Dėl solisto traumos nukeliamas turkų šokio meistrų „Fire Of Anatolia“ šou Vilniuje

Lapkričio 14 dieną Vilniaus Pramogų arenoje turėjęs vykti vienas populiariausių pasaulyje šokio spektaklių „Fire Of Anatolia“ nukeliamas į kitų metų vasario 16-ąją. Apie tai apgailestaudamas pranešė šios Turkijos šokio trupės įkūrėjas ir prodiuseris Mustafa Erdoganas. „Nekantravome pirmą sykį pasimatyti su Lietuvos publika, tačiau dėl apmaudžios traumos turime jį nukelti į žiemos pabaigą“, - mūsų šalies žiūrovams atsiųstame laiške rašo garsus choreografas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 6, 2013, 10:10 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:56 PM

„Fire Of Anatolia“ šokėjai scenoje patiria didelį fizinį krūvį. Nors jų pasiruošimu rūpinasi geriausi Turkijos treneriai ir masažistai, kartais atlikėjai patiria traumų.

„Treniruotės metu susižeidė vienas tituluočiausių mūsų šokėjų Enginas Aslanas. Jam spektaklyje „Fire Of Anatolia“ numatytas svarbus vaidmuo, tai šio šou žiūrovų numylėtinis.

Medikų nurodymu jis turės ilsėtis bent mėnesį. Kartais taip nutinka. Iki suplanuotų pasirodymų Baltijos šalyse liko vos savaitė – tai per mažai laiko, kad surastume deramą pamainą šiam šokėjui. Nenorėdami pakenkti spektaklio kokybei, nusprendėme pasirodymus Taline, Rygoje ir Vilniuje perkelti į kitų metų pradžią, kai prie mūsų jau bus prisijungęs ir traumą išsigydęs artistas. Dėkojame publikai už supratingumą“, - rašo M.Erdoganas.

Visi bilietai, įsigyti į lapkričio 14-osios pasirodymą, galios ir į vasario 16-ąją vyksiantį šou. Bilietais į „Fire Of Anatolia“ pasirodymą prekiaujama visose „Ticketpro“ kasose ir internetu – www.ticketpro.lt.

„Tai, kad Lietuvoje pasirodysime jūsų Valstybės atkūrimo dieną – sutapimas, tačiau mums – labai malonus. Į sceną eisime su dviguba energija ir nusiteikę itin šventiškai“, - laišką baigia „Fire Of Anatolia“ įkūrėjas.

Iki šiol Lietuvoje niekada neviešėję „Fire Of Anatolia“ - dviejų Guinnesso rekordų savininkai, kurių šokio spektaklis pagrįstas mitologija ir kultūros istorija.

Šį rudenį apsilankymu Kanadoje „Fire Of Anatolia“ pažymėjo įspūdingą skaičių – tai jau 90-oji pasaulio valstybė, kurioje savo pasirodymus surengė ugningieji Turkijos šokėjai. Iš viso įvairius jos spektaklius jau pamatė per 35 milijonus žiūrovų.

Trupės šokėjai pasirodė daugelyje stambiausių pasaulio renginių, tokių kaip Pekino olimpiada (2008 m.), “Eurovizijos“ konkursas (2004 m.), “Formulės -1” varžybos, Azijos šalių olimpinės žaidynės, Pasaulio krepšinio čempionatas (2010 m.), “Expo“ parodos Saragosoje, Hanoveryje ir Šanchajuje.

Lietuvoje šokėjai vasario 16-ąją parodys savo garsiausią spektaklį, kuris vadinasi taip pat, kaip ir pati trupė - „Fire Of Anatolia“. Tai – įspūdingas muzikos ir choreografijos šou su specialiomis dekoracijomis ir scenos efektais, nuo kurio 2001-aisiais prasidėjo trupės karjera.

Šis spektaklis patenka į populiariausių pasaulyje šokio reginių sąrašą – greta tokių šou kaip „Lord Of The Dance“ ir „Riverdance“.

Pagrindinė „Fire Of Anatolia“ idėja – civilizacijų susitikimas. Tai šokio paveikslas, atspindintis Rytų ir Vakarų kultūrų susijungimą, kuriame triumfuoja taika. Folkloro šokiai čia dera su baletu, moderniuoju šokiu ir kitais šokio stiliais.

Spektaklį sudaro daugiau nei trys tūkstančiai skirtingų šokio figūrų – jos atliekamos pagal muziką, kuri atspindi kone visų Turkijos regionų tradicijas.

Ištraukos iš šou „Fire Of Anatolia“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.