Skandalingasis G.Depardieu grįžta į Paryžių kurti filmo apie FIFA istoriją

Prancūzijos kino veteranas

Gerardas Depardieu filmuosis Paryžiuje - pirmąkart grįžęs dirbti į savo šalį po to, kai išvyko iš jos dėl didelių mokesčių ir priėmė Rusijos pilietybę.<br>AP
Gerardas Depardieu filmuosis Paryžiuje - pirmąkart grįžęs dirbti į savo šalį po to, kai išvyko iš jos dėl didelių mokesčių ir priėmė Rusijos pilietybę.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2013-08-05 17:22, atnaujinta 2018-03-02 03:41

Duodamas išskirtinį interviu naujienų agentūrai AFP 64 metų aktorius sakė palikęs tėvynę ne vengdamas didelių mokesčių, o dėl to, kad yra nepatenkintas, „kaip vyriausybė naudoja pinigus, kuriuos ji surenka“.

Daug apdovanojimų pelniusio G.Depardieu pavardė pirmuosiuose laikraščių puslapiuose mirgėjo praėjusių metų pabaigoje, kai jis nusprendė išvykti gyventi į Belgiją, socialistų vyriausybei paskelbus planus įvesti 75 proc. mokestį už metines pajamas, didesnes nei 1 mln. eurų (3,45 mln. litų).

Vėliau jam buvo suteikta Rusijos pilietybė, ir naująjį pasą aktoriui asmeniškai įteikė prezidentas Vladimiras Putinas. Tai buvo vertinama itin prieštaringai, kaip ir G.Depardieu draugystė su V.Putinu bei autoritariniu Čečėnijos lyderiu Ramzanu Kadyrovu, kurie abu kaltinami žmogaus teisių pažeidimu.

„Pirmą kartą vėl po pastarojo skandalo filmuojuosi Prancūzijoje“, - sekmadienį sakė jis agentūrai AFP, turėdamas galvoje naują filmą apie FIFA Pasaulio futbolo čempionato istoriją, kuriame vaidins šių turnyrų įkūrėją Jules'į Rimet.

„Atsisakiau visų prancūziškų filmų, nes žmonės gali nesuprasti. Esu Rusijos pilietis ir Belgijos gyventojas. Gyvenu Rusijoje, kur praleidau tris su puse mėnesio. Turiu firmų šalyse, kuriose gyvenu, nes tai labiau apsimoka“, - aiškino aktorius.

„Per 15 metų Prancūzijoje praleidau galbūt tik penkis mėnesius. Nuo 2002 metų gruodžio - pusantro mėnesio... Aš bėgu ne nuo mokesčių rinkėjo, o nuo to, kaip vyriausybės naudoja pinigus, kuriuos jos surenka“, - sakė jis telefonu.

Filmavimas Paryžiuje truks tik apie 20 dienų, G.Depardieu tame filme kalbės angliškai ir vaidins kartu su „tarptautiniu kolektyvu“, kuriame bus Didžiosios Britanijos, Australijos ir Amerikos aktorių, tarp jų – Timas Rothas, sakė jis, bet daugiau detalių nepateikė.

Įgyvendinant kino projektą, kuriam vadovauja prancūzas režisierius Fredericas Auburtinas, aktoriai taip pat filmuosis Brazilijoje, Šveicarijoje ir Ispanijoje; filmas turėtų pasirodyti prieš prasidedant 2014-ųjų Pasaulio futbolo čempionatui.

G.Depardieu, kuris žinomas ir dėl aktoriaus talento, ir dėl savo skandalingo elgesio, neseniai buvo įpareigotas sumokėti 4 tūkst. eurų baudą už pernai lapkritį Paryžiuje įvykusį incidentą, kai jis nugriuvo vairuodamas motorolerį neblaivus. Iš jo taip pat buvo laikinai atimta teisė vairuoti.

Tačiau, kaip sakė vienas aktoriui artimas žmogus, kuris nesutiko skelbti savo pavardės, dabar G.Depardieu yra „geriausios formos ir baigė visus ekscesus“.

G.Depardieu taip pat vaidins prancūzą Dominique‘ą Straussą-Kahną būsimame filme, kurį įkvėpė įspūdingas buvusio Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovo krytis po vienos Niujorko kambarinės pateiktų kaltinimų seksualine prievarta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.