Įžymybės iki „Photoshop“ atsiradimo

Knyga „Untouched“, kurią sudaro 189 nuotraukos, padarytos įžymybių fotografo Johnny Rozsa, atskleidžia, kaip žymūs žmonės atrodė iki plastinės chirurgijos kulto ir „Photoshop“ programos atsiradimo.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-08-05 22:02, atnaujinta 2018-03-02 03:31

Nuotraukose galima išvysti Carmen Electrą, provokuojančiai pozuojančią didingiausiomis savo karjeros dienomis. Be šiuolaikinių technologijų po akimis puikiai matosi nuovargio bei nuolatinių vakarėlių paliktos žymės.

Kitose nuotraukose galima išvysti Catherine Zeta Jones ir žymųjį randą ant jos kaklo, likusį po gyvybę išgelbėjusios tracheotomijos vaikystėje.

Holivudo aktorė teigia, kad randas jai yra labai svarbus. Tačiau jį išvysti plika akimi yra ganėtinai sudėtinga. Per fotosesijas randas yra slepiamas maskavimo priemonėmis, o nuotraukos – retušuojamos.

J.Rosza teigia, kad prieš 30 metų nuotraukos buvo „tikros ir nuoširdžios“, deja, šiais laikais jose beliko tik maža dalis tikrumo.

„Naujoji karta su raukšlėmis kovoja kompiuterinėmis programomis ir chirurgo peiliu“, – teigia fotografas.

J.Rosza tiesiog apsėstas mados ir žurnalų. Devintajame dešimtmetyje jam teko garbė fotografuoti tokias įžymybes, kaip Hugh Grantas, Halle Berry, Janet Jackson, Nicolas Cage'as, Johnas Malkovichius ir Natasha Richardson.

Jo nuotraukos buvo publikuotos daugelyje leidinių, įskaitant „Vogue“, „The Sunday Times“, „Maxim“, „The Face“, „The New York Times“, „New York Magazine“ ir „People“.

Knygoje galima išvysti ir „The X-Files“ aktorių Davidą Duchovny, kuris nuotraukoms pozavo vilkėdamas kailiu padabintas odines piloto kelnes.

Prieš paviešinant visas neretušuotas devintojo dešimtmečio nuotraukas, ponas Rozsa prašė kiekvieno iš fotografuotų žmonių leidimo. Nesulaukus jokių prieštaravimų, knyga sėkmingai išvydo dienos šviesą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.