Oligarcho D.Rybolovlevo skyrybų aistras kaitina įspūdingi pirkiniai

Rusijos turtuolio Dmitrijaus Rybolovlevo skyrybos su žmona ir taip vienos painiausių šalies istorijoje. Bet dabar sutuoktiniai įsivėlė dar ir į ginčą dėl milijardieriaus perkamo turto.

Rusas milijardierius D.Rybolovlevas esą gaili pinigų savo žmonai Jelenai.<br>Wikipedia.org nuotr.
Rusas milijardierius D.Rybolovlevas esą gaili pinigų savo žmonai Jelenai.<br>Wikipedia.org nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-08-09 14:00, atnaujinta 2018-03-02 01:13

45 metų Jelena su D.Rybolovlevu nesėkmingai skiriasi jau nuo 2008-ųjų. O dar daugiau aistrų į sudėtingą procesą įliejo moters kaltinimai sutuoktiniui dėl jo pastarojo meto pirkinių.

J.Rybolovleva įsitikinusi, kad jos vyras įsigijo brangaus nekilnojamojo turto siekdamas išleisti pinigus – kad žmonai skyrybų atveju jų būtų priteista mažiau.

Dėl to rusė padavė ieškinį Havajų salos Oahu teismui, kuriame tvirtina, kad D.Rybolovlevui nusipirkus amerikiečių aktoriaus Willo Smitho namą ant jūros kranto buvo pažeistas 2008-ųjų Šveicarijos aukščiausiojo teismo nurodymas įšaldyti vyro turtą.

2011-aisiais namą už 20 mln. dolerių oficialiai nusipirko ne pats D.Rybolovlevas, o kompanija „Kapha North Shore”.

Tačiau Jelena pastarąją vadina netikra bendrove, kuria vyras tik pasinaudojo kaip priedanga pirkdamas W.Smitho namą. Negana to, moteris piktinasi apie sutuoktinio išlaidavimą sužinojusi tik iš laikraščių.

Tai ne vienintelis pirkinys, keliantis susirūpinimą skyrybų siekiančiai žmonai. Oligarchas taip pat už 95 mln. dolerių Palm Biče (Florida) įsigijo namą, kuris anksčiau priklausė Donaldui Trumpui.

Kiti milijardieriaus pirkiniai – brangiausiais pasaulyje vadinti apartamentai Monake už 300 mln. dolerių ir brangiausi apartamentai Niujorke, esantys prie Centrinio parko.

Pastaruosius oligarchas 2011 metais už 88 mln. dolerių nupirko jųdviejų su J.Rybolovleva dukteriai Jekaterinai, kuriai dabar 24-eri.

Šiemet Jekaterinai tėvas nupirko ir Graikijos Skorpijo salą, kurioje Aristotelis Onassis praėjusio amžiaus septintajame dešimtmetyje vedė nušauto JAV prezidento našlę Jacqueline Kennedy, remdamasis „The Daily Mail“ informacija, rašo „Lietuvos rytas“.

Kiek turtuolis sumokėjo už šį pirkinį, neatskleidžiama. Tačiau Graikijos žiniasklaida mano, kad daugiau nei 100 mln. dolerių.

Be nekilnojamojo turto, rusas įsigijo Prancūzijos futbolo komandą „Monaco”, kuri pastaraisiais metais pirko brangius žaidėjus.

Amerikiečių žurnalas „Forbes” 45 metų D.Rybolovlevui turtingiausių pasaulio žmonių sąraše paskyrė 100-ąją vietą ir jo turtą vertina daugiau nei 9 mlrd. dolerių.

Rusas turtus susikrovė iš mineralinių trąšų gamybos ir pardavimo.

Dar neseniai jis buvo vienintelis bendrovės „Uralkalij” – didžiausio kalio trąšų gamintojo Rusijoje – savininkas.

Pati Jelena apsigyveno ne nenuspėjamoje Rusijoje, o Šveicarijoje.

Tačiau daugiau nei 20 metų santuokoje su D.Rybolovlevu pragyvenusiai ir dviejų dukterų susilaukusiai moteriai iki gyvo kaulo įgriso vyro romanai su kitomis moterimis.

Tad 2008-aisiais Jelena padavė Šveicarijos teismui skyrybų prašymą ir siekia iš vyro prisiteisti 3,5 mlrd. dolerių.

D.Rybolovlevas yra bandęs susitarti su žmona, tačiau nesėkmingai. Tad porai teko leistis į alinamas kovas teismuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.