Aktorė D.Kruger: „Svarbiausia – išmokti oriai senti“

Vokiečių modelis ir aktorė Diane Kruger (37 m.) – idealios išvaizdos savininkė. Tačiau, panašu, ji to nesupranta. D.Kruger vis atranda savo išvaizdos trūkumų, nors jai teko vaidinti gražiąją Eleną istorinėje dramoje „Troja“, o dabar tapo „Chanel“ kosmetikos linijos veidu.

Vokiečių modelis ir aktorė Diane Kruger savo natūralumu ir elegancija žavi visą pasaulį.<br>AP nuotr.
Vokiečių modelis ir aktorė Diane Kruger savo natūralumu ir elegancija žavi visą pasaulį.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 30, 2013, 7:39 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:51 AM

– Ar jums patinka stilius, kurį propaguoja „Chanel?“ mados namai?

– Neabejotinai. Su „Chanel“ pradėjau bendradarbiauti dar būdama 15 metų: ant podiumo demonstravau Karlo Lagerfeldo madų kolekcijas. Su juo iškart radome bendrą kalbą, gal dėlto, kad mudviejų šaknys – vokiškos. K.Lagerfeldo žavesys ir humoras padėjo man apsiprasti nepažįstamoje aplinkoje. Iki šiol esame geri draugai, o neseniai tapome dar ir kaimynais. „Chanel“ stiliumi žaviuosi: viskas, ką kuria Karlas, man atrodo genialu.

– Kokia, jūsų nuomone, žodžio „grožis“ prasmė?

– Kai buvau maža, gražiomis laikiau idealių veido bruožų princeses iš vaikiškų pasakų. Bet apkeliavusi pusę pasaulio ir susipažinusi su įvairių tautybių žmonėmis, pradėjau plačiau mąstyti. Supratau, kad kiekvienas žmogus turi savo grožio supratimą, o trūkumai – privalumų tęsinys, suteikiantys savotišką žavesį, skiria nuo kitų.

– Ką manote apie plastinę chirurgiją?

– Neturiu teisės teisti tų, kurie naudojasi grožio chirurgų paslaugomis. Bet mano požiūris į šią sritį vienareikšmiškas: tol, kol kaip aktorė esu pageidaujama filmavimo aikštelėse, neketinu daryti nieko, kas galėtų pakeisti mano veidą. Raukšlės – tai atspindys žmogaus gyvenimo patirties, o be jos perteikti emocijas ekrane ar teatre neįmanoma. Nebijau senatvės, svarbiausia – išmokti oriai senti.

– Būtinybė gražiai atrodyti – jūsų profesijos dalis. Ar malonu rūpintis savimi, o gal tai veikiau rutina?

– Sąžiningai pasakius, ir malonumas, ir rutina vienu metu. Nuoširdžiai tikiu, kad grožio „garantija“ – tai gera, sveika oda, kurios priežiūrai skiriu daug laiko. Svarbiausia ją apsaugoti: juk kasdien mano veidas padengiamas daugybe dekoratyvinės kosmetikos sluoksnių. Tam, kad oda švytėtų, valau ją toniku, visada naudoju drėkinamąjį kremą ir priemonę, kuri panaikina tamsius ratilus po akimis.

Kartais atrodo, kad mano oda godžiai sugeria bet kokį kremą ar serumą, – taip jai trūksta drėgmės. Vienintelis dalykas, kurio vengiu, tai priemonės su pernelyg stipriu aromatu. Manau, kad jos negali būti natūralios. Kadangi mano oda turi polinkį alerginėms reakcijoms, nenoriu rizikuoti.

Be to, tam, kad gerai atrodyčiau, stengiuosi išsimiegoti, nevalgau kenksmingų produktų, nevartoju alkoholio, narkotikų, nerūkau.

– Kas padeda išlaikyti gerą fizinę formą?

– Nesu didelė sporto aistruolė, kankintis sporto salėse – ne mano stichija. Manau, kad lankyti jogos užsiėmimus, „Pilates“ treniruotes ar kūno rengybą prasminga tuomet, kai patinka. Man visa tai nepatinka, todėl geriausia kūno rengyba – ilgi pasivaikščiojimai pėsčiomis.

Kartais per keletą dienų galiu įveikti apie 50 kilometrų! Seniai pardaviau savo automobilį ir po Paryžių, kuriame dabar gyvenu, vaikštinėju pėsčiomis, važinėju dviračiu ar metro.

– Ar tiesa, kad makiažą darote pati, net ir filmuodamasi?

– Dirbdama modeliu, iš įžymių vizažistų perėmiau daug įdomių detalių ir paslapčių, todėl makiažą darau geriau už bet kokį grimuotoją. Bet svarbiausia: išmokau taisyti tuos savo trūkumus, kurie mane erzina, bet kurių nepastebi kiti. Juk aš, kaip ir visos moterys, turiu daugybę kompleksų dėl savo išvaizdos.

– Bet juk esate sakiusi, kad dabar sau patinkate labiau nei būdama 20-ies?

– Manau, tiesiog tapau sau pakantesnė. Na, ir ne tiek jau daug galvoju apie savo išvaizdą, kaip gali susidaryti įspūdis. Kur kas dažniau jaučiu nostalgiją toms atmintinoms savo gyvenimo akimirkoms, kurias patyriau jaunystės metais: pirmasis bučinys, pirmoji kelionė į Niujorką...

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.