Komikas P.Francisco lietuvių humoro jausmą tikrino juokeliais apie muziką, narkotikus ir seksą

Antradienio vakarą sostinės Kongresų rūmuose skambėjo garsus juokas. Subtilūs, rimti, o kartais ir nešvankūs ar juodu humoru dvelkiantys Pablo Francisco pokštai lietuvius vertė kvatotis iki ašarų. Muzika, narkotikai, kino filmų personažai, žmonių tarpusavio santykiai ir seksas – tai tik dalis temų, kuriomis scenoje juokavo vienas populiariausių pasaulio komikų. Smagus ir intriguojantis jo pasirodymas kvatotis privertė net didžiausius skeptikus.

Antradienio vakarą sostinės Kongresų rūmuose skambėjo juokas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Antradienio vakarą sostinės Kongresų rūmuose skambėjo juokas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

2013-10-22 22:27, atnaujinta 2018-02-20 22:38

Pasirodymo pradžioje tarsi nekaltai užduotas klausimas „Na, ar jūs pasiruošę pasilinksminti?“ vėliau įgavo visai kitą reikšmę. Po valandą trukusio amerikiečio numerio daugelis iš salės išėjo susiėmę už pilvų.

Visame pasaulyje sparčiai populiarėjančio „stand-up“ žanro atstovas scenoje kūrė unikalų šou. Kandžius juokelius keitė muzikinės parodijos, vokalinės perkusijos intarpai, griausmingi sprogimai. Salėje susirinkę žiūrovai vietomis sunkiai galėjo patikėti, kad scenoje performansą rengia vos vienas žmogus.

P.Francisco neįveikiamų rolių nėra. Vieną akimirką jis gali kalbėti aukštu, kurį nors iš animacinių filmukų personažą primenančiu, balsu, o po jau kelių sekundžių imituoti atominės bombos sprogimą. Nereikėtų nustebti, jei staiga imtų atrodyti, kad kažkas scenoje paleido suktis vieną iš sero Eltono Johno įrašų arba, tačiau vos užniūniavus atpažįstamą melodiją ją pakeistų filmo „Trasformeriai“ siužetas.

Komikas žiūrovus žavi tuo, kad nė minutei neleidžia atsikvėpti ir meistriškai apjungia visiškai skirtingas gyvenimo sritis atspindinčius pokštus. Talentingas artistas kuria įtikinančius dialogus, kuriuose ne vienas žiūrovas atpažįsta ir dalelę savęs bei įprasto kasdienio gyvenimo.

Jo sarkastiškuose sakiniuose galima išgirsti ne vieną žinomo žmogaus pavardę, tarp kurių - pramogų pasaulio žvaigždės, įtakingi valstybės vadovai, verslininkai. Ir nors paprastai viešėdamas svečioje šalyje Pablo stengiasi šmaikščiai pajuokti ir vietos gyventojus, šįkart apie Lietuvos garsenybes jis juokelių privengė. „Bijojau ne taip ištarti svarbių žmonių pavardes. Jei juokauji, turi tai daryti užtikrintai, todėl reikia kruopščiai pasiruošti: susipažinti su šalies kultūra, pasivaikščioti miesto gatvėmis, kurį laiką stebėti, kaip gyvena žmonės. Man šįkart pritrūko laiko, Vilniuje apsistojau vos porai dienų", - sakė žinomas komikas.

Nepaisant to, jis užsiminė, kad vadybininkai neatmeta galimybės dar kartą surengti Pablo pasirodymą Vilniuje, todėl jei komikui pavyktų sugrįžti, jis pažadėjo suskelti ir kokį „labiau lietuvišką“ pokštą, kuris puikiai derėtų šalies aktualijų kontekste.

„Galiu patikinti – lietuviai turi gerą humoro jausmą. Esu laimingas, kad jie suprato mano juokelius“, - po šmaikštaus pasirodymo kalbėjo jis. Paklaustas apie savo mėgstamiausią numerį jis nė nedvejodamas atsakė, kad labiausiai jam patinka pamėgdžioti filmų anonsus - tuomet tenka sukurti begales skirtingų vaidmenų. „Tai iššūkis sau pačiam. O aš juos mėgstu“, - šyptelėjo Pablo.

Jo sukurtos „Comedy Central“ laidos „They Put It Out There“ ir „Ouch!“ iki šiol yra vienos dažniausiai pageidaujamų kanalo archyvuose. Prieš pasirodymą pergyvenęs ar lietuviai supras jo pokštus, P.Francisco, panašu, į JAV grįš patenkintas – geros nuotaikos čia netrūko.

Tiesa, dar prieš pagrindinį komiko šou, žiūrovus „apšildė“ dar vienas humoro pasaulio žvaigždė Seanas Savoy. Pusvalandį scenoje kvailiojęs juodaodis stengėsi lietuvius prajuokinti vis ką nors pasakydamas lietuvių kalba. Improvizacijų meistras komiškai apžvelgė šalies krepšinio situaciją, juokėsi, kad lietuviai, kaip ir daugelis kitų baltųjų, į savo komandą pakviečia žaisti bent kelis juodaodžius tarsi tikėdamiesi, jog šie išgelbės prastą žaidimą.

Aštrus S.Savoy liežuvis plakė ir Vilniuje esančius naktinius klubus, kurių tikslinė auditorija - gražios merginos ir turtingi užsieniečiai. Taip pat - negalėjo pašaipių žodžių gėjams ir net linksniavo Petro Gražulio pavardę. Dėl savo lietuviško konteksto šio komiko pokštai ne vieną privertė šyptelėti, o kai kurie juokėsi taip, kad aidėjo visa salė. Tačiau ne vienas atėjęs čia dėl Pablo galėjo patvirtinti - jis juokauja kitaip: galbūt kapsto giliau, galbūt šiepia griežčiau, galbūt šneka įtikinamiau. Tačiau svarbiausia atrasti savo juoko formulę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.