Skandalingasis G.Depardieu: „Aš – žavus niekšas, kartais sau leidžiantis per daug”

„Vairavo automobilį išgėręs”. „Prisišlapino lėktuve”. „Viešbučio numeryje sudaužė unitazą”. Tokios ir panašios antraštės straipsnių, kuriuose rašoma apie aktorių Gerard’ą Depardieu, gruodžio 27 dieną švęsiantį 65-ąjį gimtadienį.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-12-21 16:49, atnaujinta 2018-02-19 17:49

Plevėsai G.Depardieu gerbėjai atleidžia viską, nes jis – talentingas aktorius, sukūręs daugiau nei šimtą vaidmenų kine, rašo „Lietuvos ryto” priedas „TV antena”.

– Pastaruoju metu jums teko istorinis kino vaidmuo – įkūnijote skandalingąjį rusų vienuolį Grigorijų Rasputiną, praėjusio amžiaus pradžioje dariusį didelę įtaką carui. Gal greitai žiūrovai jus išvys vaidinantį šiuolaikinį meilužį?

– Kad ir dabar imčiausi tokio vaidmens!

– Išpopuliarėjote jau po pirmo filmo „Valsuojantys” (1974 m.). Kaip tuomet jautėtės?

– Ramiai. Taip, pasirodžius tai juostai tapau atpažįstamas. Akivaizdu, kad „Valsuojantys” – seksualiausias ano meto filmas, juk jis pasakoja apie seksualinę revoliuciją. O tai visada įdomu.

– „Valsuojančių” režisierius Bertrand’as Blier pavadino jus ne tik sudėtingu žmogumi, bet ir niekšu. Ar dėl to įsižeidėte?

– Ne. Kodėl? Niekuomet nebuvau geras berniukas, paklusnus ir tylus aktorius. Šie mano bruožai, matyt, ir traukia žmones.

Mane mėgsta ir režisieriai, ir žiūrovai. Tai kodėl negaliu kartkartėmis pademonstruoti savo charakterio?

Niekuomet neslėpiau, kad galiu būti niekšas. O už mano temperamentą, talentą ir būdą man moka didžiulius pinigus.

– Didžiuojatės savo charakterio trūkumais?

– O kas gi čia tokio? Aš – žavus niekšas, kartais sau leidžiantis per daug. Pavyzdžiui, man patinka rusiška degtinė ir vynas, kurį pats gaminu. „Rasputino” filmavimo aikštelėje mielai gerdavau rusišką degtinę. Beje, ir Grigorijus Rasputinas ją maukė su malonumu. Manau, jei filmuojant „Rasputiną” nebūčiau gėręs, tai ir vaidmuo nebūtų pavykęs.

Tiesa, dėl širdies bėdų pastaruoju metu ėmiau mažiau gerti. Anksčiau per vakarą prie skanaus valgio galėdavau išmaukti iki penkių butelių vyno. O dabar, deja, tik du. Neleidžia amžius ir svoris.

– Ne kartą bandėte laikytis dietų.

– O... Per gyvenimą buvau numetęs ne vieną kilogramą, bet po kurio laiko jie grįždavo. Dabar nesistengiu suliesėti. Kurių galų?

Daug mano moterų buvo pamišusios dėl lieknumo. Tai siaubinga!

Carole (Carole Bouquet – 56 metų prancūzų aktorė, buvusi G.Depardieu mylimoji. – Red.) mane nuolat bardavo, slėpdavo maistą, pirkdavo tokius niekus kaip jogurtas.

O amerikietė Sharon Stone (55 metų filmo „Esminis instinktas” žvaigždė. – Red.) kviesdavo į restoranus, kuriuose neįmanoma pavalgyti. Sumoki krūvą pinigų, bet išeini alkanas!

Aš pats nusprendžiu, kada valgyti duoną ir daržoves, kada – mėsą. Taip, mėgstu išgerti ir pavalgyti.

– Kokie jūsų santykiai su moterimis?

– Aš myliu moteris, o jos myli mane. Niekada neslėpiau, kad nepraleisiu progos paflirtuoti su gražia moterimi. Esu puikus meilužis.

– O su mylimomis moterimis?..

– Tai jau kas kita. Mylimų moterų turiu nedaug. Esu dėkingas savo buvusiai žmonai Élisabeth Guignot (72 metų prancūzų aktorė. – Red.) už pagalbą, kai bandžiau jėgas kine.

Kartu nugyvenome 20 metų, turime nuostabius vaikus. Deja, sūnaus Guillaume’o jau nėra tarp gyvųjų – mirė nuo plaučių uždegimo.

Gerbiu Élisabeth, tai aš buvau mūsų skyrybų iniciatorius. Esu vyras ir galiu nuklysti į šoną, o moterys su tuo nenori taikstytis.

Ir Carole, ir Élisabeth pernelyg pavydžios. Tai trūkumas. Aš jas mylėjau, bet pavydas viską sugriovė. Gaila.

– Moterims sunkiau susitaikyti su neištikimybe ir nesantuokiniais vaikais...

– O kas čia blogo? Maniau, kad turiu 20 vaikų nuo skirtingų moterų... Juokauju. Taip, turiu nesantuokinę dukterį su Karine Silla (48 metų prancūzų aktorė. – Red.). Niekada to neslėpiau.

Aš galiu išlaikyti savo vaikus. Vaikai vyrui suteikia laimės.

– Ar bendraujate su vyresniąja dukterimi Julie?

– Žinoma, bet ne taip dažnai, kaip norėčiau. Tiesiog turiu daug darbo.

Kartais susitinkame kavinėje ir plepame neužsičiaupdami. Julie mane meiliai vadina savo priekvaišiu tėtušiu. Tokius juokelius jai atleidžiu.

– Kalbama, kad buvote užmezgęs meilės ryšius su Catherine Deneuve (70 metų prancūzų aktorė. – Red.) ir Whoopi Goldberg (58 metų amerikiečių aktorė. – Red.).

– Nieko panašaus nebuvo. Whoopi – profesionalė, nuostabi moteris, bet mūsų santykiai apsiribojo pasisėdėjimais prie kavos puodelio ir šampano taurės.

– Ar dabar jūsų širdis laisva?

– Ir pats nežinau. Jau daug metų esu įsimylėjęs nuostabią moterį Clementine Igou. Ji žavi, 20 metų už mane jaunesnė, bet kankina mane dietomis ir pavydu. Gal ir dar kuo nors esu susižavėjęs.

– Ar dėl ko nors apgailestaujate?

– Dėl to, kad nebėra sūnaus Guillaume’o. Mes tiek mažai laiko buvome kartu. Apgailestauju, kad išsiskyriau su Carole. Iki šiol saugau žiedą, kurį ji padovanojo kaip mūsų meilės ženklą.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.