vadovai falsifikavo mokestinius dokumentus.

Atsakydami į laikraščio klausimą, kas bus, jeigu baudą vis dėlto teks sumokėti, D. Dolčė atsakė: „Mes uždarysime verslą. Tai ne mūsų jėgoms, tai neįmanoma“.

Praėjusią savaitę „Dolce & Gabbana“ trims dienoms buvo uždarę parduotuves Milane, taip protestuodami prieš miesto patarėjo Franco D'Alfonso pareiškimą. Jis viešai pareiškė, kad D. Dolce ir S. Gabbana neturėtų rodyti savo kitos kolekcijos Milane per rengiamą Mados savaitę, nes jie yra asmenys, kurie vengia mokėti mokesčius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.