Operos žvaigždei D. Chvorostovskiui neįtiko Kauno mero vaišės

Kauno rotušėje ketvirtadienio vakarą vyko miesto mero Andriaus Kupčinsko priėmimas, į kurį atvyko pasaulinio garso muzikos įžymybės Dmitrijus Chvorostovskis iš Rusijos ir Barbara Frittoli, Stefanas Secco bei Marcas Caria iš Italijos. Šiuos atlikėjus sieja pasirodymai Niujorko „Metropolitan Opera“ ir kitose visame pasaulyje garsiose scenose. Kartu su šiomis įžymybėmis rotušėje pasirodė žinomas armėnų kilmės JAV dirigentas Constantine’as Orbelianas ir operos režisierius, prodiuseris ir dirigentas Johnas Fisheris.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Aug 2, 2013, 2:39 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 10:53 AM

Kauno miesto simfoninio orkestro vadovo Algimanto Treikausko teigimu, visos garsenybės į Kauną atvyko, kad su Kauno miesto simfoniniu orkestru įrašytų Giuseppe's Verdi operą „Simonas Bokanegra“. Po beveik dvi savaites truksiančių įrašų rugpjūčio 11 dieną Pažaislio vienuolyne vyks grandiozinis D. Chvorostovskio ir jo draugų koncertas. Jis taps vienu ryškiausių klasikinės muzikos įvykių Lietuvoje 2013-aisiais.

Kauno rotušėje atlikėjai sulaukė miesto vadovų sveikimų ir atminimo dovanų. Po oficialios dalies jie kartu su kitais svečiais buvo pakviesti pakelti po vyno taurę. Įžymybės sulaukė daug dėmesio ir liaupsių. Jos maloniai bendravo ir fotografavosi su visais pageidavusiais.

Didžiausia vakaro žvaigžde laikomas baritonas D. Chvorostovskis iš priėmimo panoro išeiti pirmas. Jis pareiškė, kad yra alkanas, o rotušėje paruošti šalti užkandžiai jo netenkina.

„Atėjo laikas vakarienei. Mėgstu Viduržemio jūros šalių virtuvę ir negaliu gyventi be mėsos. Todėl vykstu malšinti alkio“, – prieš atsisveikindamas ir išvykdamas į viešbutį, kuriame apsistojo, ištarė baritonas.

D. Chvorostovskio kalendorius planuojamas penkeriems metams į priekį. Gastrolių geografija itin plati. Jis pavergė klausytojų širdis Londone, Barselonoje, Edinburge, Niujorke, Milane, Maskvoje, Honkonge, Seule, Osle, Stambule, Jeruzalėje.

Atlikėjas dažnai koncertuoja pritariant aukščiausio lygio orkestrams, bendradarbiauja su garsiais dirigentais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.