Rusų dainininkui G.Lepsui atsirūgo draugystė su mafiozu

Tuo pagrindu Rusijos dainininkui uždrausta įvažiuoti į JAV, o jeigu ten bus rasta jam priklausančio nekilnojamojo arba kitokio turto, jis bus areštuotas.

Daugiau nuotraukų (1)

Aleksandras Procenka, „Lietuvos ryto“ korespondentas Maskvoje

Nov 3, 2013, 6:33 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 3:52 PM

Tuo pagrindu Rusijos dainininkui uždrausta įvažiuoti į JAV, o jeigu ten bus rasta jam priklausančio nekilnojamojo arba kitokio turto, jis bus areštuotas.

51 metų G.Lepsą ši informacija pasiekė per gastroles Tolimuosiuose Rytuose ir didžiai nuliūdino.

„Aš garbingas žmogus, – pareiškė dainininkas. – Jeigu JAV finansų ministerijos vadovybė mano, kad esu nusikaltėlis, tegul tada iškasa Franką Sinatrą ir dar pasodina į kalėjimą. Tai taip pat absurdiška, kaip ir kaltinimai man. Nesuprantu, kokios sankcijos manęs laukia. Jeigu uždraus įvažiuoti, ką gi, Amerika – puiki šalis, bet kaip nors ištversiu. Keltis į ją gyventi vis tiek nesirengiu.“

G.Lepsas neneigė savo pažinties ir netgi draugystės su V.Leontjevu. Jie susipažino praėjusio amžiaus devintojo dešimtmečio pradžioje, kai G.Lepsas, tuomet dar Grigorijus Lepsveridzė, linksmino publiką geriausiuose Sočio restoranuose. Šiame kurorte dažnai poilsiaudavo ir Belyj. Nuo to laiko jie palaiko bičiuliškus ryšius.

„Visi mūsų dainininkai, ypač šansono žanro, turi gerbėjų tarp „broliukų“, – pakomentavo padėtį garsiausias Rusijos muzikos kritikas Artemijus Troickis. – Šie įkyrūs gerbėjai prieina prie artistų po koncertų, kviečia į restoranus, pirtis, medžiokles ir panašiai. Taip užsimezga tvirta draugystė. O tokia draugystė reiškia: jeigu kriminaliniams draugeliams prireikia kokių nors nedidelių paslaugų, pavyzdžiui, pervežti pinigus arba kam nors paskambinti, mūsų artistai visa tai mielai padaro.“

Jeigu G.Lepsas ir teikė tokias paslaugas V.Leontjevui, tai ne todėl, kad priklauso „Brother's Circle“, o iš draugystės. Tačiau Amerikoje į tokią draugystę žiūrima kitaip nei Rusijoje.

Tą gerai žino kitas dainininkas Josifas Kobzonas, kuriam buvo uždrausta įvažiuoti į JAV prieš daugiau kaip 20 metų. Priežastis – ne tik jo draugystė su verslininku  Šabtajumi Kalmanovičiumi, su kuriuo juodu įsteigė vaistinių tinklą „Liat-Natali“ (pagal savo dukterų vardus), o Š.Klamanovičius per jį neva bandė platinti narkotikus. Dėl to J.Kobzonas ryžtingai atsiribojo nuo prieštaringai vertinamo verslininko ir nutraukė su juo visus ryšius.

Tačiau J.Kobzonas neslėpė savo draugystės su nusikaltėlių autoritetu Viačeslavu Ivankovu (Japončiku), kitais nusikalstamo pasaulio veikėjais.

G.Lepsas jau skambino J.Kobzonui ir klausė, kaip jam reaguoti į Amerikos valdžios sprendimą. J.Kobzonas atsakė: „Niekaip nereaguok.“

Nors G.Lepsas ir nesirengia užkariauti Amerikos scenos, šis draudimas jam sudavė skaudų smūgį. Ir ne dėl galimų materialinių nuostolių (žurnalo „Forbes“ duomenimis, dainininkas Rusijoje užima antrąją vietą pagal uždarbius – 2012 m. pajamos 15 mln. dolerių).

Rusijoje dabar svarstoma, kas iš dainininkų atidarys Sočio olimpiadą, ir G.Lepsas labai tikėjosi, kad valdžia pasirinks jį. „Žmonės žino apie mano norą, jie mane išklausė ir pasakė, kad pagalvos...“ – prasitarė dainininkas viename interviu vos prieš savaitę. Dabar viskas gali pasikeisti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.