Gražiausios Holivudo poros C.Zeta-Jones ir M.Douglaso santuoka buvo ne rožėmis klota

Pasklidus kalboms apie vienos gražiausių Holivudo porų Catherine Zeta-Jones (43 m.) ir Michaelo Douglaso (68 m.) skyrybas, aktorių gerbėjai giliai atsiduso. Negi daugybė sunkumų, tarp kurių – ir itin sunkios ligos, palaužė šios poros jausmus?

Pasklidus kalboms apie vienos gražiausių Holivudo porų Catherine Zeta-Jones (43 m.) ir Michaelo Douglaso (68 m.) skyrybas, aktorių gerbėjai giliai atsiduso.<br>„Reuters“ nuotr.
Pasklidus kalboms apie vienos gražiausių Holivudo porų Catherine Zeta-Jones (43 m.) ir Michaelo Douglaso (68 m.) skyrybas, aktorių gerbėjai giliai atsiduso.<br>„Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 27, 2013, 2:07 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 5:30 PM

O atrodė, kad jau trylika metų trunkanti santuoka bus amžina. Catherine padėjo Michaelui kovoti su gerklės vėžiu, pademonstravo ištikimybę ir stiprybę – pusę metų praleido prie vyro lovos jį slaugydama ir drąsindama. Bet kai liga buvo įveikta, aktorė pasijuto sugniuždyta.

Catherine atsilošė į krėslo atkaltę ir keletui sekundžių užmerkė akis. Jau vaikystėje ji suposi ant emocinių sūpuoklių: tai būdavo žvali ir kupina jėgų, tai nugrimzdavo į ilgalaikę depresiją.

Bet aktorei ir į galvą neateidavo mintis tokius nuotaikų svyravimus vadinti liga – iki tam tikro laiko.

Jos vyro, Holivudo žvaigždės, „Oskaro“ laureato M.Douglaso diagnozė ir po jos prabėgę nuolatinių stresų kupini šeši mėnesiai gražuolę Catherine nugramzdino į bipolinio afektinio sutrikimo (taip dabar vadinama maniakinė depresija) bedugnę.

Beje, šia liga serga ir daugiau garsenybių – Britney Spears, Stephenas Fry, Charlie Sheenas.

Holivudo žvaigždė užsisklendė savo pasaulyje. Ji liovėsi lankytis viešuose renginiuose, atsisakė pamėgtų pasivaikščiojimų po miestą, saujomis vartojo raminamuosius, rūkė vieną cigaretę po kitos, pradėjo vartoti alkoholį.

Naktimis Catherine kamuodavo košmarai, ji atsibusdavo sugniuždyta, galva būdavo kaip vatinė, viskas krisdavo iš rankų. Negana to, aktorei pradėjo atrodyti, kad jos šeimai gresia smurtinė mirtis.

„Kai vieną naktį vėjas su trenksmu uždarė namų vartus, prabudau, pradėjau blaškytis kaip begalvė višta ir puoliau prie namų signalizacijos pultelio.

Po valandos mano miegamajame susirinko beveik visa miesto policija“, – pasakojo C.Zeta-Jones.

Aktorė surado jėgų viešai prabilti apie savo ligą ir kreipėsi į psichikos sveikatos centrą. Ten ji pradėjo trisdešimties dienų gydymosi kursą.

C.Zeta-Jones agentas patvirtino, kad aktorė gydosi psichikos ligą: „Catherine pastaruoju metu buvo sunku. Dėl šios priežasties ji nusprendė pradėti gydymą.“

Meilė iš pirmo žvilgsnio

Michaelas ir Catherine susitiko Prancūzijoje, kur aktorė pristatė savo pirmąją holivudiškąją pergalę – nuotykių filmą „Zoro kaukė“.

Tai buvo vakarienė filmų festivalyje Prancūzijoje 1998-aisiais. Senas M.Douglaso bičiulis Danny de Vito supažindino jį su C.Zeta-Jones. Tuo metu gražuolei buvo 29-eri. Velsietė buvo ką tik išgarsėjusi Holivude po filmo „Zoro kaukė“ sėkmės.

Po dešimties minučių pažinties nepaaiškinamų jausmų apimtas M.Douglasas pareiškė: „Angele, noriu būti tavo vaikų tėvas.“

C.Zeta-Jones puikiai žinojo tuo metu 54 metų žvaigždės istoriją. Nesvarbu, kad filmuose jis atrodė seksualus vyras skvarbiu žvilgsniu su cigaru rankoje. Jo asmeninio gyvenimo užkaboriai neatrodė tokie viliojantys.

C.Zeta-Jones atsakė: „Tik pabandyk!“ Ir nuėjo savo keliais.

Tačiau M.Douglasas buvo senamadiškai atkaklus.

„Devynis mėnesius mane atakavo telefono skambučiais, buvo netikėtų gėlių puokščių ir vakarienių bei kokteilių“, – prisiminė C.Zeta-Jones, vis dėlto neatsispyrusi garsenybės kerams.

Vėliau C.Zeta-Jones prisipažino, kad jai visada patikdavo vyresni vyrai.

„Jie moka gražiai mylėti. Jie labiau patyrę ir daugiau žino apie gyvenimą. O jauni patinai pernelyg susirūpinę savo išvaizda. Man svarbu, kad vyras ne tik rūpintųsi manimi, bet ir būtų geriausias draugas“, – aiškino aktorė.

2000-aisiais aktorė pasidabino pribloškiančia prancūzų dizainerio Christiano Lacroix suknele ir žibančiomis akimis M.Douglasui ištarė „taip“.

Pusantro milijono dolerių kainavusios vestuvės vyko prabangiame Niujorko viešbutyje „Plaza“, jose dalyvavo 350 žmonių.

Prabangiose vestuvės tarp pakviestų svečių buvo tokios įžymybės, kaip kino žvaigždės Jackas Nicholsonas, Sharon Stone, Bradas Pittas, Seanas Connery, Anthony Hopkinsas ir režisierius Stevenas Spielbergas.

Įdomu tai, kad pora paprašė nenešti dovanų, o paaukoti pinigų į jų sūnaus Dylano fondą (pinigais galės naudotis sulaukęs pilnametystės).

Berniukas gimė likus keliems mėnesiams iki ceremonijos ir net buvo įamžintas vestuvinėse nuotraukose ant nuotakos rankų.

Jie atrodė be galo laimingi. Bet bulvarinė spauda nuolat rašė apie nemažą 25 metų skirtumą tarp jaunųjų, jei juos taip galima pavadinti.

„Ši tema mus nuolat persekiojo. Man buvo gaila Catherine“, – prisipažino M.Douglasas.

Kad išvengtų nepageidaujamo dėmesio, pora nusprendė gyventi ne JAV, o Bermuduose.

Karibų rojuje garsioji šeima turėjo didžiulę vilą su penkiais miegamaisiais.

Gyvenimas ten atrodė idiliškas: aktoriai žaidė golfą, buriavo, vaikščiojo paplūdimiu ir niekieno netrukdomi mėgavosi vienas kito draugija.

„Vienas puikiausių dalykų Bermuduose buvo tai, kad ten niekas mums netrukdė. Tai nuostabi vieta auginti vaikus. Ten juos vesdavau į mokyklą užsidėjusi beisbolo kepuraitę. Bet kam slėptis? Niekas ten manęs vis tiek neatpažins!“ – džiaugėsi C.Zeta-Jones, 2003-iaisiais pagimdžiusi dukterį Carys.

M.Douglasas buvo pasiryžęs negriauti savo laimės kvailais poelgiais.

Jis maudėsi meilės spinduliuose ir kasdien dėkojo Aukščiausiajam už vaikus ir nuostabią žmoną, kuri laimėjo „Oskarą“ už vaidmenį muzikiniame filme „Čikaga“, bet nesivaikė šlovės, o atsidavė šeimai. Tą patį darė ir M.Douglasas.

„Esu tikra, kad jei jis būtų galėjęs maitinti krūtimi, būtų daręs ir tai“, – juokėsi C.Zeta-Jones.

Garsenybių pora nusprendė, kad auginti vaikus turi patys, o ne auklės, todėl jei vienas vykdavo į filmavimosi aikštelę, kitas likdavo namie. Taip buvo ir pastaraisiais metais, kai pora nusprendė grįžti į Niujorką, kad vaikai galėtų įsilieti į aktyvesnį gyvenimą.

„Jiems reikia rutinos ir dienotvarkės, kaip ir kiekvienam vaikui. Jie turi susirasti draugų, užsiimti popamokine veikla, tapti skautais, šokti baletą arba hiphopą“, – įsitikinusi C.Zeta-Jones.

Meilės romanais, nepasotinamu seksualiniu apetitu garsėjusi Holivudo žvaigždė M.Douglasas tapo rūpestingu ir ištikimu šeimos tėvu.

„Kai šalia vyro atsiranda 25 metais jaunesnė žmona, be to, dar ir kino žvaigždė, o paskui gimsta vaikai, ateina pats laikas iš esmės pakeisti gyvenimą. Man dabar svarbiausia – šeima, vaikai. Ir negaliu sau leisti klaidų, padarytų jaunystėje“, – tada sakė M.Douglasas.

Gerbėjai labai greitai pamėgo šią darnią porą. Jos nesupo kvaili skandalai, aktoriai gyveno tyliai ir ramiai, filmuodamiesi geruose filmuose ir augindami vaikus.

Prieš vedybų dešimtmečio sukaktį 66 metų M.Douglasas ištarė: „Dešimt metų – neblogai porai, kurios santykiai neturėjo tęstis ilgai, argi ne?“

Tačiau likimas šiai porai suteikė ne tik daug laimės, bet ir išbandymų. 66 metų sulaukusiam M.Douglasui buvo diagnozuotas ketvirtos stadijos gerklės vėžys. Visi veiksniai buvo nepalankūs aktoriui: rūkymas daugelį metų, amžius, gydytojų, pernelyg vėlai nustačiusių diagnozę, nekompetentingumas.

M.Douglasas atsidūrė ant mirties slenksčio. Gydydamasis jis neteko 20 kilogramų ir atrodė taip baisiai, kad jo tėvas 94-erių Kirkas Douglasas atvyko dėl viso pikto atsisveikinti su sūnumi.

Catherine tapo slauge: visą laiką buvo šalia mylimo vyro. Ir grąžino jį į gyvenimą.

Aktoriui buvo atlikta chemoterapija ir švitinimas. Po šių procedūrų graikinio riešuto dydžio navikas išnyko.

„Tai buvo patys baisiausi Catherine gyvenimo metai. Ji buvo tarsi pragare. Catherine praleido begales bemiegių naktų sėdėdama prie savo vyro. Ji pradėjo stipriai rūkyti ir gerti.

Catherine buvo sunku matyti labai sublogusį sutuoktinį, kuris kadaise buvo gyvybingas, tryško energija“, – kalbėjo Douglasų šeimai artimas šaltinis.

Jau po metų „Oskaro“ laureatas M.Douglasas pareiškė, kad pajėgė visiškai įveikti klastingą ligą padedant savo artimiesiems, kurie suteikė didžiulę ir stiprią paramą.

Aktorius grįžo į kino pasaulį su biografine juosta „Už šviestuvų“, kurioje suvaidino garsų XX amžiaus pabaigoje gyvenusį pianistą Valentiną Liberace’ą, mirusį nuo AIDS.

Šį Steveno Soderbergho režisuotą filmą Holivudo žvaigždė pristatė šių metų Kanų kino festivalyje. Šluostydamas ašaras M.Douglasas pasakojo, kad vaidinti šioje juostoje jam teko iškart po kovos su gerklės vėžiu.

Dabar jo kasdienybę temdo tik slogūs prisiminimai ir žmonos Catherine liga, kuria ji susirgo po patirto streso. M.Douglaso sutuoktinė šokiravo žiniasklaidą pranešusi apie savo sveikatos būklę – apie tai daugelis garsenybių būtų linkusios patylėti.

Medikai įvertino garsios aktorės iš Velso didvyriškumą ir mano, kad toks Holivudo žvaigždžių atvirumas ir nuoširdumas padės kitiems žmonėms, susiduriantiems su tomis pačiomis problemomis.

„Šimtai tūkstančių žmonių kenčia nuo šios ligos. Ir jei mano istorija privers bent vieną kreiptis pagalbos į medikus, tuomet žinosiu, kad ne veltui apie ją prabilau viešai.

Esu dėkinga savo vyrui už paramą! Likimas pasiunčia mums išbandymų, kad juos atlaikytume ir taptume stipresni. Mes – ne tik pora, atlaikiusi visas negandas, mes – pora, kuri iš viso to padariusi išvadas tapo išmintingesnė ir stipresnė. Tikiu, kad mano ligą nugalėsime kartu“, – sakė Catherine.

Ne šventuolis

Aktorius M.Douglasas ne visada buvo laikomas šeimos kertiniu akmeniu. Bent jau ne pirmojoje šeimoje. Pirmoji aktoriaus žmona Diandra Luker, turtingos diplomatų šeimos atžala, nuolat kaltino savo vyrą neištikimybe ir vengimu vykdyti tėvo pareigas. Jie augino sūnų.

M.Douglasas garsėjo ne tik kerinčia šypsena ekrane, bet ir pleibojiškais nuotykiais, alkoholiu pagardintomis naktimis.

Savo karjeros viršūnėje žvaigždė tapo alkoholiku. 1992-aisiais aktorius net dalyvavo reabilitacijos programoje. Netrukus pasklido gandų, esą jis gydosi nuo sekso priklausomybės, nors iš tikrųjų priklausomybių buvo ne viena.

Tuo metu niekas nebūtų nustebęs, jei aktoriaus gyvenimas būtų pasibaigęs kaip jo brolio Erico, kuris 2004-aisiais mirė perdozavęs narkotikų. Dėkui Dievui, M.Douglasas sulaukė dar vienos galimybės pakeisti savo apgailėtiną gyvenimą – blaivus, su nauja žmona ir vaikais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.