B.Obamos atostogos Havajuose mokesčių mokėtojams kainavo 4 mln. JAV dolerių

Septyniolika dienų trukusios Baracko Obamos (52 m.) Kalėdų atostogos su žmona Michelle ir dukterimis Sasha ir Malia jau baigėsi. JAV prezidento poilsis su šeima jo gimtinėje Havajuose, kainavęs keturis milijonus dolerių, vadinamas brangiausiu pasaulyje, rašo „Lietuvos ryto“ priedas „Stilius“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 15, 2014, 1:11 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 12:32 PM

Už savo nakvynę (25 tūkstančiai dolerių per savaitę) banglenčių sporto rojuje Kailua (netoli Honolulu) B.Obamos šeima mokėjo iš savo kišenės, bet visa kita apmokėjo Amerikos mokesčių mokėtojai.

Vien skrydis „Air Force One“ lėktuvu surijo 3,2 milijono JAV dolerių. Nuolatinėje parengtyje esantis ir iš anksto užsakytas sraigtasparnis – daugiau nei ketvirtadalį milijono. Likę pinigai – už JAV prezidento apsaugą.

Įlanka priešais B.Obamos poilsio buveinę tapo laikina saugumo zona. Policija ten privalėjo patruliuoti kiaurą parą. Valtys, banglentininkai ir plaukikai į draudžiamąją zoną galėjo patekti tik turėdami ypatingą leidimą. Priešingu atveju vietoj atostogų jų laukė kalėjimas iki dešimties metų arba 40 tūkstančių JAV dolerių bauda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.