Vilniuje vyksiančiam šou „Fire Of Anatolia“ - B.Spears ir C.Dion komplimentai

Tai spektaklis, kuris įdomus tiek šokio profesionalams, negalintiems atsižavėti artistų meistriškumu, ir paprastam žiūrovui, ieškančiam linksmos pramogos – „Fire Of Anatolia“ scenoje kuria nedidelį choreografinį stebuklą ir efektingą šou. Šie pasirodymai, rašo Vakarų žiniasklaida, akimirksniu priverčia įsimylėti Turkijos kultūrą ir plojančią publiką pabaigoje ant kojų pastato net keliolikai minučių. Tai gali paliudyti ir Lietuvos kaimynai – prieš septynerius metus pirmą kartą Rygoje pristatytas „Fire Of Anatolia“ šou priviliojo daugiau nei 6 tūkstančius žiūrovų ir sulaukė geriausių atsiliepimų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 8, 2013, 11:48 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 9:15 AM

Tai spektaklis, kuris įdomus tiek šokio profesionalams, negalintiems atsižavėti artistų meistriškumu, ir paprastam žiūrovui, ieškančiam linksmos pramogos – „Fire Of Anatolia“ scenoje kuria nedidelį choreografinį stebuklą ir efektingą šou. Šie pasirodymai, rašo Vakarų žiniasklaida, akimirksniu priverčia įsimylėti Turkijos kultūrą ir plojančią publiką pabaigoje ant kojų pastato net keliolikai minučių. Tai gali paliudyti ir Lietuvos kaimynai – prieš septynerius metus pirmą kartą Rygoje pristatytas „Fire Of Anatolia“ šou priviliojo daugiau nei 6 tūkstančius žiūrovų ir sulaukė geriausių atsiliepimų.

Iki ugningųjų turkų pasirodymo likus kiek daugiau nei mėnesiui – penkios priežastys, dėl kurių „Fire Of Anatolia“ žavesį verta įvertinti savo akimis.

Kultūra. „Fire Of Anatolia“ nėra paskubomis sukurptas spektaklis, kurio autorių tikslas – tik uždirbti pinigų. Kiekvienas šokio judesys – apgalvotas ir turintis reikšmę, kurią Mustafa Erdoganas gali aiškinti ištisas valandas.

„Kalbant paprastai, šis šou atspindi kelių civilizacijų ir kultūrų susidūrimą. Labai ryškūs tradicinių šokių elementai, tačiau jie pateikti moderniai ir įtraukiančiai“, - sako šou įkūrėjas.

Turkai „Fire Of Anatolia“ jau pripažino vienais svarbiausių savo kultūros ambasadorių. Trupė dažnai pasirodo turizmo mugėse, surengė šou „Expo“ parodoje Kinijoje, Turkijoje rengtuose „Eurovizijos“ dainų konkurse ir pasaulio krepšinio čempionate. Ji dažnai kviečiama dalyvauti kultūrinėje programoje, kurią valstybinių vizitų metu pristato pirmieji Turkijos asmenys. Kone kiekvienoje aplankytoje šalyje „Fire Of Anatolia“ šou savo apsilankymu pagerbia Turkijos ambasadorius.

Įspūdingi skaičiai. Spektaklyje, kuris bus pristatytas Vilniuje, visame pasaulyje jau pamatė per 20 milijonų žiūrovų. Iš viso skirtinguose „Fire Of Anatolia“ trupės šou apsilankė per 35 milijonus žmonių 87-ose valstybėse. Sėkmė trupę lanko nuo pat kūrybos kelio pradžios – vien per pirmuosius tris mėnesius „Fire Of Anatolia“ surengė per 100 pasirodymų, kuriuos pamatė daugiau nei pusė milijono žmonių.

Grupei priklauso du Guinneso rekordai. Pirmasis – už didžiausią šokių šou po atviru dangumi, kai Turkijoje trupės pasirodymą stebėjo 400 tūkstančių žiūrovų. Antrasis - už greitį. Vienas grupės šokėjų sugebėjo per 60 sekundžių atlikti net 241 šokio žingsnelį.

Pripažinimas. „Fire Of Anatolia“ yra apdovanoti keliasdešimties valstybių aukštų pareigūnų padėkomis už pasirodymus, kurie palieka ryškų įspūdį kiekvienos aplankytos šalies kultūriniams gyvenime. Vakaruose trupė dažniausiai rengia mažiausiai tris iš eilės pasirodymus didžiausiose miestų arenose – visi bilietai greitai išperkami.

2013-ųjų pradžioje „Fire Of Anatolia“ surengė specialų pasirodymą TV transliacijoje, skirtoje paminėti kinų Naujuosius metus. Šou pasiekė įspūdingą reitingą – skaičiuojama, kad turkų pasirodymą stebėjo beveik milijardas žmonių. Trupė yra pasirodžiusi ir prie Gizos piramidžių Egipte, ir prie Brandenburgo vartų Berlyne, kur į nemokamą „Fire Of Anatolia“ šou susirinko net 200 tūkstančių žmonių.

Prestižas. „Fire Of Anatolia“ istorija mirgėte mirga šį šou stebėjusių prezidentų, ministrų, garsių meno, mokslo ir sporto pasaulio žmonių vardais. Trupės šou mėgavosi Turkijos, Gruzijos, Azerbaidžano, Kazachstano, Turkmėnijos ir kitų šalių prezidentai, Japonijos princas, Didžiosios Britanijos princas Andrew, Kataro, Jungtinių Arabų Emyratų, Bahreino valdovai, net 35 šalių ministrai.

Šokėjų meistriškumu žavisi ir šou pasaulio garsenybės. Kai trupė filmavosi viename populiariausių Europoje TV šou „Wetten, dass...?“, komplimentais ją apibėrė studijoje buvę atlikėjai Britney Spears, Joe Cockeris, Rodas Stewartas. Dainininkė Celine Dion buvo taip sužavėta, kad atėjo į užkulisius ir ilgai bendravo su šokėjais, klausinėdama apie jų meno paslaptis.

„Fire Of Anatolia“ gautų komplimentų knygoje – ir bendruose šou pasirodžiusių Lenny Kravitzo, Mariah Carey, Pitbullio bei kitų atlikėjų pagyrimai.

Meistriškumas. „Fire Of Anatolia“ šokėjai ne tik gastrolių metu gyvena kone kareivišku ritmu – kiekviena šokėjų diena yra griežtai suplanuota, jų dienotvarkę prižiūri treneriai, mitybos specialistai, net psichologai.

Šokėjų pasiruošimas jau apipintas legendomis – pasakojama, kad pratybos naujo spektaklio ruošimo metu kartais trunka net 16 valandų per parą. Pasiruošimas apima ne tik choreografijos pamokas, bet ir gimnastikos treniruotes bei jogos užsiėmimus.

Visa tai vyksta didžiulėje „Fire Of Anatolia“ šokių akademijoje, kurią kasmet papildo talentingiausi jaunieji Turkijos šokėjai. Daugelis jų gauna darbą „Fire Of Anatolia“ spektakliuose – iš viso trupėje yra per 120 šokėjų, kurie gastroliuoja po pasaulį, suskirstyti į dvi grupes. Tai viena iš trijų didžiausių šokio trupių pasaulyje.

Tris skirtingas šou programas sukūrusi trupė „Fire Of Anatolia“ lietuviams pademonstruos pasirodymą, kuris iškėlė ją į populiarumo aukštumas. Jis vadinasi taip pat, kaip ir pati trupė – tai šlovingo „Fire Of Anatolia“ kelio pradžia, pagerbta milijonų žiūrovų plojimais.

Ištrauka iš "Fire Of Anatolia" pasirodymo:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.