Skandalingoji žvaigždutė M.Cyrus provokuoja prognozes apie jai gresiantį nuopuolį

Tačiau taip būdavo ne visada.

Atlikėja M.Cyrus.<br>AP nuotr.
Atlikėja M.Cyrus.<br>AP nuotr.
Atlikėja M.Cyrus.<br>AP nuotr.
Atlikėja M.Cyrus.<br>AP nuotr.
Atlikėja M.Cyrus.<br>AP nuotr.
Atlikėja M.Cyrus.<br>AP nuotr.
Atlikėja M.Cyrus.<br>AP nuotr.
Atlikėja M.Cyrus.<br>AP nuotr.
Atlikėja M.Cyrus.<br>AP nuotr.
Atlikėja M.Cyrus.<br>AP nuotr.
Atlikėja M.Cyrus.<br>AP nuotr.
Atlikėja M.Cyrus.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 6, 2013, 2:39 PM, atnaujinta Oct 19, 2017, 5:45 PM

Buvusi televizijos serialo ir kino filmo „Hana Montana“ aktorė, tapusi popmuzikos princese, tapo žinoma didesnei visuomenės daliai dėl savo seksualiai provokuojančių šokio judesių per televizijos MTV videomuzikos apdovanojimų ceremoniją rugpjūtį.

Vėliau išleistas jos naujausio singlo „Wrecking Ball“ klipas, kuriame M.Cyrus matoma besisupanti nuoga ant pastatų griovimo rutulio ir laižanti kūjį su menkai paslėpta užuomina, taip pat sulaukė pašaipių komentarų.

20-metė teisinosi, kad ji dar tik stengiasi atrasti savo tikrąjį įvaizdį. Tuo tarpu išgarsėjimas, kad ir koks jis būtų, tikrai nepakenks jos įrašų pardavimams.

Tačiau kiti perspėja, kad M.Cyrus žengdama į suaugusiųjų pasaulį galbūt seka kitų nuopuolį patyrusių jaunų atlikėjų pėdomis – tokių kaip Lindsay Lohan, Britney Spears arba Zacas Efronas.

„Toks dalykas kaip neigiamas viešumas tikrai yra, – JAV Sirakūzų universiteto popkultūros profesorius Robertas Thompsonas sakė naujienų agentūrai AFP. – Ypač vaikų pasaulio žvaigždes jų brendimo metais viešumas iš žmonių su daug žadančiomis karjeromis kai kuriais atvejais paverčia ... pašaipų objektais.“

„Lindsay Lohan iš tikrųjų tai patyrė“, – pridūrė jis, sakydamas, kad M.Cyrus tikriausiai irgi yra „toli pažengusi šiuo keliu ... (nes) pastarąsias porą savaičių, kai girdi minint M.Cyrus, tai visada būna pašaipos ir dažnai panieka“.

Per naujausią apkalbas kurstantį incidentą M.Cyrus įsitraukė į viešą kivirčą su Airijos žvaigžde S.O'Connor, kuris pagrasino imtis teisinių veiksmų.

Abipusė nesantaika prasidėjo nuo interviu žurnalui „Rolling Stone“, kurio viršelyje puikuojasi M.Cyrus – vėl pusnuogė ir iškišusi liežuvį. Atlikėja sakė žurnalui, kad jos vaizdo klipui „Wrecking Ball“ įkvėpimą suteikė S.O'Connor daina „Nothing Compares 2 U“.

Airė dainininkė atsakė atviru laišku, sakydama, kad džiaugiasi, jog tampa pavyzdžiu, tačiau patarė amerikietei žvaigždutei „nesileisti išnaudojamai sutenerių“ muzikos pramonėje.

C.Miley smogė atgal žinutėmis socialiniame tinkle „Twitter“, kuriose paminėjo nemalonumų persekiojamą buvusią vaikų pasaulio žvaigždę Amandą Bynes (Amandą Bainz), taip pat pačios S.O'Connor problemas dėl pakrikusios psichikos. Dėl pastarųjų komentarų airė dainininkė pagrasino kreiptis į teismą.

„Kaip jautiesi, kai iš tavo draugės Britney Spears yra šaipomasi ir kai ji yra žeminama dėl savo psichikos problemų?“ – rašė S.O'Connor.

Būti garsenybe yra nieko bloga, pridūrė ji, tačiau perspėjo: „Greitai tapsi viso to auka. Greitai tapsi „pamišėle“ žiniasklaidai ... ir tuo nebesidžiaugsi.“

Žengdami į iš vaikų į suaugusiųjų pasaulį su problemomis buvo susidūrę daugelis JAV pramogų industrijos žvaigždžių.

Kaip pavyzdžiai pateikiami popumuzikos superžvaigdė Michaelas Jacksonas ir filmų „Vienas namuose“ aktorius Macaulay Culkinas. Vėliau atsiskleidė ištisa sunkumus išgyvenusių garsių paauglių karta, tai ir dainininkėbei aktorė Demi Lovato ir filmo „Vidurinės mokyklos miuziklas“ žvaigždė Z.Efronas, kuris šią vasarą prisipažino, kad gydosi priklausomybės ligų klinikoje.

Kanadietis dainininkas Justinas Bieberis pastaruoju metu taip pat ne kartą buvo suklupęs, toldamas nuo paauglių dievaičio įvaizdžio – pavyzdžiui, buvo keli susidūrimai su teisėsauga. Tai buvo paminėta ir M.Cyrus interviu „Rolling Stone“.

„Aš jį tam tikra prasme mokau. Nes aš taip elgiausi ... ilgą laiką ir jau pasikeičiau, o jis, mano nuomone, dar ne visai yra tai užbaigęs“, – atlikėja sakė žurnalui.

Tačiau taip būdavo ne visada.

R.Thompsonas atkreipė dėmesį į JAV aktorę Annette Funicello, kuri mirė balandį, būdama 70 metų. Ji irgi pradėjo karjerą kaip kino studijos „Disney“ žvaigždė, eidama panašiu keliu kaip M.Cyrus, Z.Efronas, B.Spears ir kiti, tačiau vėliau išlaikė nepriekaištingą reputaciją, vaidindama 7-ojo dešimtmečio lengvo turinio melodramoje „Vakarėlis paplūdimyje“ ir jos tęsiniuose.

„Kai ji tapo vyresnė ir suaugo, tuo metu buvo kultūrinė erdvė tokiam nekaltam visiškai mergaitiškam personažui – visuose tuose „Beach Blanket Bingo“ filmuose“, – aiškino popkultūros tyrėjas, turėdamas omenyje 1965 metų kino juostą, kurioje vaidino A.Funicello.

Mūsų dienomis „nėra jokio atitikmens... Jie gali rinktis tik nedaugelį vaidmenų, kitokių nei „kekšiškos išvaizdos merginų“ vaidmuo“, pažymėjo R.Thompsonas.

Kitaip negu L.Lohan, M.Cyrus nebuvo nuteista dėl jokio nusikaltimo; kitaip negu B.Spears arba Z.Efronas, ji nebuvo patyrusi viešos asmenybės krizės arba pakliuvusi į priklausomybės ligų gydymo programą, nors pripažįsta, kad yra eksperimentavusi su narkotikais.

Iki šiol jai pavyko tik nustebinti visuomenę ir išprovokuoti pašaipių komentarų.

Tačiau dabar, kai M.Cyrus yra atsidūrusi žiniasklaidos dėmesio centre ir tapusi vienu pagrindinių interneto paskalų objektu, jos gyvenimas veikiausiai netaps lengvesnis.

„Mane stebina, kad tai ištinka ne kiekvieną vaikų pasaulio žvaigždę – kai esi jaunas ir sulauki visos tos sėkmės, taip pat pinigų ir įtakos, kurią ji atneša, – sakė R.Thompsonas. – Tai atlaikyti sunku netgi užgrūdintam blaivaus proto suaugusiajam. Nežinau, kaip tai ištveria bet kuris vaikas.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.