Skausmuose skęstanti A.Jolie gailisi dėl pašalintų krūtų

Angelina Jolie (38 m.) vėl kenčia. Po šį pavasarį Holivudo superžvaigždei atliktos abiejų krūtų šalinimo operacijos chirurgai labai greit jos moteriškas grožybes pakeitė implantais. Tačiau naujoji aktorės krūtinė tapo jos siaubingų kančių šaltiniu.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 30, 2013, 11:29 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:46 AM

Sužinojusi, kad yra geno BRCA1 nešiotoja ir rizika susirgti krūties vėžiu siekia net 87 procentus, A.Jolie šių metų gegužės mėnesį ryžosi prevencinėms priemonėms ir nusprendė atlikti abiejų krūtų mastektomiją.

Holivudo žvaigždė neslėpė, kad šį drastišką žingsnį žengė dėl savo šeimos, baimindamasi, jog šeši vaikai anksti netaptų našlaičiais. A.Jolie dar jauna neteko savo motinos Marcheline Bertrand.

Ji mirė nuo kiaušidžių vėžio būdama 56 metų.

Vėžys nužudė ir kitą A.Jolie giminės moterį: kovą su krūties vėžiu pralaimėjo jos teta Debbie Martin. Ji išėjo anapilin būdama 61 metų.

Pritaikius nejautrą, abi A.Jolie krūtys buvo pašalintos po beveik 8 valandas trukusios operacijos. Po tokio sudėtingo chirurginio įsikišimo krūtų atkūrimo procedūra paprastai atliekama po 2–3 mėnesių. Jokiu būdu ne anksčiau.

Atrodo, kad Holivudo superžvaigždė nenorėjo visą laiką vaikščioti su bjauriais randais. Ir jau penktą dieną po operacijos chirurgai pradėjo triūsti ties nauja Holivudo superžvaigždės krūtine.

„Krūtų atkūrimas vyko dviem etapais. Iš pradžių po A.Jolie raumenimis buvo įterpti silikoniniai maišeliai. Prie jų prijungtas vamzdelis su švirkštu, per kurį kelias savaites buvo leidžiamas druskos tirpalas.

Silikoniniai maišeliai pamažu didėjo, ištempdami raumenis ir odą – tokiu būdu jie buvo ruošiami būsimiems krūviams, rašo „Lietuvos ryto“ priedas „Gyvenimo būdas“.

Po dviejų mėnesių silikoniniai maišeliai buvo pakeisti implantais“, – sakė superžvaigždės onkologė Kristi Funk.

Medikės teigimu, A.Jolie liko patenkinta rezultatu.

Bet žvaigždės džiaugsmas truko neilgai – naujoji jos krūtinė tapo siaubingų kančių šaltiniu.

Holivudo aktorei, kuri be komplikacijų ištvėrė dvigubą mastektomiją, dabar ramybės nei dieną, nei naktį neduoda skausmas.

Kodėl taip atsitiko?

Specialistų nuomone, A.Jolie raumenys dar nebuvo pasiruošę tokiems krūviams. Holivudo superžvaigždei reikėjo būti kantresnei – ilgiau palaukti ar pasirinkti mažesnio dydžio implantus.

„Man nereikėjo skubėti daryti krūtų atkūrimo operacijos“, – dabar savo klaidą jau pripažįsta ir A.Jolie.

Holivudo superžvaigždė pasiryžusi atsisakyti šių implantų. Ji trokšta tiktai vieno – atsikratyti ją kankinančio skausmo.

A.Jolie ketina išsioperuoti ir kiaušides, nes aktorės riziką susirgti kiaušidžių vėžiu medikai vertina 50 procentų.

Beje, kai kurie gydytojai rekomenduoja moterims, kurios nebeplanuoja turėti daugiau vaikų, pašalinti kiaušides esant 40 procentų ir didesnei vėžio rizikai, nors tai ir gali sukelti ankstyvą menopauzę.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.