K.Orbakaitė Maskvoje pasigedo lietuviškos varškės

Lietuvių kilmės Rusijos dainininkė Kristina Orbakaitė liūdi dėl šios šalies institucijų sprendimo uždrausti prekybą lietuviškais pieno produktais Rusijoje. Ji Maskvos parduotuvėse pasigenda lietuviškos varškės.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 28, 2013, 5:35 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:55 PM

Pirmasis Baltijos kanalas (PBK) bando reabilituotis po Lietuvoje kilusio skandalo, kai buvo paskelbta šmeižikiška informacija apie Sausio 13-osios įvykius Vilniuje. Per šią televiziją rodytoje garsaus komiko Ivano Urganto laidoje „Vakarinis Urgantas“ pagrindine tema tapo lietuviški pieno produktai. Laidos vedėjas išsišaipė iš juos uždraudusio „Rospotrebnadzor“ vadovo Genadijaus Oniščenkos.

Pagrindine laidos viešnia tapo lietuvių kilmės dainininkė, Alos Pugačiovos dukra Kristina Orbakaitė. Humoristas ją kalbino apie kūrybinę veiklą ir lietuvišką pieną.

„Dabar apie įvykį, apie kurį kalba visi. Kristina, kas atsitiko, kodėl uždraudė lietuviškus pieno produktus?“ – laidos viešnios paklausė I.Urgantas. Salė tuomet pradėjo juoktis, nes daugelis tikėjosi išgirsti klausimą apie A.Pugačiovai surogatinės motinos pagimdytus vaikus. I.Urgantas tvirtino labai mėgstantis Baltijos šalyse pagamintus pieno produktus, ypač jogurtą, todėl situacija jam kelia nerimą.

„Apmaudu. Aš labai mėgstu varškę. Čia kažkokios intrigos. Nežinau“, – liūdesio neslėpė K.Orbakaitė.

Laidos metu I.Urgantas su savo kolega ironizavo, kokiu būdu „Rospotrebnadzor“ uždraudžia maisto produktus. Priminęs, kad jau buvo uždrausti Moldovos ar Gruzijos vynai bei kiti produktai, vedėjas nutarė, jog tai yra lyg loterija.

Komikai paaiškino, kad „Rospotrebnadzor“ būstinėje yra du dubenys su kamuoliukais. Viename – kamuoliukai, ant kurių parašyti valstybių pavadinimai, o kitame – kamuoliukai, ant kurių surašyti maisto produktų pavadinimai. Jeigu G.Oniščenkai ištraukus kamuoliukus susidaro derinys, pavyzdžiui, „Ispanija“ ir „kumpis“, tą produktą jis uždraudžia.

„Tai jis daro kiekvieną dieną, net savaitgaliais. Tačiau kamuoliukai sutampa tik maždaug kartą per mėnesį. Pavyzdžiui, praėjusią savaitę ištraukė „Alžyrą“ ir „girą“. Taigi nesutapo“, – juokavo komikai.

Po to komikas papasakojo, kad atsakydama į tai Lietuva smogė į skaudžiausią Rusijai vietą – uždraudė rodyti PBK. I.Urgantas, kurio laida taip pat rodoma per PBK, pasiūlė valdžiai kompromisą – neuždrausti visų pieno produktų ir televizijos laidų iš karto.

„Galima padaryti mainus. Už vieną uždraustą produktą lietuviai uždraudžia vieną PBK laidą“, – juokavo I.Urgantas, kuriam svarbiausia, kad išliktų jo laida.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.