Netoli Sietlo esantis namas mena tragiškai gyvenimą baigusį atlikėją K.Cobainą

Legendinės grupės lyderio Kurto Cobaino motina Wendy O'Connor paskelbė parduodanti namą, kuriame prabėgo šio garsaus, bet tragiškai gyvenimą baigusio atlikėjo vaikystė.

Namo vertė, turto vertintojų nuomone, ne didesnė kaip 67 tūkstančiai JAV dolerių (apie 200 tūkst. litų), bet K.Cobaino šeima pageidauja už jį gauti 500 tūkstančių dolerių.<br>AOP nuotr.
Namo vertė, turto vertintojų nuomone, ne didesnė kaip 67 tūkstančiai JAV dolerių (apie 200 tūkst. litų), bet K.Cobaino šeima pageidauja už jį gauti 500 tūkstančių dolerių.<br>AOP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 17, 2013, 12:53 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 2:37 AM

Turbūt neatsitiktinai, nes šį mėnesį sueina 20 metų po paskutinio grupės „Nirvana” studijoje įrašyto albumo pasirodymo.

Kukliai atrodantis 1,5 aukšto namas stovi JAV Vašingtono valstijos Aberdyno miestelyje, dvi valandos kelio nuo Sietlo.

Kad atkreiptų didesnį pirkėjų dėmesį, K.Cobaino šeima gerbėjams suteikė galimybę pažvelgti į talentingojo atlikėjo vaikystę. Paskelbtose K.Cobaino vaikystės nuotraukose, darytose parduodamame name, gerbėjai išvys ir šokoladinį jo šešerių metų gimtadienio tortą, ir jį, jau paauglį, su gitara savo suverstame kambaryje palėpėje.

Namo vertė, turto vertintojų nuomone, ne didesnė kaip 67 tūkstančiai JAV dolerių (apie 200 tūkst. litų), bet K.Cobaino šeima pageidauja už jį gauti 500 tūkstančių dolerių.

Namas stovi netoli muzikanto garbei pavadinto parko. Šeima sako, kad mielai bendradarbiautų, jeigu pirkėjas nuspręstų namą paversti muziejumi.

K.Cobaino kambario sienos tebėra papuoštos jo mėgtų grupių „Iron Maiden”, „Led Zeppelin” pavadinimais.

„Mes nusprendėme parduoti namą, kad būtų įamžintas Kurto atminimas. Suprantama, mūsų jausmai dviprasmiški, mes visi mėgome šį namą, su juo susiję tiek daug prisiminimų, – teigė K.Cobaino sesuo Kim Cobain. – Bet mūsų šeima persikėlė į Vašingtoną, tad atėjo laikas parduoti šį būstą.”

1923 metais statytas namas su sena kilimine danga, vandens dėmėmis ant kai kurių medinių vidaus sienų neseniai nudažytas gelsva spalva.

K.Cobaino tėvai jį nusipirko 1969 metais, kai būsimam „Nirvana” lyderiui buvo vos dveji. Jis ten gyveno iki paauglystės, iš pradžių su abiem tėvais, o po jų skyrybų (tėvai išsiskyrė, kai K.Cobainui buvo devyneri) – su motina.

Buvo ir džiugių, ir liūdnų akimirkų

Nuo heroino priklausomas K.Cobainas nusižudė 1994 m. būdamas 27 metų, per patį savo muzikinės karjeros pakilimą. Jo grupė tapo labai populiaraus purvinojo roko (grandžo) pradininke.

1993 m. rugsėjį pasirodė paskutinis studijoje įrašytas „Nirvana” albumas „In Utero”.

Pats K.Cobainas savo ankstyvąją vaikystę Aberdyne vadino laiminga. Jo biografas Charlesas R.Crossas rašė, kad būsimasis muzikantas mėgo po nedidelį kiemą važinėtis dviračiu ir groti tėvų jam nupirktu vaikišku būgnų „Mickey Mouse” komplektu.

Tėvų skyrybos Kurtą stipriai sukrėtė. Ant miegamojo sienos jis netgi buvo užrašęs: „Nekenčiu mamos, nekenčiu tėčio.”

Biografo teigimu, „tai vieta, kurią jis labai mielai prisiminė, bet tai ir vieta, kurioje išsiskyrė jo tėvai. Jis negalėjo sulaukti, kada iš ten išsikraustys, bet tai vieta, kuri padėjo jam susiformuoti tokiam, koks jis tapo.”

Pastarąjį kartą žmonės name gyveno prieš ketverius metus – tai buvo šeimos draugas.

K.Cobainas per savo neilgą gyvenimą gyveno apie dvidešimtyje namų.

2002 m. viena pora iš Oregono įsigijo namą Monteseine už 42,5 tūkst. dolerių. Bet kai sužinojo, kad jame, būdamas 11–15 metų, gyveno K.Cobainas su tėvu, jie jį pardavė už 210 tūkst. dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.