Paskutinis P.Walkerio noras - leisti daugiau laiko su dukra

Dar gegužės mėnesį kino ekranus pasiekė jau kultiniu spėjusio tapti filmo „Greiti ir įsiutęs“ 6-oji dalis. Adrenaliną mėgstantys žiūrovai gniaužė kvapą ir plojo rankomis: galingi sportiniai automobiliai, kraują kaitinantys greitis, kaskadiniai triukai, žavios merginos... Visa tai buvo galima išvysti, rodos, pabaigos neturinčiame filme. Tačiau net jei bus kuriamos nauji siužetai – juose nebepasirodys filmo žvaigždė Paulas Walkeris. Šeštadienį Kalifornijoje (JAV) įvyko kraupi nelaimė – žinomas aktorius žuvo automobilio avarijoje.

Viename paskutinių savo interviu P.Walkeris džiaugiasi gyvenimu ir tuo, kad yra tėvas.<br>AP
Viename paskutinių savo interviu P.Walkeris džiaugiasi gyvenimu ir tuo, kad yra tėvas.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 1, 2013, 1:15 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:27 AM

Ironiška, tačiau filmuose protu nesuvokiamus triukus daręs ir neretai aikčioti iš nuostabos žiūrovus vertęs „Greiti ir įsiutę“ aktorius pats nukentėjo dėl nesuvaldyto automobilio. Tiesa, kol kas spėliojama, ar avarijos priežastis – viršytas greitis – toje vietoje, kur įvyko avarija, buvo leista važiuoti 70 kilometrų per valandą greičiu. Prabangiu „Porche Carrera GT“ automobiliu su bičiuliu iš labdaros renginio važiavęs aktorius pats nevairavo – jis buvo keleivis draugo mašinoje. Įsirėžęs į apšvietimo stulpą abu vyrai mirė vietoje.

Rugsėjo 13 dieną savo 40-ąjį gimtadienį atšventęs P.Walkeris kino pasaulyje sužibėjo dar prieš 15 metų. Tuomet režisieriaus Steve'o Boyumo komedijoje „Broliukai Didlai” vieną pagrindinių vaidmenų gavęs aktorius drauge su Steve'u Van Wormeriu suvaidino milijonieriaus sūnus dvynius, audringai švenčiančius savo 18-ąjį gimtadienį. Ir nors šis filmas sulaukė daug aštrių kritikų strėlių, P.Walkerio tai neišgąsdino, o priešingai – pastūmėjo žengti į priekį.

Vėliau jis atliko dar keletą vaidmenų. Vienas po kito sekė filmai „Malonus miestelis“ (1998 m.), „Universiteto komanda“ (1999 m.), „Viskas apie ją“ (1999 m.), „Griūvantys rūmai“ (1999 m.).

Tuomet prasidėjo jo debiutas filmuose „Greiti ir įsiutę“. 2001-aisiais pasirodžiusi pirmoji filmo dalis sulaukė didžiulio susidomėjimo. Drauge su Vinu Dieseliu ir Michelle Rodriguez vaidmenis filme kūrusiam P.Walkeriui kino kritikai pranašavo sėkmingą karjerą. P.Walkeris tapo tikra žvaigžde.

Po kolegos mirties V.Dieselis „Instagram“ paskelbė jųdviejų nuotrauką ir žinutę: „Broli, labai tavęs ilgėsiuosi. Visiškai neturiu žodžių“.

Viename paskutinių savo interviu P.Walkeris WENN sakė, kad džiaugiasi gyvenimu ir tuo, kad yra tėvas paauglei dukrai Meadow, kuri nuo praėjusių metų gyveno su juo.

„Pernai ji pradėjo gyventi su manimi, kaip tik tada, kai vykau dirbti 6-ajame filme. Tai tikrai tarsi drasko mane – bandymas išlaikyti pusiausvyrą. Jai ką tik suėjo 15 metų. Tai – kritinis laikas“, - pasakojo jis patikinęs, kad nuoširdžiai kuo daugiau laiko skirti savo dukrai ir geru tėčiu.

„Kartais pagalvoju, kad man derėjo dažniau būti namie. Nors dukra mane labai palaiko ir sako, kad važiuočiau, daryčiau tai, ką reikia daryti, juk toks darbas. O aš sakau, kad mes turim trejus metus ir tavęs namuose nebebus. Kiek dar praeis laiko, kol pasirodysi su vaikinu?“, - pasakojo aktorius.

P.Walkeris atviravo apie santykius ir užsiminė, kad Meadow kartais bando būti truputį „kietesnė“ nei pati norėtų. „Noriu, kad ji būtų atviresnė, pavyzdžiui, pasakytų „Nepakankamai būni namie“. Norėčiau, kad ji sakytų tokius dalykus“, - sakė jis.

Vos dvi dienos prieš savo mirtį P.Walkeris „Twitter“ su gerbėjais pasidalijo savo mintimis apie JAV švenčiamą Padėkos dieną.

Jis rašė: „Laimingos Padėkos dienos visiems, kas šiandien švenčia! Pasistenkit per daug nepersivalgyti per vakarienę, antruosius patiekalus, desertus, likučius, tuos vėlyvos nakties užkandžius“.

Vėliau jis pridėjo žinutę, kuri dabar skamba sukrečiamai: „Kai gyveni greitai, nėra apibrėžtų taisyklių.“

O penktadienį jis paskelbė nuotrauką iš naujos „Greitų ir įsiutusių“ juostos filmavimo aikštelės, kurioje įsiamžino su V.Dieseliu, ir pridūrė: „Berniukai grįžta. Ar būsite pasirengę?“. Tai buvo jo paskutinis įrašas „Twitter“.

P.Walkeris, manekenės ir kanalizacijos rangovo sūnus, augo darbininkų rajone, mormonų šeimoje Glendeilyje Kalifornijoje. Jis buvo vyriausias iš penkių vaikų.

Vos pradėjusį vaikščioti jį motina imdavosi į modelių atrankas ir vos dvejų jis jau pats dirbo modeliu.

Vaikystėje, 9-ajame dešimtmetyje, jis sėkmingai filmavosi televizijoje ir gavo vaidmenis tokiuose serialuose kaip „Highway to Heaven“ ir „Kas yra bosas?“.

Aktorius labai mėgo banglentes, taip pat buvo braziliško džiu-džitsu ekspertas ir didelis ryklių gerbėjas.

Jis studijavo jūrų biologiją, kol viršų paėmė aktoriaus karjera. Neseniai išsipildė jo sena svajonė pasirodyti „National Geographic Channel“ seriale „Expedition Great White“, kurį filmuojant prie Meksikos krantų tyrinėjo baltuosius ryklius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.