Dizainerio G.Versace minimali namo kaina aukcione – 65 mln. litų

Nuo vartų vis dar žvelgia auksinės Medūzos gyvačių plaukais, debesis atspindi baseinas su dugne išklota įmantria mozaika, malonius kvapus skleidžia milžiniški gėlių vazonai. Viskas šiuose namuose ir šiandien mena garsiojo italų dizainerio Gianni Versace (1946–1997) žingsnius bei prisilietimus.

16,5 metro ilgio atviras baseinas – su mozaika dugne ir 24 karatų aukso inkrustacijomis.<br>„Reuters” ir AP nuotr.
16,5 metro ilgio atviras baseinas – su mozaika dugne ir 24 karatų aukso inkrustacijomis.<br>„Reuters” ir AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 9, 2013, 6:18 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:04 AM

Būtent šalia šio namo 1997 metais mados genijus krito pakirstas kulkos.

G.Versace namas Floridoje, Majami Biče, šiandien parduodamas aukcione. Aukcionas įvyks rugsėjo 17-ąją.

Nors namas Versace šeimai nebepriklauso jau nuo 2000 metų, aukciono rengėjai tikisi, kad pirkėjus sudomins garsiojo dizainerio palikimas.

Minimali statymo kaina – 25 milijonai JAV dolerių (65 mln. litų). Norėdami apžiūrėti pastatą, potencialūs pirkėjai privalo pasirašyti konfidencialumo sutartį ir įrodyti, kad tikrai turės pinigų už jį sumokėti.

Įvykdę reikalavimus jie turi galimybę pasižvalgyti po prabanga tviskantį interjerą – apžiūrėti baseiną, inkrustuotą 24 karatų aukso plytelėmis, paauksuotą vonios santechnikos įrangą, aukštas sienas, blokuojančias garsus iš triukšmingos gatvės.

Iš ant stogo įrengtos observatorijos atsiveria panoraminis vandenyno vaizdas. Grindų mozaikos ir freskos pagamintos paties G.Versace užsakymu.

Kiekvienas kambarys unikaliai apstatytas dabartinio savininko. Kartu su namu parduodami ir baldai, tarp jų – milžiniškos lovos, kurios tokios didelės, kad paklodes joms reikia užsakyti specialiai.

Susidomėjimą namu jau pareiškė keletas pirkėjų. „Fisher” aukcionų bendrovės prezidento Lamaro Fisherio teigimu, tarp susidomėjusiųjų – ir garsenybės, ir užsienio turtuoliai – pradedant Rusija ir baigiant Lotynų Amerika.

Daugiau kaip dešimtmetį oficialus namo pavadinimas yra „Casa Casuarina”, tačiau žmonės jį vis dar tebevadina Versace rūmais. Pernai jie buvo parduodami už 125 milijonus dolerių. Vėliau kaina nukrito iki 100 milijonų, o praėjusį mėnesį – iki 75 milijonų, bet pirkėjo neatsirado.

„Casa Casuarina” anksčiau veikė kaip privatus klubas, po to – kaip prabangus viešbutis, bet bankroto teismas nurodė jį parduoti aukcione.

Šioje vietoje G.Versace su savo draugais atlikėjais – Madonna, Cher ir Eltonu Johnu dešimtajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje atgaivino Pietų paplūdimį. Nupirkę namus iš čia įsikūrusios senjorų bendruomenės, pasivadinusios „Dievo laukiamasis”, jie pavertė paplūdimį gyvybe pulsuojančia ir turistus traukiančia vieta.

Dizaineris nusipirko apleistą trijų aukštų viduržemio jūros regiono stiliaus namą, statytą 1930 metais, ir greta buvusį nušiurusį viešbutį. Jiems renovuoti jis išleido 33 milijonus JAV dolerių.

2,13 tūkstančio kvadratinių metrų patalpose šiandien – 10 miegamųjų, 11 vonios kambarių, 16,5 metro ilgio atviras baseinas su mozaika dugne ir 24 karatų aukso inkrustacijomis.

Ant pastato akmeninių laiptų 1997 metais garsųjį dizainerį nušovė žudikas maniakas Andrew Cunananas, kuris po to nusišovė.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.